Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 7 months później...
  • Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam zamontowane rolety zewnętrzne razem z oknami . Pokrywa rewizyjna znajduje się wewnątrz pomieszczeń z dostępem od dołu. I stąd pytanie - jak wykończyć tą pionową plastikową część skrzynki? Zatynkować tynkiem gipsowym o grubości około 4 cm. Czy zamocować płytę k-g. A jeśli płyta to, czym ją zamontować klejem czy na wkręty?

Mam zamontowane rolety zewnętrzne razem z oknami . Pokrywa rewizyjna znajduje się wewnątrz pomieszczeń z dostępem od dołu. I stąd pytanie - jak wykończyć tą pionową plastikową część skrzynki? Zatynkować tynkiem gipsowym o grubości około 4 cm. Czy zamocować płytę k-g. A jeśli płyta to, czym ją zamontować klejem czy na wkręty?

ja zatynkowałem - zero pęknieć - ale dawałem siatke - no i mam tynki CW anie gipsowe

a dlaczego aż 4 cm..? skrzynkan powinna być dobrana do grubości muru, ma wtedy taka listwę narożną specjalnie do tynku... wtedy tylko siatka na klkej i tynk...

jeśli tak nie jest to problem jest z naroznikiem... ja bym przykleił jeszcze styrodur o gr. 2 cm. i na to siatka na klej i tynk... a póżniej trzeba kombinować z naroznikiem...

• 6 months później...

Witam, mam następujący problem.

Odpadają mi rolety zewnętrzne z tego powodu, że zostały przykręcone do porothermów gołymi śrubami, które się "wykruszają". Mam następujące pomysły:

1. Dołożyć koszulki i w nie wkręcić śruby.

2. Otwóry wypełnić klejem montażowym na to koszulki i w to śruby.

3. Wypełnić otwory klejem montażowym, wsadzić siatki zamiast koszulek i w to wkręcić śruby.

4. Tylko wypełnić klejem i w to wkręcic śruby

5. Zrobić całkiem nowe otwory, a w nich otuliny, i oczywiście śruby.

Moze jeszcze coś innego.

Szybciej sam zrobię.

A tak na marginesie jak się wie jak one są zbudowane, to otworzy się je w 60s... :cry:

Żadne koszulki czy inne wynalazki . Jak już musisz to zastosuj chemiczne systemy mocowań np : http://www.zamocowania.pl/kotwy_chemiczne.php , http://www.pattex.pl/content/view/271/230/ lub podobne ...

Znakomity sposób mocowania w ceramice , dziurawce i innych trudnych materiałach .

Szybciej sam zrobię.
Żeby tylko przy jakiejś następnej okazji nie powiedzieli Ci, że ze względu na nieautoryzowane manipulacje przy nich straciłeś właśnie gwarancję.

Lepiej od razu reklamuj z informacją, że grożą wypadnięciem i jeżeli spadną i się uszkodzą, firma będzie musiała ją wymienić.

Szybciej sam zrobię.
Żeby tylko przy jakiejś następnej okazji nie powiedzieli Ci, że ze względu na nieautoryzowane manipulacje przy nich straciłeś właśnie gwarancję.

Lepiej od razu reklamuj z informacją, że grożą wypadnięciem i jeżeli spadną i się uszkodzą, firma będzie musiała ją wymienić.

• 11 months później...
Mam zamontowane rolety zewnętrzne(puszka razem z oknem)- i nie wiem jak to zamaskować. Tynkarz mówił nam , że nie można tego zatynkować- dodam że okna i puszki na rolety są brązowe. Czy ktoś z Was maił podobny problem?

mozesz sprecyzowac jakie masz rolety i czy chodzi o tynki zewnetrzne czy wewnetrzne?

• 8 months później...

roleta a napędem , podczas zamykania zablokoawała się w połowie okna i coś się stało z napędem.

Silnik kręci i jak odepnę roletę od niego to się kręci a jak go lekko obciążę to silnik wydaje sie że chodzi ale nie przekazuje napędu na tą rurę na którą się nakręca roleta. Czy jest tam jakieś sprzęgło, czy jakaś zębatka?