jareko 22.04.2020 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Sprawdź:- czy prowadnica wewnątrz nie jest zabrudzona klejem, uderzona a przez to zwezona- miarka sprawdź odległość między prowadnicami - powinna na całej wysokości być rowna - jeśli masz dostęp z zewnątrz opuść roleta i poruszając pancerzem na boki sprawdz czy pancerz ma luz Poinformuj o efektach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 23.04.2020 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Dzięki za pomoc, odnalazłem zdjęcia rolety po montażu na goły mur. Po lewej stronie w rogu tak jak napisałeś roleta nie miała luzu. "Obdłubałem" klej oraz tynk pomiędzy listwą metalową o styropianem i wyciągnałem tą listwę lekko obcegami. Roleta działa Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.04.2020 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 To ja dziękuję za podziękowanieDobrze że wszystko już OKPowodzenia w uzytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ww610 21.07.2021 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Witam.Mam rolety zewnętrzne Portos z silnikami radiowymi. Kilka tygodni temu jedna z rolet po wciśnięciu przycisku nie opuściła się. Minęło około 10 minut i roleta sobie przypomniała i opuściła się. Teraz za każdym razem opuszcza się w ten sposób czyli po kilku minutach od wciśnięcia. Jak ja zatrzymam w trakcie i po chwili klikam żeby dalej się opuszczała już działa. Z pilata centralnego jest tak samo także to nie wina przycisku. Podnosi się z kolei zawsze dobrze. Ostatnio kolejna roleta ma identyczne problemy. Czy miał ktoś podobne problemy? Czy powinienem wzywać firmę która to montowala czy jest jakiś sposób żeby ją może zresetować lub zaprogramować na nowo? Czy może to w środku przy silniku coś się dostało i może ja blokuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.07.2021 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Witam. Mam rolety zewnętrzne Portos z silnikami radiowymi. Kilka tygodni temu jedna z rolet po wciśnięciu przycisku nie opuściła się. Minęło około 10 minut i roleta sobie przypomniała i opuściła się. Teraz za każdym razem opuszcza się w ten sposób czyli po kilku minutach od wciśnięcia. Jak ja zatrzymam w trakcie i po chwili klikam żeby dalej się opuszczała już działa. Z pilata centralnego jest tak samo także to nie wina przycisku. Podnosi się z kolei zawsze dobrze. Ostatnio kolejna roleta ma identyczne problemy. Czy miał ktoś podobne problemy? Czy powinienem wzywać firmę która to montowala czy jest jakiś sposób żeby ją może zresetować lub zaprogramować na nowo? Czy może to w środku przy silniku coś się dostało i może ja blokuję? Krańcówki mechaniczne czy elektroniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ww610 25.07.2021 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2021 Krańcowki mechaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.07.2021 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Krańcowki mechaniczne. To sprawdź czy górna krańcówka wyłącza silnik. Może być tak, że silnik ma cały czas zasilanie i przegrzewa się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ww610 26.07.2021 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Faktycznie kiedy roleta dochodzi do samej góry i zatrzymuje się to słychać delikatny odgłos jakby pracującego silnika. Tzn co dalej robić? Czy to można w jakiś łatwy sposób samemu wyregulować czy trzeba wzywać serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.07.2021 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Czy to można w jakiś łatwy sposób samemu wyregulować czy trzeba wzywać serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 27.07.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Potrzebuję pomocy,okna z roletami zewnętrznymi założone, jednak majstrowi dało się chyba za dużo pianki co skutkuje zwężeniem prowadnic i rolety się w połowie blokują.Jakieś rozwiązanie poza ponownym montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2021 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Potrzebuję pomocy, okna z roletami zewnętrznymi założone, jednak majstrowi dało się chyba za dużo pianki co skutkuje zwężeniem prowadnic i rolety się w połowie blokują. Jakieś rozwiązanie poza ponownym montażem? A co na to majster? Raczej będzie wiedział, że nie w piance rzecz i chyba zaproponuje poprawkę tego montażu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 28.07.2021 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 A co na to majster? Raczej będzie wiedział, że nie w piance rzecz i chyba zaproponuje poprawkę tego montażu.. do majstra kontaktu nie mam, takie info zostało mi przekazane przez sprzedawcę domu, niestety tynki na zewnątrz położone, a prowadnice wyglądają na sklejone/zintegrowane z ramą okna. I zastanawiam się, co mogę zrobić na tym etapie, żeby to działało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2021 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Prowadnice są zwykle przykręcane do ramy okna. Wystarczy (?) zdjąć zaślepki, poluzować wkręty i sprawdzić czy to jednak zwężone prowadnice. Jakaś fotka całości by pomogła w analizie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ww610 28.07.2021 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Udało mi się wyregulować jedną roletę i teraz działa. Natomiast druga kiedy odkręcałem rewizje i opuściłem ją i teraz się nie podnosi. Jest dźwięk pracy silnika dosyć głośny. Myślałem że zerwały się wieszaki ale one są całe. Silnik chodzi a nie kręci tym wałem na który nawija się pancerz. Chyba coś konkretnie w środku już się zepsuło. Jakby urwała się lub poluzowała jakąś korba która ma napędzać ten wał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ww610 28.07.2021 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Przesyłam filmik https://youtube.com/shorts/894b9Zlx4II?feature=share Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 29.07.2021 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Prowadnice są zwykle przykręcane do ramy okna. Wystarczy (?) zdjąć zaślepki, poluzować wkręty i sprawdzić czy to jednak zwężone prowadnice. Jakaś fotka całości by pomogła w analizie.. Prowadnice są w moim przypadku montowane w ten sposób prawdopodobnie, bynajmniej śrub/zaślepek nie widzę. https://youtu.be/1O9FoUKJ4hE?t=94 Wziąć bosha i wyszlifować w prowadnicach miejsca gdzie się blokuje, czy jest jakiś inny sposób? Na pewno chodzi o zwężenie, jak wziąłem rozpierak w ramę w miejscu co się blokuje to po minimalnym rozepchnięciu idzie gładko. Żadnych resztek kleju, ani nic takiego w środku nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz921 29.07.2021 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 witam posiadam rolety podtynkowe w kolorze antracyt i mam taki problem ze od gory w miejscach kontaktu z prowadnica , slizgiem jest starty kolor antracyt. Z czego to moze wynikac ? Czy roleta byla zabrudzona i przechodzac przez slizg spowodowalo to wytarcie lakieru ? CZy jest za mocny docisk slizgu ? Jak mozna to poprawic? Czy trzeba wymienic slizg? a moze posmarowac ? Bede wdzieczny za wskazowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.08.2021 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 Nic nie smarowac !!!Kurz, piasek, normalne że konce pancerza z czasem ulegają wytarciuTo tylko kwestia czasu, intensywności użytkowania i warunki otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 29.09.2021 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Rolety a la żaluzje na tynk - jest coś takiego? Czy gra warta świeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts