Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA OKOLICE CZERWONAKA (POZNAń)

kajetana

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 203
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Czesc,

Dolaczamy (Ela, Kubus, mały Michaś i nizej podpisany) do grupy Czerwonackiej :)

Budujemy na piaskowej zaraz przy szkole na Rolnej. Tu sie wychowałem, i znam (prawie) każdy kąt.

EDIT: po zdjeciach wnioskuje, ze to bardzo niedaleko Kaji i Artura :)

Pozdrowienia !

Mati K.

nie było mnie tu prawie 3 miesiące - za dużo na głowie wszystkiego :roll:

mam braki w znajomościach - zapytam więc wprost:

JAKA EDIT i gdzie koło nas?

Witam wszystkich...

Kajetana, Widzę że będziecie mieć wg projektu dość duże okna tarasowe, jestem ciekawa jakie macie rozwiązanie na nie - rozsuwane czy składane ?

pozdrawiam

my nie mamy żadnych wariacji okiennych. Oprócz drzwi tarasowych przesuwanych wszystkie są otwierano-uchylne...

a teraz sprawy bieżące ...

dom stoi, elektryka rozprowadzona, alarm działa. Właśnie dostałam 3 wyceny instalacji wod-kan-co+ogrzew.podł. Każda instal. wod-co z innych materiałów, ale wszystkie kosztorysy na maxa wysokie. :evil: :evil: :evil:

Niestety musimy się na coś zdecydować, tak że od środy w next week zaczną już kłaść te wszystkie rurki. Około połowy listopada byłaby wylewana podłoga właściwa - podobno miesiąc musi schnąć. Po drodze znów wydatki - wkład kominowy, piec gazowy...

Okazało się, że nasz znajomy ma firmę budowlano-wykończeniową i zdecydowaliśmy się na niego poczekać. Czyli etap końcowy (kafle, malowanie, podłogi, krany, wanny) będzie dopiero w styczniu.

Niestety szmal prawie się skończył ... :cry:

Nerkę sprzedać, płuco?

Zapraszam do naszego dziennika - są tam fotki mebli łazienkowych, umywalek, kibelka.... i pięknej serii Le Bain - cuda art deco...

Moi drodzy!

Szukam pracy dla mojego ojca na zimę :) właśnie skończył budować dom u kolegi no i przydałoby się robić coś dalej.

A wiec... jeśli ktoś poszukuje fachowca do wykończeniówki to gorąco polecam! Efekty pracy można obejrzeć w moim dzienniku.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę najlepiej pisać na priv lub w komentarzach w moim dzienniku (na dole kliknąć liczbę 27)

Pozdrawiam i liczę na odzew :)

• 1 month później...

piszę do wszystkich znajomych:

firma TGS:

http://tgs.com.pl (na http://www.ceneo.pl)

sprzedaje kotły c.o, zasobniki na wodę i inne rzeczy sporo taniej niż zwykłe sklepy.

Przykład: na piecu c.o. Vaillanta z zasobnikiem + grzejniki Purmo zaoszczędzimy kupując u nich ponad 2 tyś. PLN

Jutro wysyłam do nich zamówienie. Do Poznania dostarczają gratis - odbiór własny z hurtowni.

chcemy wprowadzić dość duże szaleństwo w kuchni, która będzie prosta, klasyczna (jeszcze nie wiem w jakim kolorze). Szaleństwo polega na lodówce RETRO :lol:

Mamy dwie możliwości wyboru tego szaleństwa:

ARDO

http://www.ardovintage.pl/#c = kolory wchodzące w grę to: RE-05; OR-06; YE-07; VI-09; GO-15; PI-02.

GORENJE

http://www.gorenje.pl/10837 = kolory RK62351OB lub RK62358OR

różnica w cenie nie jest jakaś ogromna ....

KONKURS DLA BABECZEK

KTÓRA JEST BARDZIEJ RETTRO I KTÓRY KOLOR JEST BARDZIEJ :o :o :o ?

• 2 weeks później...