Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotodziennik-niecodziennik danap komentarze

danap

Recommended Posts

danap najbardziej zachwyciły mnie drzwi! Napisz o nich coś więcej, proszę. Z jednej strony są szare, a z drugiej niebieskie? Dużo drożej kosztują takie drzwi? Gdzie zamawiałaś?

odpowiadam z opóźnieniem :oops:

drzwi są firmy hume

płaci się za malowanie nie jest ważne jaki sobie kolor wybierzesz, trzeba przypilnować przy odbiorze- odsyłaliśmy wszystkie futryny do ponownego malowania i są dosyć "miękkie" już porysowaliśmy je przy wnoszeniu mebli, ale cena jest dosyć atrakcyjna bo zapłaciliśmy poniżej 1000 pln.

generalnie jakość 4,0 ale wygląd i prezencja 5,5 :lol:

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

danap dopiero znalazłam Twój dziennik i z przyjemnością przejrzałam go od deski do deski. Podoba mi się bardzo twój domek...wielki jest:D

Śliczna ta wasza brama, no i kominek 8) też myślę o obłożeniu go kamieniem - dzięki za link. Pokoju nad garażem pozazdrościć :oops:

Życzę dalszych sukcesów na budowie :)

Fajne schody. Mi będą robić w lutym. Też same trepy zamówiłam. Jaki to kolor jest? To bejca czy lakier? Stolarz zaproponował mi trepy jesionowe lub dębowe które bedzie bejcował na bardzo ciemny brąz a potem wylakieruje. Jak u Was to było robione? Jaką planujecie barierkę? Oświetlenie boczne już kupiłam w grudniu na Allegro. Dobrze, ze wcześneij o nim pomyślałam to mi kable zostawili do podłączenia :lol:

No a teraz kominek. Ile macie kratek nad kominkiem? Na zdjeciach nei widać żadnej :( A boku widze że trzymacie drewno. Bardzo proszę o wiecej zdjeć kominka, takich techniczncyh (kratki, podłączenia itp :wink: ) :lol:

Widziałam te lampy chyba też na Allegro :roll: Gdzie swoje kupowaliscie? Bardzo łądnie się prezentują. A jak ze swiatłem? Dają dostateczną ilość?

nie wiem czy nie za późno na odpowiedź :oops:

co do schodów to nie wiem co to za drewno ale prezentuja się naprawdę ładnie, blustrada była planowana metalowa, ale nie powstała z braku kasy i chyba nie powstanie bo schody sa wygodne i ładnie się prezentują

co do kominka to jest zdjęcie instalacji w dzienniku nie wiem czy pamiętasz ale to kominek z płaszczem więc dużo tych flaków ma w srodku...

lampy kupilismy w krakowie w sklepie kwitek są sprowadzone z włoch (cena polska :wink: ), szukałam na allegro ale nie widziałam takich

przepraszam za zwłokę w odpisywaniu :roll: :oops: :oops:

Ale śliczna sunia!!! I jakie miny ma na tych zdjęciach :lol: Super! :lol: Pogratulować wyboru. Bardzo ładne psisko z wami zamieszkało :lol:

My mamy 10miesiecznego sznaucera miniaturę pieprz i sól. Jest tak zabawny że czasem się zastanawiam jak to było jak jego z nami nie było i trudno mi to sobie przypomnieć :roll: :lol:

Coś sie tepsa nie spieszyła z instalacją. U mnie zrobili to migiem. Juz mam neo ale nie podłączyłam jeszcze na budowie sprzetu bo jeszcze sie kurzy

Witaj danap :D

z dużą uwagą przejrzałam cały Twój dziennik i cały czas śledziłam zmiany i postępy.

Wszystko dlatego, że poczatkowo także wybraliśmy Dom w Lubczyku 2 z Archonu, ale w końcu stanęło na bardzo podobnym projekcie robionym przez architekta. Teraz stało się tak, że nasz dom (przynajmniej zewnętrznie), na projektach wygląda bardzo podobnie do Waszego. Ciągle jednak zastanawiamy sie i wahamy co do wysokości ścianki kolankowej. Wydaje mi się, że u Was jest ona raczej wyższa niż ścianka w Lubczyku. Napisz proszę jaka jest wysokość Waszej ścianki kolankowej i jaki macie kąt nachylenia dachu. No i czy jesteście z tego tzn. z przestrzeni na poddaszu zadowoleni. Przed nami ostateczne decyzje i chciałabym miec punkt odniesienia.

Pozdrawiam :D

Witaj danap :D

z dużą uwagą przejrzałam cały Twój dziennik i cały czas śledziłam zmiany i postępy.

Witam serdecznie :D

ale w końcu stanęło na bardzo podobnym projekcie robionym przez architekta.

nasz też jest rysowany

Napisz proszę jaka jest wysokość Waszej ścianki kolankowej i jaki macie kąt nachylenia dachu. No i czy jesteście z tego tzn. z przestrzeni na poddaszu zadowoleni.

mój mąż ma 2 m i musiało być wyżej :lol: i jest. Ile dokladnie napiszę jak zmierzę, lub zapytam spiocha...

jesteśmy bardzo zadowoleni :lol:

Danap

Pieknie juz u Was , no i mieszkace .

Super :p

W moim piewszym domu mialam takie same schody jak Twoje.

Na pewno bedziesz z nich zadowolona.

Mam marzenie.

Poprosze o zdjecie na stojaco :D i zdjece podbrodka :oops:

Jak sie chowa ?

Piekna jest .

I nie powiedzialas jak sie nazywa domowo

:D

I z jakej hodowli , to sobie poszukam i zobacze jaka byla kiedy sie urodzila :D

I nie powiedzialas jak sie nazywa domowo

:D

I z jakej hodowli , to sobie poszukam i zobacze jaka byla kiedy sie urodzila :D

domowo sie nazywa Niobe (nie od bogini, tylko od pani kapitan z matrixa :wink: )

jest z zawiercia hodowla placidus canis

A kolor łazienki taki jak lubię

tosinek oczywiście w realu jest ładniejszy :D

Roletki rzymskie kupowałaś gotowe?

nie bardzo wiem ja odpowiedzieć na to pytanie :oops:

poszłam do sklepu wybrałam materiał, panie przyszły pomierzyć okna i po 6-8 tygodniach otrzymałam rolety. Tzn że kupowałam gotowe or not??

Rolety są super, ale w ogóle ich nie używam, raz zasłoniłam okno w jadalni

Takie szczenie przewala caly swiat do gory nogami

coś wiesz o tym, prawda?? :D

ale do góry nogami tez jest fajnie..., fotki napewno będą

Canis widac popularne slowo , bo dobki sa tez Canis Eximus :D

Cudna jest , wklejaj wiecej , pls :D

I ja sie cesze z przewrotu w naszym domu :p :p :p

Obejrzalam strone hodowli.

No takie buraki sliczne wszystke :D

Nasz Pablo jest tez z takiej domowej hodowli.

I bardzo sie z tego ciesze.

Ojciec Twojej malej przepiekny , matka zreszta tez.Gratuluje i niech sie zdrowo wychowuje

• 4 weeks później...