kajetana 07.04.2008 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 jareqktóry teren idzie pod piłeczki golfowe?(bo jeziorka obok naszej działki mają przeznaczenie rekreacyjno-turystyczno-kąpieliskowe - gmina czerwonak się ma tym zająć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 07.04.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 jareq który teren idzie pod piłeczki golfowe? (bo jeziorka obok naszej działki mają przeznaczenie rekreacyjno-turystyczno-kąpieliskowe - gmina czerwonak się ma tym zająć) teren w okolicy jeziorka w Trzaskowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 07.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Zanim oni tam pole golfowe wybuduja to zdazysz sie wykapac wiele razy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 07.04.2008 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 eeee - trochę szkoda terenu - wiadomo będzie wstęp dla VIP-ów z platynową kartą i skarpetkami w piłeczki golfowe najważniejsze, że "moje" jeziorka są i będą dostępne - a do nich mam 5 minut na nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 07.04.2008 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 w każdym razie jakbyście potrzebowali TOI TOI-e - dwa numery telefonów: 1. firma Clipper tel. 8116539 lub 510056457 (8,50zł/dzień) przy czyszczeniu 1 x m-c 2. Firma Toi Toi tel. 8359780,cena za 1m-c: 250 zł (chyba za 2x czyszczenie w m-cu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 08.04.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No to powiem ci ze sporo chyba zapłaciłes....nas razem z materiałami + robocizna fundamenty wyniosły ok 23000. O jejku ja też to ONA, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 08.04.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ach te nasze pseudonimy damsko-męsko - nie wiadomo co (choć nie wiem, czy Terry nie żartuje - hihi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 08.04.2008 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No to powiem ci ze sporo chyba zapłaciłes....nas razem z materiałami + robocizna fundamenty wyniosły ok 23000. Niby fajnie - ale zakładam, że skoro macie dom z poddaszem lub piętrem, to powierzchnia fundamentu jest około 100 m.2. A skoro tak, to porównywanie cen za cały fundament ma sens tylko przy identycznych projektach (tak jak ja sprawdzam co słychać na forum "przestronnych") Bo Wasze 23.000 to na oko połowa moich kosztów (nasza powierzchnia to 200m.2 - dom parterowy) Na pewno cenna byłaby informacja, ile za m2 wyszła ściana fundamentowa lub ława fundamentowa Info nt. naszych fundamentów i ich kosztów będę miała dziś wieczorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 08.04.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ach te nasze pseudonimy damsko-męsko - nie wiadomo co (choć nie wiem, czy Terry nie żartuje - hihi) Słowo że mówię prawdę, jest to z j ang. od mojego imienia Teresa a jako nauczyciel tego przedmiotu coś o tym wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 08.04.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 w każdym razie jakbyście potrzebowali TOI TOI-e - dwa numery telefonów: 1. firma Clipper tel. 8116539 lub 510056457 (8,50zł/dzień) przy czyszczeniu 1 x m-c 2. Firma Toi Toi tel. 8359780,cena za 1m-c: 250 zł (chyba za 2x czyszczenie w m-cu) a najtańsza z nich wszystkich jest firma Eko Krzyszkowo. Ale to już wszystko było parę tygodni temu na grupiie Wielkopolskiej 2007 albo 2008. Nie chcę się wtrącać w Wasze damsko-damskie pogawędki tylko dlaczego musicie do tego zakładać nowy wątek? Jak dla mnie temat kosztów stanu zerowego/m2 też jest całkiem interesujący. Może moglibyśmy się wymienić doświadczeniami chociaż buduję po drugiej stronie miasta? Bo np. hydraulika mam z Murowanej Gośliny, elektryka z Rogoźna, beton kupuję w Buku, dach w Gnieźnie a murarze przyjeżdżają z Gostynia. Nie żartuję. Z życzeniami owocnej refleksji pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 09.04.2008 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 i gość nam się trafił nawet pewnie że budując tzw systemem gospodarczym firm, które nam pomagają spełnić nasze marzenia jest wiele, fachowców też ... ja mam kierownika budowy z Wrześni, fundamentalistę z Murowanej, dom stawia firma z Szamotuł, co będzie dalej to jeszcze nie wiem a wymiana info i doświadczeń zawsze mile widziana .