akm97 09.08.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam. Ja również mam problem jak kilka postów wyżej. Mam wstawione rolety Beclever we wszystkich oknach. Problem występuje tylko w największym oknie tarasowym (1,8x2,3 m). Roleta opuszcza się skokowo. Problem występuje w górnym położeniu. Po opuszczeniu się rolety do ok. połowy problem ustępuje i roleta opuszcza się płynnie. Problem jest tym większy, że silnik rolety odczytuje to jako zacięcie i zaczyna podnosić. Widać, to na załączonym filmiku. Ponowne opuszczenie następuje, po ponownym wciśnięciu przycisku " w dół". Roleta wraz z silnikiem była zmontowana "fabrycznie". Na balkonie podobne okno/drzwi (1,8x2,1 m) działa bez zarzutu. Sprawdzałem i prowadnica nie jest zabrudzona. Ponadto lamelki są sporo węższe od rozstawu prowadnic. Tu problem nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.08.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 sprawdź czy nie blokuje pancerza skrzynka rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm97 09.08.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 OK. A to by świadczyło o "fabrycznej" niedoróbce? Przy tym oknie skrzynka jest wyższa, ma bodajże 24 cm, a w pozostałych 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.08.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Wielkosc skrzunki nie ma nic do rzeczy.Wystarczy ze przy ociepleniu skrzynka zostala wygieta i blokuje ruch panerza.Sprawdz jesli mozesz i chcesz znalezc przyczyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BB Olek 28.12.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Witam uprzejmie, kilka tygodni temu zdecydowałem się na montaż rolet okiennych. Do końca nie bylem poinformowamy o ich prawidłowym użytkowniku. Przyszły deszcze a następnie gwałtowne mrozy i rolety zamarzly na kość. Chciałem je otworzyć (rolety manualne) i najprawdopodobniej uszkodzilem pióra. Otóż po całkowitym zamknięciu pojawily sie szczeliny pomiędzy piórami. I teraz moje pytanie, czy jest sposób na naprawę usterki, czy jedynym rozwiązaniem zostaje zakup nowych piór? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.12.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2016 Jesli nie rozerwales pancerza po prostu dalej korzystaj do ocieplenia.Zjawisko samo ustapiNajprawdopodobniej kaqalki.lodu blokuja pacerz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 05.01.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 też mam problem. w jednej rolecie chyba coś zamarzło. była w górnym położeniu, nie jechała w dół, więc zatrzymałem i ruszyłem w górę. nie wiem czy krańcówka nie zadziałała, ale roleta bez ruchu, a silnik pracował. wszystko przez chwilę. spróbowałem jeszcze na dół, roleta ruszyła, ale coś trzasnęło i zatrzymała się. silnik pracuje. coś się wysprzęgliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.01.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Najprawdopodobniej wieszaki szlag trafil. Dlatego polecam przeciazeniowe krancowki a nie mechaniczne Drozsze ale takie cuda sie nie zdarzaja Zamarznie.....nie ruszy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 05.01.2017 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 dzięki za info. jak się ociepli to spróbuję zajrzeć do środka. a potem wezwę serwis. te krańcówki mechaniczne można zamienić na przeciążeniowe czy wiąże się to z wymianą silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 05.01.2017 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Trzeba zmienić silnik i zazwyczaj wieszaki. Taniej wyjdzie w razie potrzeby naprawić roletę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.01.2017 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Imrahil czy sprzedawca poinformowal Cie o roznych opcjach silników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 06.01.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 poinformował. myślałem że więcej czasu minie zanim któraś roleta nawali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.01.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Widzisz niestety na własnym przykladzie ze tego czasu nie zawsze jest sporo.Kilka lat temu podjalem decyzje sprzedaży rolet tylko z wylacznikami przeciazeniowymi.Przegrywałem i przegrywam z konkurencja bo to na sztuce ponad 2 stowki wiecej ale mam to gdzieśMam spokoj a tam gdzie wczesniej byly krancowki mechaniczne to co jakis czas problem. Szczególnie gdy spadnie śnieg lub deszcz i złapie mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merido 08.02.2017 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Witam.Potrzebuję informacji w sprawie konserwacji rolet w okresie zimowym. Jakimi środkami zabezpieczyć pancerz rolety przed wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.02.2017 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Witam. Potrzebuję informacji w sprawie konserwacji rolet w okresie zimowym. Jakimi środkami zabezpieczyć pancerz rolety przed wilgocią. aluminium wilgoć nie szkodzi A dokładnie co chcesz osiągnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merido 11.02.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Chodzi mi o zabezpieczenie pancerza przed osadzaniem się wilgoci a co za tym idzie zamarzaniem szczelin w pancerzu. Zamontowałam rolety w grudniu a juz drugi raz zablokowały się i firma montująca nie uznała reklamacji informując mnie ze zgodnie z instrukcją użytkowania rolet powinno się je zabezpieczyć na okres zimowy. Jednak na pytanie jakim środkiem mam je zabezpieczać nie otrzymałam żadnej konkretnej odpowiedzi. Określono środek jako zabezpieczający przed osadzaniem się wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.02.2017 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Nie znam zadnej metody by zabezpieczyc pancerz przed naturą poza zabezpieczeniem rolet przed zrywaniem pancerza przez stosowanie silników z zabezpieczeniem przeciazeniowym np Somfy IlmoZastanawia mnie dlaczego pancerz pokrywa Ci sie lodem. Nie powinien gdyz temperatura lameli powinna byc taka jak otaczajacego powietrza i wtedy snieg nie powinien na nich zamieniac sie w lód Jakie masz okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Merido 12.02.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Bardziej chodzi o szron a nie śnieg. A okna mam normalne z ramami plastikowymi. Co ciekawe problem pojawia się tylko na jednym oknie od strony wschodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 12.02.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Możesz spróbować natłuścić pancerz np. smarem silikonowymCzym to jedno okno odroznia sie od innych ? Leje sie na niego woda? Czy okno może jest trwale rozszczelnione ? I w pewnych warunkach temperaturowych powoduje powstawanie lodu na pancerzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 21.04.2020 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Roleta Portos Intermo - roleta działała bezproblemowo aż któregoś dnia się zerwała. W trakcie używania rolety było robione ocieplenie ale roleta działała. Panowie z serwisu wymienili zerwany wieszak oraz kilka "lamelek" i stwierdzili że roleta po lewej stronie jest "przekoszona". Możliwe że przy robieniu tynku ktoś wbił puszkę....Czy ma ktoś jakiś pomysł jak zabrać się do naprawy?Roleta idzie do góry bez problemu, zacina się przy schodzeniu w dół. Jak pociągne ją recznie to od 3/4 schodzi w dół. Próbowałem się dostać do niej od środka ale nie jestem stanie wyciągnać styropianu w rolecie, mocno siedzi a niechce go zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts