Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik-niecodziennik danap komentarze

danap

Recommended Posts

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tu link do kominków:

http://www.turbokominek.pl/turbokominek_i/cennik_-_oferta/_/9d447b1e02c7c841/

co do prac na budowie, to oczywiście coś pomału się dzieje ale nie tak szybko jakbyśmy sobie tego zyczyli, bo się nie da- wylewki muszą schnąć, w przyszłym tygodniu zaczynamy ogrzewac :)

mamy juz podłączone c.o. (ale nie ma gazu) parapety, wszystkie okna, tynki, wylewki.

własciwie myślę że mogę powiedzieć że tylko :wink: wykończeniówka przed nami :lol: :lol:

a tylko to jest:

gipsowanie

malowanie

podłogi

schody

drzwi wew

łazienki

• 2 weeks później...
no... niech no nasza córcia zobaczy tego pieska jutro... ale będzie nam "suszyć" głowę!!!

piękny jest (jak każde małe stworzonko zresztą)

mało tego że jest piękny jest również bardzo mądra (bo to ona) cudo nie pies, wychowywana jest z dwoma dzieciakami :lol:

ma trzy miesiące umie siadać, warować i puszczać wszystko z pyska na zawołanie, jak córcia będzie wam suszyć głowę to będzie miała rację...

piesa pochodzi z hodowli z rudy śląskiej... chyba macie blisko :wink:

Witaj danap

Bardzo fajny dom. Jesteśmy na podobnym etapie prac. I mamy równie duzy pokój nad garażem :wink: Co w nim robicie? Czyj to będzie pokój? Jakieś szczególne przeznaczenie? U mnie zarezerwowała go sobie córka :lol:

Po widokach ogrodu rodziców mniemam, że Wasz bedzie równie ładny badź nawet ładniejszy :lol:

Z wanną to zaszaleliście równo 8) :lol: Bardzo ładna.

Podoba mi sie też brama wjazdowa.

I dodam jeszcze, że tempo macie zawrotne :o :lol: Oby tak dalej!

Witaj danap

witam, witam :lol:

Bardzo fajny dom.

:oops: :lol: :oops:

Jesteśmy na podobnym etapie prac.

zaraz zajrzę

mamy równie duzy pokój nad garażem :wink: Co w nim robicie? Czyj to będzie pokój? Jakieś szczególne przeznaczenie? U mnie zarezerwowała go sobie córka :lol:

nasz pokój nad garażem zwany jest na razie telewizyjny, mają w nim stać również inne rzeczy np. atlas i lotki :wink:

pokój ma 50m więc jest sporo miejsca. Mnie marzy się pokój telewizyjny z dobrym sprzętem i fotelami kinowymi ale to w dalekiej, dalekiej przyszłości

dziękuję za miłe słowa :lol:

ps. co do ogrodu to może i będzie ładny ale potrzeba aby trochę czasu upłynęło...

Mój nie nadawałby się na pokój tv bo nie ma ścianki kolankowej wogóle (zrobimy przy zabudowie z karton gipsy ale i tak będzie miała ok 50cm nie więcej). Akustyka byłaby zła. Poza tym i tak nie mamy czasu by przesiadywać przed tv :( A ja najbardziej lubię oglądać tv w łóżku :oops: :lol:

Więc jak widzisz, znajdę mnóstwo powodów by wytłumaczyć czemu nie robimy pokoju tv, bez podawania głównej przyczyny (kasa :wink: ). :lol:

Poza tym i tak nie mamy czasu by przesiadywać przed tv :( A ja najbardziej lubię oglądać tv w łóżku :oops: :lol:

Więc jak widzisz, znajdę mnóstwo powodów by wytłumaczyć czemu nie robimy pokoju tv, bez podawania głównej przyczyny (kasa :wink: ). :lol:

przez rok w naszym mieszkaniu w ogóle nie było telewizora, teraz mam, ale samo pudło podłączone tylko do dvd. w lecie nawet nie mam ochoty żeby spojrzeć w tym kierunku, a w zimie czasem też w łóżku/sypialni chętnie coś oglądam (lubię zimowe leniwe poranki :lol: )

nie wiem jak to będzie w domu, ale na pewno tv z salonu precz!

Dziękuję za zaproszenie na kawkę. Jak utrzymasz dotychczasowe tempo budowy, to już całkiem niedługo będziesz mogła przyjmować gości! :lol: :D :p :lol: :D :p

Troszkę cierpliwości i na pewno zaczniesz drugą stronę :wink:. Hihi musisz tylko posłuchać koleżanki i wkleić nowe zdjęcia :lol: :roll: :lol: :roll:

Co u mnie?.... a pochwalę się nieskromnie... otóż dzisiaj otrzymałam upragnioną pieczątkę pod PnB i zakupiłam Dziennik Budowy :wink:

• 2 weeks później...