Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik-niecodziennik danap komentarze

danap

Recommended Posts

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zdjęcia wnętrz będą po nowym roku :wink: wszyscy pytają o wnętrza :lol: :p ale chcemy aby nasi najblizsi znajomi najpierw zobaczyli za żywo, a potem wrzucę wszystko do dziennika

mogę tylko powiedzieć że jest tak jak sobie wymarzyłam :lol: :lol: mimo że nie wszystko jeszcze gotowe i parę prowzorek będzie to jest super :D

I ja gratuluje zamieszkania :lol:

Też chętnie podpatrzę jak wyglądaja wnetrza. Było wiele ciekawych pomysłów na projektach. Niektóre (np. zdjęcia u Was u mnie fototapeta) są troszke podobne. Nie ukrywam, że Wasze wnetrza bardzo mi się podobają i chciałabym zobaczyc jak wygladają w rzeczywistości.

• 2 weeks później...

danap stanowczo proszę o więcej! :wink: Pierniki mniam mniam, smakowicie wyglądają, ale najbardziej zachwyciły mnie drzwi! Napisz o nich coś więcej, proszę. Z jednej strony są szare, a z drugiej niebieskie? Dużo drożej kosztują takie drzwi? Gdzie zamawiałaś? Właśnie o takim rozwiązaniu myślałam, stąd moja ciekawość

Pozdrawiam

http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg

Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie.

Niech te święta Bożego Narodzenia

przyniosą nam wiele radości,

Niech uśmiech zagości w domach,

Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,

a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,

Niech samotność odejdzie w niepamięć,

Niech zima otula nas białym puchem,

jak ciepły koc przy kominku,

Niech bieluteńkie gwiazdeczki

skrzypią wesoło pod naszymi butami

na wieczornym spacerze.

Niech dobry Bóg namaluje

szczęście na naszych twarzach,

Niech miłość dotyka nas delikatnie,

lecz bez ustanku,

Niech marzenia płyną wysoko w górę

i spełniają się...

____________/\

___________< o >

_____________\/

___________/___\

__________/o_<>\

_________/__o____\

________/_*___o___\

_______/___<>__o__\

______/______*___o__\

_____/__<>_____o__*_\

____/________o_______\

___/_______o___<>____\

__/__<>__o________*___\

_/_*____o____*_________\

/_____o__*_____<>______\

___________|__|

Witam, jestem całkiem nowy na Forum Muratora, choć spędziłem już przy nim ładnych kilkanaście godzin czytając różne tematy i dzienniki. W końcu wraz z żoną udało nam się wybrać działkę,teraz tylko sfinalizować transakcję...., projekt też wybrany i to za sprawą właśnie waszego dziennika niecodziennika będzie "Dom w lubczyku", dziękujemy wam bardzo!!!

A jako, że mieszkamy o rzut kamieniem od siebie to mamy nadzieję na dalsze czerpanie inspiracji z waszego domku....

Danab wysłałem do Was wiadomość na priva, mam nadzieję, że w wolnej chwili odpiszesz....

Pozdrawiamy wszystkich budujących z tego dziennika!!! Trzymajcie za nas kciuki :p

Fajne schody. Mi będą robić w lutym. Też same trepy zamówiłam. Jaki to kolor jest? To bejca czy lakier? Stolarz zaproponował mi trepy jesionowe lub dębowe które bedzie bejcował na bardzo ciemny brąz a potem wylakieruje. Jak u Was to było robione? Jaką planujecie barierkę? Oświetlenie boczne już kupiłam w grudniu na Allegro. Dobrze, ze wcześneij o nim pomyślałam to mi kable zostawili do podłączenia :lol:

No a teraz kominek. Ile macie kratek nad kominkiem? Na zdjeciach nei widać żadnej :( A boku widze że trzymacie drewno. Bardzo proszę o wiecej zdjeć kominka, takich techniczncyh (kratki, podłączenia itp :wink: ) :lol:

Widziałam te lampy chyba też na Allegro :roll: Gdzie swoje kupowaliscie? Bardzo łądnie się prezentują. A jak ze swiatłem? Dają dostateczną ilość?