ArtMedia 21.06.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Witam serdecznie. Już byłem zdecydowany, ale dzisiaj znów sprzedawca "zabił mi ćwieka".Stwierdził, że lepszy jest system na suwakach, niż ten na kółkach?!?Co prawda nie bardzo potrafił uargumentować...Jak się Wam sprawują te dwa rodzaje kabin?A tak BTW: słyszeliście o firmie ItalProdukt? Sprzedawane w Liroy Merlin w atrakcyjncyh cenach. Niektore nawet sprawiają pozytywne wrażenie co do jakości wykonania... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.06.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Bylam naocznym i "naslysznym" swiadkiem horroru, jaki przezyla moja kolezanka z pracy z firma ItalProdukt. Kabine kwadratowa, otwierane drzwi, ok. 1m bok kupila w Leroyu. Po zalozeniu kabiny cieklo i cieknie z kazdej strony miedzy szyba a rama. Leroy nie pomogl przy reklamacji, a przedstawiciel firmy (z Rzeszowa, czy z Radomia) przyjechal i nic praktycznie nie zrobil. Ma ta kabine od sierpnia zeszlego roku i juz zrezygnowala z walki z firma, ktora nie raczy przyjac reklamacji. Do tej pory przed uzyciem z kazdej strony podklada szmatki na podlodze. Nie kupuj tego badziewia. Jest to mala firma, ktora kupila z Wloch licencje na produkcje kabin, ale wykorzystuje do produkcji wlasne materialy i to najtansze. Jest to najgorszego rodzaju tandeta. Styl wloski a produkt polski Jesli nie masz kasy kup najprostrza i najtansza, ale firmy, ktora da ci szanse na reklamacje (Sanplast). Gdyby moja kolezanka tu byla to samo by ci napisala, a jak kupowala kierowala sie tylko wygladem, a i cena nie byla jej obojetna. Chyba zaplacila za nia 14 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.06.2003 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 ja mam w domku ( bloku ) od 5 lat kabine HOPPE...kosztowała nawet sporo..ale...drzwi nie zachodzą kamieniem, nic z nia sie nie dzieje, a drzwi sa na takich kólkach ktore tocza sie w prowadnicach... Moge polecic taka firmę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.06.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 ja mam w domku ( bloku ) od 5 lat kabine HOPPE...kosztowała nawet sporo..ale...drzwi nie zachodzą kamieniem, nic z nia sie nie dzieje, a drzwi sa na takich kólkach ktore tocza sie w prowadnicach... wygladu nie zmieniła...jest ok Moge polecic taka firmę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.06.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 a..kabina półokrągła...i drzwi sa ze szkła nie z plasitiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.06.2003 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Ja tez mam kabine Hoppe, ale nie namawialam bo to firma z gornej polki. Rewelacyjna. Kosztowala sama kabina 2 tys.800 plus 1500 PLN brodzik, ale: 1) sami przywiezli, 2) zamontowal ja przedstawiciel firmy, 3) po roku przyjechal rozlozyl, co bylo trzeba, oczyscil (za 50 PLN), jeszcze raz wyregulowal i jeszcze do tego polecil sie na przyszlosc 4) jak dzieciak odkleil nazwe firmy to sami na moj telefon byli u mnie w pol godziny i przykleili, a dzieciakowi pogrozili palcem ZA DARMO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.06.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Aleksandryta...hmm...powiedziałabym ze jestes ze Szcecina...oni tez mi ja zamontowali gorna półka....hmm wiesz przeciez do domu nie kupujesz takiego plasticzanego badziewia?? bo to na rok nie dłuzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.06.2003 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Jestem spod W-wy - Mysiadło. Ale jak czytam na forum to u niektorych z kasa jest ciezko, szczegolnie ci co buduja. Uwazam jednak, ze na pewne rzeczy nie mozna zalowac pieniedzy bo potem to sie msci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 21.06.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Aha moja kabina jest na suwakach i kwadratowa 90 cm bok, a wchodzi sie do niej z rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.06.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 w mojej rozsuwaja sie drzwi na boki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 21.06.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Oglądałem te promocyjne kabiny z Leroya po niecałe 200 złotych. Tandeta, rozsypie się po tygodniu od zamontowania. Coś co wygląda sensownie, zaczyna się w tym samym Leroyu od ok. 500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 21.06.2003 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2003 Witam ponownie. Dzięki za przestrogę. Tak też podejrzewałem. Konstrukcja większości z tych kabin to "manufaktura". Zainteresowała mnie ta najdroższa za 700PLN, wykonana całkiem przyzwoicie, tyle, że po szczelinach dookoła mozna podejrzewać, że równiez będzie cieknąć...Chodziło mi jednak, także o informacje na temat sposobu przesuwania drzwi. Czy suwaki sa rzeczywiście lepsze od kółek? Albo inaczej. Czy nie macie z takimi kabinami kłopotu? Spodobał mi sie jeden z modeli Ravak, ale jest na suwakach... Zawsze sądziłem, że będą się zacinac po pewnym czasie. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekzg 22.06.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Jeżeli mogę Ci poradzić, jeżeli nie kupiłeś produktu Ital, to tego nie rób.Ja niestety kupiłem w ubiegłym roku , koszt całego prysznicu około 500-600 zł, korzystała z niego moja 4-osobowa rodzina, po około 4m-cach, załamało się dno, które opierało sie na styropianie.Powiedziałem nigdy więcej , wyrzucone pieniądze, W chwili obecnej mam produkt SanPlast, drożej bo około 1400 zł(całość kabina szklana, drzwi na kółkach, brodzik 80-80-9 i obudowa, mam wrażenie że mógłby sie wykąpać w nim słoń.i przede wszystkim estetyka.Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.06.2003 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Dziś troszeczkę patrzyłem na kabiny prysznicowe. Sprzedawca w Obi powiedział mi, że mimo, że te z kółkami powinny być lepsze, to w rzeczywistości często się te kółka wyłamują. Wg. niego np. Ravak (bardzo dobra firma) produkuje kabiny tylko na suwakach i są ona niezniszczalne. Co do tanich kabin, to są teraz w promocji w Obi jakieś włoskie, ale coś nie trafiają mi do przekonania. Gdzie można kupić niedrogą kabinę półokrągłą ze szklanymi drzwiami? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 23.06.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Używamy kabiny Koła na kółkach niecały rok i już wszystkie się połamały i zostały wymienione... Wprawdzie kółka w ramach reklamacji dostaliśmy za darmo z tekstem, że to często się dzieje, ale nie napawa to optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Ani kółka ani suwaki. Tylko otwierana na zawiasach z uszczelką pomiędzy kabiną a brodzikiem (uwaga wymienialną). Żadnych problemów z otwieraniem drzi, kamieniem. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 23.06.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Ani kółka ani suwaki. Tylko otwierana na zawiasach z uszczelką pomiędzy kabiną a brodzikiem (uwaga wymienialną). Żadnych problemów z otwieraniem drzi, kamieniem. Polecam! A jakich firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Podam jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 23.06.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.06.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 podaję dzisiajhttp://www.huppe.com.plfirma duschostar też niemiecka ale bez polskiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts