Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARAŻ, BUDYNEK GOSPODARCZY, WIATA - dla szukających projektu

Recommended Posts

Możesz zapytać w pracowniach projektowych oferujacych projekty domów mieszkalnych. Większość z nich sprzedaje też inne projekty, ale budynki gospodarcze mogą pełnić tak różną funkcję, że trudno podawać je w katalogach (ja przynajmniej takich w internecie nie znalazłem).

Linki do pracowni znajdziesz np. tu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11295&highlight=

A ja bym radziła popytać archtektów w okolicy czy nie mają jakichś "gotowców" - takich które robili kiedyś dla kogoś. Jakieś 20 lat temu takich budynków budowało się sporo - radziłabym więc odwiedzić tych starszej daty albo takich którzy odziedziczyli biura projektowe po rodzicach.

My w ten sposób zakupiliśmy projekt naszego malutkiego co prawda budyneczku - za jakieś grosze - u architektki która robiła nam adaptację projektu domu.

Pozdr. B.

• 11 months później...
  • 3 years później...
Witam, moze mi pomozecie, bo szukam ale nie moge na nic ciekawego trafic. Szukam projektu garazu z wydzielonym pom.gospodarczym w ktorym moznaby zrobic kotlownie. Czy myslicie ze kotlownia w osobnym pomieszczeniu ma sens? niestety w przyszlym domu planowane bylo ogrzewanie gazowe, ale ze wzgledow ekonomicznych chodzi mi o piec na ekogroszek, a ni mam go gdzie wsadzic. odleglosc od garazu do domu wynosila by oklo 5-6 m.

• 1 year później...