smutna lidka 23.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 kto próbował... i nie żałuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.04.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 nawet nie próbuj. Jak chcesz się jej pozbyc /a pochodzi np z Miśni/ to ja wezmę i będe u siebie myc ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 23.04.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 nawet nie próbuj. Jak chcesz się jej pozbyc /a pochodzi np z Miśni/ to ja wezmę i będe u siebie myc ręcznie nie chodzi o Miśnię tylko coś bardziej gustownego nie mogę z uwagi na porcelanę czy złocenia? co się może stać? chodzi mi o porcelanę codziennego uzytku więc wolałabym, zeby się jednak dało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 23.04.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Myłam kiedyś starą porcelanę (ale nic nadzwyczajnego) w zmywarce. Nie dość że zlazły wszystkie złocenia to na dodatek cały wzorek, który był w kolorze seledynu. Talerze zrobiły się białe. Widać była to byle jaka porcelana. Ale chińską oryginalną porcelanę (bez złoceń) też myłam. I nic, jaka była taka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 23.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Myję już od 5 lat z Chodzieży i chińską ze złoceniami. Na chodzieskkiej stopniowo ulega porcelana zniszczeniu a chińskiej nic się nie dzieje. Ta chodzieska ma jakieś 15 lat i jest tzw. kuchenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 23.04.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 chodzi mi o porcelanę codziennego uzytku więc wolałabym, zeby się jednak dało... Antyków używasz na codzień? Czy stara to nie znaczy antyk, tylko taka sobie, niezbyt fajna, bo jeszcze nie ma nowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 23.04.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 chodzi mi o porcelanę codziennego uzytku więc wolałabym, zeby się jednak dało... Antyków używasz na codzień? Czy stara to nie znaczy antyk, tylko taka sobie, niezbyt fajna, bo jeszcze nie ma nowej? stara i fajna a teraz sie okazuje ze albo mam wywalic nową dziewiczą zmywarkę albo kupic nowe talerze z pseudo-porcelany SZLAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 24.04.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 wiem,ze ze starej chinskiej zeszly zlocenia po kilkunastu myciach,z nowej po kilku jeszcze nie,ale nie mamy Rosenthala...jednak lepiej nie,to samo z dawnymi srebrnymi sztuccami,nie byly srebrne i byly ladne do momentu mycia ich 5 x w zmywarce,zeszla powloka z badziewia i ...tesciowej wykonczylem jej sztucce ))ale...maja przez to nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts