Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Melisa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No cóż coś kosztem czegoś. Ale widziałam domek wg tego projektu w realu i ogromne okno naprawdę robi piorunujące wrażenie. Co do możliwości postawienia mebli to osobiście nie jestem fanką zbyt wielu gratów w salonie, a w pozostałych pomieszczeniach okna są raczej standardowo rozmieszczone i nie będzie z tym problemów. Co do rolet to rzeczywiście nie bardzo jest jak je zamontować na trójkątach i słonko trochę może przygrzewać. Są szyby z antyrefleksem, ale trzeba dopłacić drugie tyle co za to subtelne okienko. A jak tam Renatko prace w środku?

• 2 weeks później...

Piorunujące wrażenie może i to okno robi, ale jak przygrzeje w lecie słoneczko przez tę szybę to tylko współczuć mogę. Dom, z tego co widzę nie będzie miał rolet zewnętrznych, więc temperatur w lecie można spodziewać się naprawdę wysokich, a w zimie wręcz przeciwnie - będzie miało ciepełko którędy uciekać.

Ja po prostu praktyczna jestem i wiem, że ten dom na pewno nie byłby dla mnie.

• 4 weeks później...
Na szczęście (dzisiaj się o tym dowiedziałam) jest możliwość zamontowania rolet wewnętrznych na trójkątne okna. Można zamówić rolety- plisy i problem upalnych dni z głowy. U nas na górze, tam gdzie trójkątne okno będzie łazienka (piętro też przeżyje prawdziwą rewolucję), więc jakaś zasłona jest konieczna. Hura mamy juz strop! :p

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 5 weeks później...
  • 3 months później...
  • 4 months później...
  • 4 months później...
  • 8 months później...