Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co można zrobić na strychu

Recommended Posts

właśnie urodził mi strych 50 m kw. Na razie podłoga jest z płyty OSB gr.22 mm, a połacie dachu od wew. nieocieplone (wełna pójdzie po stropie) i oczywiście bez płyt g-k, w kalenicy jest ok.180 cm, a dach dwuspadowy, nie ma okien, wentylacja - przecięta folia w kalenicy. To tyle.

Co zrobić z takim bogactwem metrów - moje obecne mieszkanie jest tylko trochę większe. Poza graciarnią nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy.

mironmk, na strychu mozna straszyc :wink: A tak na poważnie to ja zamierzam na moim zrobić taka dużą szafę/garderobe na wszystko co nie zmieści sie w pokojach - nie mam piwnicy. Np. chcę tam mieć wieszaki na zimową odzież, na sterty butów, na kartony i pudełka, które oczywiście będą bardzo potrzebne kiedyś, na zabawki dzieci, którymi już sie nie będą bawiły itp. To będzie taki prawdziwy strych - skarbiec :D

witajcie ..a ja ze swojego strychu zrobilem ..no wlasnie dodatkowy pokoik ..;-) parametry podobne jak u was ..dach dwuspadowy....w kalenicy ok 180 cm...no i komin na srodku ..;-) ocieplenie idzie miedzy krokwiami , podbitka z paneli ....wstawione okno polaciowe i jedno scienne .....taki maly pokoik akurat aby posiedziec przy kompie ..;-)

ja na takim stryszku robie pracownie(glownie siedzenie przy stole) i pralnię

sciany mam obite osb i wytapetowane tapeta z włókna szklanego zeby juz nie tracic na wysokosci

mam tam tez 2 okna

powierzchnia okolo 40 m

jak na razie nie wyglada to bardzo klaustrofobicznie a prawie wszystko juz mam zrobione, wiec jestem dobrej mysli