beti555 22.04.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Pracuję w ksiegarni językowej i na początku maja muszę wysłać do Anglii i do Stanów kolejne zamówienie na literaturę. Juz brakuje mi pomysłów co mogłabym zamówic, dlatego proszę o podpowiedź. Napiszcie co chcielibyście przeczytać lub co ciekawego czytaliście ostatnio. Wiem, że jest tu wątek o książkach, jednak pojawia sie w nim mnóstwo autorów polskich, których książki nie są wydawane za granicą, więc nie mogę ich zamówić Głównie chodzi mi o autorów zagranicznych. Bardzo proszę Was o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 22.04.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 hej Beti ja bardzo lubię czytać... jak coś wymyślę to ci coś podeślę ... może nie z górnej półki ale do poczytania Carol Higgins Clark Mary Higgins Clark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.04.2007 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 miko, czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 23.04.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Pracuję w ksiegarni językowej i na początku maja muszę wysłać do Anglii i do Stanów kolejne zamówienie na literaturę. Juz brakuje mi pomysłów co mogłabym zamówic, dlatego proszę o podpowiedź. Niezbyt odkrywcze, ale jak bym mial polecac, to cos z klasykow SciFi. Prawde mowiac z tego juz wyroslem, ale hitem dla mnie byla zawsze seria Diuny Franka Herberta. Ostanio wyszlo chyba kolejne 'najlepsze' wydanie po polsku z rysunkami. Moze beda chetni na oryginal? Ja kupilem w paperbacku cala serie (wlacznie z najnowszymi ksiazkami syna i spolki). Nie czytalem tej serii po polsku (oprocz pierwszego wydania pierwszej czesci), tylko w oryginale i czesto wracam dla jezyka i samej fabuly. Ksiazki kraza ciagle tez miedzy moimi znajomymi. Przy okazji sie wyzale, bo bardzo chetnie bym kupowal wydania po angielsku, nawet takich "pustych ksiazek", jak aktualne bestsellery sensacyjne. Dla samej przyjemnosci szlifowania jezyka. Ale, z mojego punktu widzenia (potencjalnego klienta), to jak widze ceny ksiazek w oryginale w ksiegarniach (np. we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej) albo w Klifie, to mnie odrzuca. Albo prosze znajomych o przywiezienia, albo sam kupuje 2 lub 3 za kazdym razem za granica. Ja bym proponowal potraktowac brutalnie temat i przyjac moja strategie - glownie patrzec na cene, tzn. jak wiesz jaki tytul, to wybierasz najtansze wydanie. Moim zdaniem, szanse sprzedania sie maja u nas tylko paperbacki, tu cena jest jeszcze ew. do zaakceptowania. Twarda okladka to przerost formy i ceny nad trescia. Ja kupuje ksiazki w oryginale dla jezyka i tresci, obwoluta dla mnie nie ma zadnego znaczenia (nie pogardze ksiazka za euro w pubach/hotelach lub z second-handu , jak sie szuka, to mozna znalezc ciekawe pozycje). Dodatkowo kupuje do/w podrozy, wiec im mniejsza gabarytowo (i tansza) tym lepiej. pozdrawiam Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 23.04.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Wiele osób, tak jak i ja w przeszłości czytałem w języku angielskim w celu nauki języka. Jaka to powinna być książka: mała objętościowo i gabarytowo, pisana trochę większą czcionką i z większymi odstępami pomiędzy wierszami, pisana raczej "prostszym" językiem. Chodzi o to aby nie zniechęcić do czytania w obcym języku szczególnie te osoby, które zaczynają tą metodą się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.04.2007 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Diuna Herberta jest mi znana, wciąż cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem. Jednak czy moglibyście podawać konkretne tytuły i autorów? Na tym mi bardzo zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.04.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Kamasutra ...hę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Byłem Selim przekonany, że to zaproponujesz Poważnie znasz hindi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.04.2007 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Kamasutra ...hę ? Miałyśmy to w księgarni i nie było wcale zainteresowania Drugi raz nie zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 23.04.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Na pewno ksiazki ktore w originale pisane byly po angielsku. Duzo lepiej sie czyta niz ich tlumaczenia po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.04.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Byłem Selim przekonany, że to zaproponujesz Poważnie znasz hindi? nahii Beti ,jak to nie ma zapotrzebowania ? to gdzie Ty mieszkasz a knigi podróżnicze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 23.04.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Diuna Herberta jest mi znana, wciąż cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem. Jednak czy moglibyście podawać konkretne tytuły i autorów? Na tym mi bardzo zależy Trudno cos poradzic specyficznego, bo to byloby wlasciwie dla mnie (nas) jak zamawianie ksiazki przez Internet. Tyle, ze wtedy jeden egzemplarz wchodzi w gre. A ja np. pisze co juz mam, wiec jak sprowadzisz, to juz nie kupie.... Jak rozumiem, chodzi ci o literature, czyli nie poradniki, ogolnie literature fachowa (dowolna dziedzina) czy Kamasutre (ciekawe po co komu po hindusku?, obrazki sa takie same, powinno byc zrozumiale bez slow a w pewnym wieku juz z doswiadczenia). Wg mnie, sprawdzasz, co tam aktualnie jest na liscie wydan 'po polsku' i sie dobrze sprzedaje (w ksiegarniach internetowych) i moze sciagnac oryginal? Wtedy potencjalnie mozesz trafic w czytelnikow. Ew. sprawdzic jakies listy wg kategorii na amazonce... pozdrawiam Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 http://www.isnr.uksw.edu.pl/foto/fred/fred.htm o ja chetnie zamowie ksiazki tego pana u Ciebie jak juz bedziesz miala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 24.04.2007 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 http://www.isnr.uksw.edu.pl/foto/fred/fred.htm o ja chetnie zamowie ksiazki tego pana u Ciebie jak juz bedziesz miala Jesli tylko wydawnictwa, do których bede wysyłała zamówienia mają to w ofercie, odezwę sie do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.04.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 http://www.isnr.uksw.edu.pl/foto/fred/fred.htm o ja chetnie zamowie ksiazki tego pana u Ciebie jak juz bedziesz miala Jesli tylko wydawnictwa, do których bede wysyłała zamówienia mają to w ofercie, odezwę sie do Ciebie OK, DZIEKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.04.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 beti, cokolwiek z: Sylvia Plath, E.A. Poe, F. Scott, V. Nabokov, E. O'Neill,J. Steinback czy N. Hawthorne. E.A. Poe to mój ulubieniec. Mam większość jego utworów w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 a w ogóle dla dzieci ( i nietylko ) uproszczone wersje dzieł literackich z Longmana, są świetne do nauki języka ale to już na pewno wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.04.2007 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Dzięki, dzięki, dzięki Wciąż czekam na nowe propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.04.2007 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 beti, cokolwiek z: Sylvia Plath, E.A. Poe, F. Scott, V. Nabokov, E. O'Neill, J. Steinback czy N. Hawthorne. E.A. Poe to mój ulubieniec. Mam większość jego utworów w oryginale. A widzisz, E. O'Neill? Do tej pory nie zamawiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.04.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 dobra, teraz coś z angielskiej stara, dobra Jane Austen- obojętnie co Robert Graves - I, Claudius oraz Claudius the God ( my favourite) William S. Maugham - Of Human Bondage albo Cakes and Ale że o Shaw i Wilde nie wspomnę, tak jak o Szekspirze, Archerze i całej klasyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts