wiewióra1976 23.04.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Czy w garderobie (5-6 m2) przy sypialni konieczne jest wg was okno? I dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 23.04.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Z tego co wiem to lepiej, gdy garderoba ma okno Chodzi o wietrzenie ubrań. Natomiast, gdy nie ma możłiwości wstawić okna, to trzeba często zostawiać drzwi od garderoby otwarte, aby ubrania mogły "oddychać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.04.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Dokładnie tak jak pisze Aguś, moja siostra ma w każdym pokoju garderobe bez okna i jest OK, ale należy pilnować żeby od czasu do czasu przeleciało sie pzrez nią powietrze, a więc otwierasz okno, drzwi do garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.04.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Potrzebę okna widzę też z powodu odpowiedniego doboru kolorów. W świetle dziennym inaczej wyglądają kolory ubrań niż w sztucznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 23.04.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Potrzebę okna widzę też z powodu odpowiedniego doboru kolorów. W świetle dziennym inaczej wyglądają kolory ubrań niż w sztucznym. Tzn. dla mnie ta garderoba to ma być duża szafa, a nie garderoba w sensie ubieralni. A może mam mylne wyobrażenie? Jeśli macie garderoby to jak ich użytkujecie? Wchodzicie w szlafroczku - wychodzicie w kompletnym stroju? Czy może: wchodzicie, wyciągacie ciuchy i ubieracie się w sypialni/łazience? Minus okna widzę taki - zabiera cenne miejsce na wieszaki, a ciuchy z jego powodu płowieją. Plus: wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 23.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 moja bedzie, wchodze, wyciagam ciuchy i ubieram sie w sypialni Okno nie jest mi do niczego potrzebne (znam swoje ciuchy i wiem ze te spodnie do tej bluzki nie pasuja ) w garderobie mam wentylacje, a tak jak mowisz okno "zabiera" miejsce..... moja garderoba jest tez mala 6m2 i po zabudowie nie bedzie miejsca na ubieranie, czy rozbieranie. ale tak jak mayland pisze, w garderobie gdzie sie czlowiek przebiera, to przydalo by sie okno i lustro ... ale taka garderoba musiala bym miec sporo tych m2- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 23.04.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 moim zdaniem z oknem ale ciemnymi roletami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Niekoniecznie. Może być mleczna szyba w oknie. I nie specjalnie wstawiana. Można na zwykłą szybę nakleić taką folię która wygląda jak mleczne szkło. Można ja wielokrotnei odklejać i ponownie przyklejać. Zrobiona pod wymiar szyby w oknie nie do rozpoznania. A światło dzienne jednak sie dostaje.Ale jeśli to ma być większa szafa to faktycznie nie ma sensu wstawiać okna. Przy wiekszych pomieszczeniach w których nie tylko można się ubrać ale i jest tam np. deska do prasowania czy urządzenie do czyszczenia butów widzę potrzebę okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 23.04.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mamy garderobę 7,2 m2 (ciągle znam wymiary pomieszczeń na pamięć ) z oknem i...bardzo onego okna źałuję. Tak mała garderoba nie jest przebieralnią a jedynie przechowalnią ubrań więc nie jest konieczne światło dzienne do podziwiania efektów kompozycji ubrań, bo przebiaranie następuje w pokojach. A dlaczego źałuję źe jest okno? Wprowadziliśmy się w połowie czerwca. Gdy pod koniec września sięgnęłam po ubrania okazało się ze wszystkie ciemne bluzki wypłowiały na ramionach (opis reakcji mojej pominę)... To było b upalne lato. Słońce grzało prosto w okno..było jasno a w garderobie brak szaf. Zresztą nie chcieliśmy zabudowywać całej garderoby - miały byź ino półki, bez drzwi, źeby szybciej znależć to, co konieczne. Teraz trzeba będzie porobić szafy z drzwiami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 23.04.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja też nie będę mieć okna. Jakoś nie specjalnie mi się widzi. I faktycznie zabiera miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 23.04.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja bedę miała garderobę niecałe 6 m2 i nie będzie okna, dzięki temu mam mozliwość wykorzystania większej powierzchni ściennej. Za to należy zrobić wywiewniki. Poza tym przy wejściu do garderoby z sypialni mam okno. Kiedy trzeba otworzę i załatwię 2 w 1, czyli wietrzę i sypialnię i garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta.Manska 24.04.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja w garderobie mam zamiar szukac rano ubrania, wyprasować co trzeba, ubrać się, obejrzeć w lustrze i wyjść. Mam w zwyczaju wyrzacanie rano pół szafy zanim dopasuje sobie co "dzis ubrać", więc w nowym domu cały poranny bałagan zostawię w garderobie. Nie mam jeszcze wizji jak wszystko to rozplanuję. A jeśli chodzi o okna, to mam i okno i weluks w dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 24.04.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 A ja właśnie zrezygnowałam z okna w garderobie z kilku powodów: 1. zalegania śniegu i możliwości zaciekania (miałam w projekcie okno w dachu pod dużum kątem) 2. nic i tak przez nie bym nie widziała - tylko gwiazdy, a te wolę oglądać z tarasu 3. szkoda miejsca, bo garderoba jaka by nie była i tak będzie za mała 4. no i koszty rzecz jasna Martwi mnie jednak brak wietrzenia ubrań, chociaż mam przewidzianą tam wentylację, ale okno mam w łazience, która sąsiaduje z garderobą. Jednak nie wiem jak rozwiązanie to okaże się słuszne w praktyce, bo na razie u mnie to tylko teoria, bo dopiero będę budować w tym roku - myślę o tym, ponieważ architekt nanosi zmiany. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 24.04.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 w garderobie zony swietlik w gorze sterowany elektrycznie + przyciemnione szklo lub drzwi. + toaletka z malutkim (taka kartka a4) zlewem. w mojej garderobie tylko wywietrznik chyba ze zona nauczy sie tak szybko ubierac to wtedy zrezygnuje ze swietlika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.04.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Whoever dobry link Żona pewnie nauczyłaby się tak szybko przebierać tylko czy... kupisz Jej tyle ubrań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz karwat 24.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam ja mam taka garderobe 3 na 4 i powiem szczerze ze to swiatlo mnie juz denerwuje. A ze mam ja na poddaszu to okno dachowe bylo by fajne:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 24.04.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 WitamJa bede miala oddzielne 15 metrowe pomieszczenie jako garderobe. Mam zamiar zabudowac je szafami i zostawic tam okno. A w sypialni jeszcze nie wiem czy wygospodaruje czesc na podreczna garderobe z oknem czy bez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 25.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Mam garderobę przerobioną z pokoju 10m2. Więc naturalną konsekwencją jest okno. Sciany w garderobie mam zabudowane szafami Senator, ale bez drzwi. Okno, aby zapobiec szkodliwemu działaniu swiatla mam zasloniete roleta materialowa. Plusem okna jest niewatpliwie naturalne, swiatlo dzienne bez koniecznosci zapalania lampy. Minusem - jesli sie ma okno otwarte dlugo lub bardzo czesto to przy szafach bez drzwi osiada wiecej kurzu. No ale to mozna "zalatwic" szufladami lub pokrowcami. Pozdrawiam,Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 25.04.2007 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 A Martwi mnie jednak brak wietrzenia ubrań, chociaż mam przewidzianą tam wentylację, ale okno mam w łazience, która sąsiaduje z garderobą. Jednak nie wiem jak rozwiązanie to okaże się słuszne w praktyce, bo na razie u mnie to tylko teoria, bo dopiero będę budować w tym roku - myślę o tym, ponieważ architekt nanosi zmiany. pozdrawiam No to ja mam to samo. Na razie projekt na papierze, a ja moge kombinować Po waszych postach zaczynam się zastanawiać, czy nie powiększyć jeszcze tej garderoby kosztem sypialni (17 m2). Wystarszy przesunąć ściankę działową w strone pokoju - hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.04.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 [No to ja mam to samo. Na razie projekt na papierze, a ja moge kombinować Po waszych postach zaczynam się zastanawiać, czy nie powiększyć jeszcze tej garderoby kosztem sypialni (17 m2). Wystarszy przesunąć ściankę działową w strone pokoju - hmmm... Jesli to sypialnia w ktorej ma stac tylko łóżko i nocne stoliki to ja wolałabym powiekszyc garderobe. Moj tesciu zdziwił sie ze dzieci maja wieksze pokoje niz my, ale ja w sypialni będę tylko spała, albo i nie , a dzieci w swoich pokojach mają oprocz sypialni jeszcze plac zabaw, a jak podrosną to i pewnie kolezanki i koledzy będą tam przesiadywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts