walus1 04.07.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Oj walus1... On o rowie ty o krowie Rolety są zwyczajne. Natomiast musisz zamówić u sprzedawcy zwijacz podtynkowy. no prosze obok krowy baran pojawił sie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sejlor 22.02.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Mam zamontowane rolety zewnętrzne razem z oknami . Pokrywa rewizyjna znajduje się wewnątrz pomieszczeń z dostępem od dołu. I stąd pytanie - jak wykończyć tą pionową plastikową część skrzynki? Zatynkować tynkiem gipsowym o grubości około 4 cm. Czy zamocować płytę k-g. A jeśli płyta to, czym ją zamontować klejem czy na wkręty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 22.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Mam zamontowane rolety zewnętrzne razem z oknami . Pokrywa rewizyjna znajduje się wewnątrz pomieszczeń z dostępem od dołu. I stąd pytanie - jak wykończyć tą pionową plastikową część skrzynki? Zatynkować tynkiem gipsowym o grubości około 4 cm. Czy zamocować płytę k-g. A jeśli płyta to, czym ją zamontować klejem czy na wkręty? ja zatynkowałem - zero pęknieć - ale dawałem siatke - no i mam tynki CW anie gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 22.02.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 a dlaczego aż 4 cm..? skrzynkan powinna być dobrana do grubości muru, ma wtedy taka listwę narożną specjalnie do tynku... wtedy tylko siatka na klkej i tynk... jeśli tak nie jest to problem jest z naroznikiem... ja bym przykleił jeszcze styrodur o gr. 2 cm. i na to siatka na klej i tynk... a póżniej trzeba kombinować z naroznikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxximilian 31.08.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam, mam następujący problem. Odpadają mi rolety zewnętrzne z tego powodu, że zostały przykręcone do porothermów gołymi śrubami, które się "wykruszają". Mam następujące pomysły:1. Dołożyć koszulki i w nie wkręcić śruby.2. Otwóry wypełnić klejem montażowym na to koszulki i w to śruby.3. Wypełnić otwory klejem montażowym, wsadzić siatki zamiast koszulek i w to wkręcić śruby.4. Tylko wypełnić klejem i w to wkręcic śruby5. Zrobić całkiem nowe otwory, a w nich otuliny, i oczywiście śruby. Moze jeszcze coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 31.08.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 A nie łatwiej reklamować?Mnie jedną wyrwał wiatr i reklamowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrex 31.08.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 A nie łatwiej reklamować? Mnie jedną wyrwał wiatr i reklamowałem... pewnie była "antywłamaniowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxximilian 31.08.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Szybciej sam zrobię. A tak na marginesie jak się wie jak one są zbudowane, to otworzy się je w 60s... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 31.08.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Szybciej sam zrobię. A tak na marginesie jak się wie jak one są zbudowane, to otworzy się je w 60s... Żadne koszulki czy inne wynalazki . Jak już musisz to zastosuj chemiczne systemy mocowań np : http://www.zamocowania.pl/kotwy_chemiczne.php , http://www.pattex.pl/content/view/271/230/ lub podobne ... Znakomity sposób mocowania w ceramice , dziurawce i innych trudnych materiałach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.09.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Szybciej sam zrobię.Żeby tylko przy jakiejś następnej okazji nie powiedzieli Ci, że ze względu na nieautoryzowane manipulacje przy nich straciłeś właśnie gwarancję. Lepiej od razu reklamuj z informacją, że grożą wypadnięciem i jeżeli spadną i się uszkodzą, firma będzie musiała ją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.09.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Szybciej sam zrobię.Żeby tylko przy jakiejś następnej okazji nie powiedzieli Ci, że ze względu na nieautoryzowane manipulacje przy nich straciłeś właśnie gwarancję. Lepiej od razu reklamuj z informacją, że grożą wypadnięciem i jeżeli spadną i się uszkodzą, firma będzie musiała ją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabon 31.08.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Mam zamontowane rolety zewnętrzne(puszka razem z oknem)- i nie wiem jak to zamaskować. Tynkarz mówił nam , że nie można tego zatynkować- dodam że okna i puszki na rolety są brązowe. Czy ktoś z Was maił podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.08.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 albo grubsza warstwa styropianu albo przykleić styro do obudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 31.08.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Mam zamontowane rolety zewnętrzne(puszka razem z oknem)- i nie wiem jak to zamaskować. Tynkarz mówił nam , że nie można tego zatynkować- dodam że okna i puszki na rolety są brązowe. Czy ktoś z Was maił podobny problem? mozesz sprecyzowac jakie masz rolety i czy chodzi o tynki zewnetrzne czy wewnetrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 01.05.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 roleta a napędem , podczas zamykania zablokoawała się w połowie okna i coś się stało z napędem. Silnik kręci i jak odepnę roletę od niego to się kręci a jak go lekko obciążę to silnik wydaje sie że chodzi ale nie przekazuje napędu na tą rurę na którą się nakręca roleta. Czy jest tam jakieś sprzęgło, czy jakaś zębatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 02.05.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 może ktoś wyciągał, jak to zrobić. Po prawej stronie jest okrągła blacha przykręcona na 4 wkręty do obudowy rolety, czy jak je odkręce to wyciągnę ten bęben z silnikiem czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 02.05.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Gdzie mieszkasz mże Ci pomogę.Wklej fotkę wtedy będe wiedział jaki rodzaj rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 03.05.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 może to coś takiego http://allegro.pl/item1019704474_koncowka_walu_fi_40_obsadka_krociec.html było tak że podczas zamykania , zablokowała się w połowie silnik dalej odkręcał i nagle spadła z hukiem może pozrywały sie te plastiki, zrobię zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 03.05.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 odpiely sie wieszaki trzeba rozebrac skrzynke zawiesic rolete i ustawic silnik sprawdzic jaki byl powod zablokowania rolety np. za wasko zamontowane prowadnice ( typowy przypadek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 03.05.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 skrzynke otwarłem , wieszaki są ok, silnik chodzi w dwie strony ale nie przekazuje napędu na rure nawoojową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts