Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA OKOLICE CZERWONAKA (POZNAń)

kajetana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 203
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

hej sąsiedzi bliźsi i dalsi :wink:

szczęśliwie donoszę, że za około tydzień zaczynamy kopanie fundamentów. Dom powinien stanąć sierpień/ wrzesień.

Z polecenia mam instalatora od wszystkiego, który właśnie jesienią ma terminy wolne na zabawę z rurami, kablami, ogrzewaniem - tak więc pomimo nerwów, lekkiego strachu jakoś wszystko się układa :)

w moim dzienniku są zdjęcia z pobytu w domu na wsi - jakby ktoś miał ochotę popatrzeć na wioskowe klimaty i dokładnie obfotografowany gril + dojście wodne to zapraszam :lol:

Mam na imię Justyna, i budujemy się z mężem w Miękowie k/Czerwonaka.

Postanowiłam dołączyć do Was ponieważ to logiczne że łatwiej się rozmawia o problemach z osobami z pobliskich okolic.

Aktualnie jesteśmy na etapie fundamentów....myślę że już w przyszłym tygodniu będziemy zasypywać je i zalewać, no a potem to już cegła do cegły.....

Gdyby ktoś z Was miał namiary na piasek z okolic i dobrej cenie z transportem to z góry dziękuję.

Z góry tez dziękuję iwett27 która mi pomagai z którą od jakiegoś czasu utrzymuję kontakt.

Widzę że kobiety górą.... :)

Pozdrawiam Was wszystkich

JUSTYNA

P.S. Pomóżcie jak wkleić tu obrazek

bonjour :wink:

wróciliśmy z Paryża (kilka fotek w dzienniku)

dziś wpadłam na działkę, aby zobaczyć postępy ekipy fundamentowej. Przez 5 dni wykopali łopatami "ścieżkę" fundamentów i zaczęli kłaść uzbrojenie. Dzięki czemu już wiem dokładnie, gdzie będzie posadowiony dom...

pięknie na tej naszej działce - linia drzew (przede wszystkim kwitnących właśnie akacji) powoduje, że działki prawie nie widać z drogi asfaltowej - co oczywiście jest suuuper :wink:

oby gmina jak najpóźniej zabrała się za poszerzanie drogi (bo wtedy wytną te piękne akacje sprzed działki)

zdjęcia ścieżki fundamentowej w dzienniku ...