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 09.04.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 No, i tego się trzymajmy. Zapraszam serdecznie na Nową Grupę Wielkopolską 2008 czy jakoś tak. Tam się dyskusja toczy "na bieżąco". Natomiast ludzie, którzy już są dalej i większość prac znają nie z teorii tylko z praktyki znajdziecie na Grupie Wielkopolskiej 2007 PozdrawiamTomek A propos fundamentów to IMHO cena prostych fundamentów (stan zero) powinna zawierać się między 150-200 pln/m2 pow. UŻYTKOWEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 09.04.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pozdrawiam Tomek A propos fundamentów to IMHO cena prostych fundamentów (stan zero) powinna zawierać się między 150-200 pln/m2 pow. UŻYTKOWEJ. aaaa - to bardzo przydatne info u nas się okaże niedługo jakiej wysokości będzie fundament - mamy po prostu możliwość posadowienia domu od frontu poniżej obecnego poziomu gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 09.04.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 No, i tego się trzymajmy. Zapraszam serdecznie na Nową Grupę Wielkopolską 2008 czy jakoś tak. Tam się dyskusja toczy "na bieżąco". Natomiast ludzie, którzy już są dalej i większość prac znają nie z teorii tylko z praktyki znajdziecie na Grupie Wielkopolskiej 2007 Pozdrawiam Tomek A propos fundamentów to IMHO cena prostych fundamentów (stan zero) powinna zawierać się między 150-200 pln/m2 pow. UŻYTKOWEJ. Tam też się udzielamy, ale tutaj to tak bardziej swojsko, można się odwiedzić bez potrzeby przejeżdżania przez Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 10.04.2008 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 jareq ostatnio wpadłam do Was (tak z marszu) po 17.00 było .... ale Was nie było u nas pewnie w ciągu 2-3 tygodni zacznie się szał fundamentowy Trochę jestem przerażona tym, co się będzie działo na działce, ale też bardzo bardzo się cieszę. Przy dobrych wiatrach w czerwcu wejdzie firma szkieletowa i po 6 tygodniach na Lipowej będzie stał piękny, parterowy Przestronny - czekający na wykończenia, instalacje i inne niezbędne prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jareq 10.04.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Kajetana Od niedzieli nie byliśmy na działce. Niestety trochę mamy daleko...cały Poznań do przejechania . Może uda nam się wpaść w sobotę albo w niedzielę. Strasznie jestem ciekawa postępów na budowie. A co do Twojej budowy, to nie martw się wszystko na pewno będzie ok. Zobaczysz że jeszcze w tym roku wprowadzisz się do nowego domku, tym bardziej że budujesz szkieletowy i z pewnością wszystko pójdzie bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajetana 10.04.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 my wyjeżdzamy z poznania - wracamy w poniedziałek wieczorem ... na działce będę we wtorek lub środę dużo rzeczy mam na next week do załatwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polgietka 12.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, chetnie oddam w dobre rece zaplecze budowlane, ktore sluzylo naszej ekipie w zeszlym roku. Woz stoi obecnie w okolicy Murowanej Gosliny i wymaga solidnego sprzetu, ktory zdola go uciagnac... W komplecie z zapleczem oddam drewniany kibelek. Wszystkich chetnych prosze o kontakt, zaplecze jest do wziecia od zaraz. http://img187.imageshack.us/img187/1458/budad1awebqn9.jpg http://img329.imageshack.us/img329/9246/budac1awebha6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 13.04.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Jutro wchodza moi budowlańcy:) Eh sie bedzie działo!!!!!!!!!!! Bede pisac co i jak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 13.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts