Gelas 05.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Witam opowiem wszystko niedługo ... ach się działo, w każdym razie od grudnia z całą rodziną pod jednym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakow 05.02.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Nooooo... nasz kolega powrócił Gratulacje z powodu przeprowadzki!! Czyli Święta i Sylwester były już na nowych włościach. Oczywiście czekamy z niecierpliwością na opowieści i zdjęcia nowego domku. ...no i mamy kolejnych szczęśliwych mieszkańców swoich "W" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 03.06.2009 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Ale mamy zastój! Od lutego jak makiem zasiał... Może wywołam Was do tablicy? Jak postępy? Pokazałbym co u nas (nieco sie zmieniło) ale aparat nie wytrzymał kontaktu z gresami Czekam na naprawę - jedynie 300 zeta Znów kasa bokiem idzie.... Zatem - co nowego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 21.06.2009 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Widzę, że nie pomogło Szkoda.... Posiałem trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 21.06.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 jakow:znasz tego gościa? http://www.allegro.pl/item667550311_tuja_brabant_thuja_brabant_zywotnik_zachodni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 14.09.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam, Widzę, że teraz to już w ogóle nikt tu nie zagląda. Szkoda, bo nasza chata mi się podoba. Ale cóż "stodółki" nie są w teraz modzie Dodałem zdjęcia. Może kiedys bedzie mi sie chciało wklejac na forum ale tak jest prościej Może jednak ktos sie odezwie Pozdrawiam http://picasaweb.google.com/12Marek2/Sierpien200902# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakow 16.09.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam Tutaj może i nikt nie zagląda... ale na Twoje zdjęcia to ja zaglądam regularnie Z moich fotek z budowy od czasu do czasu ktoś tam korzysta, więc raczej jakieś zainteresowanie tym projektem jest nadal. Może tak żeśmy wszystko perfekcyjnie i dogłębnie tutaj już wyjaśnili, opisali, pokazali, że... nie ma więcej pytań Teraz to tylko trzeba zaczekać aż ktoś jeszcze o coś zapyta. Szkoda, że Gelas zamilkł coś po przeprowadzce i nawet nie zapodał jakiegoś linka do swoich fotek. Ze swojej strony powiem po prawie 3 latach mieszkania... ze zmian, które jeszcze bym wprowadził, ale teraz już jest "po ptokach" to: ścianki kolankowe są ciut zbyt niskie, podniósłbym je o jednego pustaka. Poza tym mieszka się bardzo wygodnie i jesteśmy zadowoleni z naszego domku. Jeśli chodzi o projekt to uważamy go za bardzo udany. Dom powstał bardzo łatwo i stosunkowo tanio. Prosta bryła spowodowała, że nie było komplikacji podczas budowy. Prosty i łatwy w konstrukcji dach dwuspadowy (dzięki temu był stosunkowo tani). Z kolei zwartość bryły domu spowodowała, że ogrzewanie domu jest proste i nie obciąża znacząco naszego budżetu domowego. Oczywiście poprawna izolacja i eliminacja mostków cieplnych gra tutaj najważniejszą rolę. Zaprojektowano duże okna... miałem obawy czy aby nie zbyt duże. Okazało się, że dzięki temu w pomieszczeniach jest bardzo jasno a zimą z kolei duże drzwi tarasowe i okna przyjemnie ogrzewają salon i kuchnię. W salonie i kuchni jest tak ciepło, że musieliśmy zamknąć ogrzewanie w tych pomieszczeniach. Jasna łazienka na poddaszu to jest to! Duże okna w tej łazience dodatkowo ją powiększają optycznie. Wiele osób, które u nas były stwierdzały, że dom z zewnątrz wydaje się taki mały a jak się go zwiedzi od środka to okazuje się, że jest w nim wszystko co trzeba i nie ma żadnej ciasnoty. Przeniesienie spiżarki pod schody spowodowało, że goście wchodząc mówią "Jaka duża kuchnia!!". Rzeczywiście... kuchnia zrobiła się duża i wygodna a w miejscu planowej spiżarki jest teraz jadalnia ze sporym stołem. No to tyle... ja się odezwałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 16.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam Dołączę się i ja - roczna użytkowniczka Muszę dołączyć się do peanów jakowa, również jestem zadowolona. Z okna dachowego w łazience, które kocham nad życie, zwłaszcza w letnie poranki. Z 40-to metrowej sypialni nad garażem . Z podniesionych ścian kolankowych na górze. Z garderoby z połowie ukradzionego pokoju (to jest to, co kobiety lubią najbardziej). Z mojej ukochanej spiżarni przy kuchni. Z wykusza zastawionego kwiatami (mogłabym otworzyć niezłą kwiaciarnię). I ze schowka pod schodami, gdzie mam, kurdebele, cały czas wilgoć )) Co bym zmieniła? trochę mi brakuje olbrzymiego salonu, ale to już nie na ten projekt. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 16.09.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Cóż, - u mnie ścianki kolankowe wyszły na gotowo (przed chwilą mierzyłem) 96 cm i uważam, że jest o.k. - piwnica - super ! Tylko wejście do niej z łazienki właśnie zapłytkowałem. Zbyt często tam zaglądamy aby włażić przez łazienkę. Chociażby po rurę od odkurzacza raz dziennie trzeba wejść (ach ten pies...) Za 3 tygodnie przyjadą drzwi i wstawiam je pomiędzy drzwiami do łazienki i wejściem na schody. Nie będzie szafy ale trudno. Coś za coś. Odpukać wilgoci nie mam. Garderoby nie mamy a szafy wnękowe wciąż się robią.... Może tej zimy? Trochę nas zmusza sytuacja, bo ile mogą ciuchy na strychu wisieć Ale najpierw kuchnia: parapet i płytki - kochanie traci już cierpliwość Drzwi do kuchni nie mamy (wchodzimy przez salon) ale jest o.k. Układ schodów nie jest najlepszy, bo szkoda mi tej przestrzeni nad głową i nie mogę dostać się do parapetu okna a jest zbyt nisko aby nie widzieć kurzu... Udało mi się zrobić te schody bez zabiegów - co uważam za sukces i przydatną sprawę. Nawet gdyby było do ..... to i tak bym chwalił, bo lepszy najgorszy dom od najlepszego mieszkania - tak uważam. Z perspektywy czasu i po wypowiedziach Lhe'y stwierdzam, że gdyby to był W-21.12 też by było o.k. Projekty z tego biura mają w sobie coś co mi się podoba. Zresztą za płotem też buduje się "W" ale trochę bardziej "wypasiony" Może tak żeśmy wszystko perfekcyjnie i dogłębnie tutaj już wyjaśnili, opisali, pokazali, że... nie ma więcej pytań tak MY TWOJA historia budowy krok po kroku bardzo mi się przydała. Nie zapomnę momentu jak jechaliśmy do domu aby sprawdzić jak masz jakiś element więźby, bo cos nam nie pasowało. Zajrzeliśmy do Ciebie i "życie stało się prostsze" Pozdrawiam serdecznie. P.S. Gelasa wezwałem do tablicy przez P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo221 05.08.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam w gronie W-20.12 wlasnie wystartowalem i zauwazylem babola w projekcie. Bede musial przerabiac schody ze wzgledu na okno, ktore znajduje sie nad schodami poniewaz ze schodow kreconych nie umyje sie tego okna pozatym jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papik1 02.09.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Witajcie forumowicze szukam osoby budujące projekt W-20.12 b z Jagielońskiej Pracowni "POSTAW DOM". Mogą być projekty W-20.12 lub W-20.12 a! Dzięki i Pozdrawiam Edytowane 3 Września 2010 przez papik1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papik1 03.09.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Cześć powitać mam zamiar startować z W-20.12b jakieś realizacje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek100 13.11.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witaj my również zamówiliśmy projekt w-20.12b na wiosnę może coś będzie się działo.. szukam wrażeń z budowy tego projektu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pqwerty 11.12.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witam, Czy zagląda tu ktoś, kto już postawił przynajmniej stan surowy otwarty ?Chodzi mi o konstrukcje dachu - u mnie fachowiec postawił dokładnie tak jak w projekcie bez dodatkowych "stolcy" tylko krokwie, kleszcze no i w szczycie potężna płatew .... a na dach poszła dachówka SIRIUS 13 ( dość ciężka). Twierdzi, że takiego dachu jeszcze nie widział - ale że się trzyma kupy oraz jest bardzo mocny. Nie dawał nawet krokwi ozdobnych podtrzymujących dach od strony tarasu - stwierdził że jemu do konstrukcji nie są potrzebne - a jak chcę to przy elewacji mogę dołożyć ozdobne strugane. Przy projekcie nie miał mi za bardzo kto doradzić - a teraz jak ci wyjdzie to "zachodzę w głowę".Tak więc jak było u Was ? Dach z projektu czy każdy fachowiec po swojemu ? Pozdrawiam i czekam na informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITRAZYK 19.01.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 WITAJCIE JA MAM ZAMIAR KUPIC TEN PROJEKT NIEWIMY CO ROBIC DORADCIE COŚ Z PIWNIC A CZY BEZ PIWNICY!!!!! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITRAZYK 19.01.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 mam ten sam problem co ty. jak sie cos dowiesz napisz ; [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 25.02.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witam, Mam trochę zaległości, bo nie powiadamiało mnie o nowych postach. To chyba taka nowa tradycja po zmianie designu forum. Jakoś stare lepiej mi pasowało. Ale trudno Wracając do projektu... Cała budowa to był koszmar ale mój dom mimo wszystko stoi Więźba zamówiona wg. projektu, wykonana niekoniecznie. Została mi np. ta najdłuższa i najdroższa belka biegnąca wzdłuż kalenicy oraz parę innych. Leżą do dziś.... Wieje u nas często i gęsto ale dach wytrzymuje więc, to zrobione dobrze:) Długo tu już nie zaglądałem ale teraz odhaczyłem sobie powiadomienia i zapisałem ponownie wątek. Jakby co chętnie pomogę. Ci co czytali ten wątek wiedzą ile zawdzięczam jakowowi, jestem coś dłużny młodszym Z oknem nad schodami jest trochę lipa ale co zrobić. Taki projekt. Generalnie opinie i przebieg budowy jest po kolei opisany. Jakow ogołocił swoja galerię bo ostatnio szukałem GWC ale nadal jest sporo fotek. Ewentualnie zapraszam na wizje lokalną. Pozdrawiam i życzę szybkiego i taniego budowania (trzeba dążyć do ideału ) Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pqwerty 14.03.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam. Warto zaglądnąć tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?83932-W-20.12 Wszystko dość dokładnie opisane tyle że właśnie z W-20.12 ( sam mam taki w SSO) Pozdrawiam pqwerty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1982G 21.02.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam.Kupiłam i zaadaptowałam projekt domu W-20.12b z firmy Dobre Projekty.Budowa rusza w kwietniu. Jeśli ktoś buduje taki dom to proszę o kontakt. Możemy się wymienić doświadczeniami.Ja zrobiłam kilka poprawek w projekcie i chętnie dowiem się jaki pomysł na ten dom mieli inni forumowicze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1982G 21.02.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam. Można by wskrzesić tę dyskusję Chętnie podyskutuję z kimś o projekcie domu W-20.12b. Budowę zaczynam na wiosnę, projekt mam zaadaptowany. Zdecydowałam się na dom z piwnicą ze względu na spadek terenu, ale w piwnicy nie zrobiłam garażu, tylko doprojektowałam obok. Bo jak napisał kolega 12marek: trzeba dążyć do ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts