Ania z Warszawy 23.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Czy używaliście sami glebogryzarki? jakie macie doświadczenia, na co zwrócić uwagę, jakie są efekty, na jaką głębokość wzrusza ziemię?Chcę wypożyczyć takie urządzenie i przerobić nim ok. 300m2 klepiska, jakie mam wokół domu po zakończeniu budowy, a potem skopać ręcznie i przygotować do założenia trawnika i nasadzeń. Ziema jest czarna, żyzna i raczej czysta, chociaż mogą zdażać się kamienie i inne wykopaliska po budowie.A swoją drogą to bardzo przyjemne, gdy nie trzeba już zajmować się wylewkami, tynkami, instalacjami i masą technicznych szczegółów, a można zacząć myśleć o krzewach, kwiatach itrawce.Pozdrawiam Forumowiczów- ogrodników Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelm 23.04.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Używam swojej glebogryzarki z upodobaniem tzn. wszędzie gdzie się da, jako mały chłopak dość się namachałem łopatą, a teraz nie muszę. Co do głębokości, to będzie nieco mniej niż sztych łopaty niestety, co przy przygotowaniu trawnika w zupełności powinno wystarczyć, natomiast pod marchewkę to bym na tym nie poprzestał. Inna sprawa: pamiętam odcinek "Maji w ogrodzie", gdzie tytułowa Maja opowiadała o glebogryzarcje, wykład zakończyła uruchomieniem jej i próbą przekopania kawałka trawnika. Był to jeden z nielicznych momentów, kiedy uśmiech zniknął dokumentnie z oblicza Maji Popielarskiej... ___________ Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania z Warszawy 23.04.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Serdeczne dzięki za odpowiedź, zachęciłeś mnie do tego urządzenia, bo chociaż raczej lubię kopać i nie jest to dla mnie nic strasznego, to jak można sobie ułatwić i przyspieszyć pracę, to czemu nie skorzystać, pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 23.04.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 własnie w ostatni weekend mieliśmy zaszczyt zaorac/przekopać cała działkę glebogryzarką. Sprawdziła sie bardzo dobrze. Niestety nie jest to lekka praca, przy ubitej ziemi trzeba miec duzo siły aby bez problemu przekopać ziemię. Pozdrawiam, KasiaR Wypozyczałam z firmy Midor z ul. Mehoffera w Warszawie - 100zł/doba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts