Leszko 20.06.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Zdecydowałem się w tym roku wybudować stan surowy zamknięty z dachówką włącznie ale kilka osób odradza mi żeby drzewo na więźbę dachową ściąć zimą (styczeń luty) chodzi o jakieś soki z drzew.Co to za różnica ,czy mogę w każdej chwili kupić drzewo ,obojętnie kiedy ścięte?Przez to drzewo żaden postęp a Vat się zbliża.Proszę o rady w tej sprawie.Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaton 20.06.2003 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 Drzewo ściete wiosną lub latem zawiera duzo soków, żywicy , a to jest przysmak robaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 21.06.2003 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Drzewo ściete wiosną lub latem zawiera duzo soków, żywicy , a to jest przysmak robaków. Jak temu zaradzić , może jest jakiś sposób? Pozdrawiam Leszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.06.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 leszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 22.06.2003 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Jestem w szoku czy naprawdę nic nie da się zrobić leszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 22.06.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Drzewa zrąbane w lecie, a nieokorowane, narażone są na korniki i grzyby, bardziej niż te zrąbane w zimie.Ale nie jest to powód aby nie kupować drewna w lecie - trzeba staranniej i szybciej impregnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 22.06.2003 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Drzewa zrąbane w lecie, a nieokorowane, narażone są na korniki i grzyby, bardziej niż te zrąbane w zimie. Ale nie jest to powód aby nie kupować drewna w lecie - trzeba staranniej i szybciej impregnować. Dzięki za podnoszący na duchu post. Proszę zorientowanych użytkowników forum o potwierdzenie postu Pana Zbigniewa, czy mogę działać ww. sprawie Pozdrawiam Leszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2003 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 zgadzam się zopinią p. Zbigniewa polecam impregnację ciśnieniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 24.06.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Chodzi o to, że lepeij jak jest ścięte zimą. Jak już parę osób pisało zawiera mniej soków, zatem jest i lżejsze i zdrowsze i lepiej siąknie impregnaty. Ale jeżeli znajdzisz jakiś b.dobry tartak z suszarnią to żaden problem. Kupujesz w tartaku drzewo ścinane w lecie, suszone i impregnowane ciśnieniowo i jest lux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts