Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kostka ażurowa na podjazd??

Recommended Posts

Mam płytami ażurowymi wyłożony przejazd wzdłuż domu,jest ok.

Odśnieża się normalnie.Właśnie wzeszła trawka na płycie ,myślę ,że nie powinno być problemu z koszeniem bo koła kosiarki są dosyć duże.

Oczywiście podłoże pod te płyty było przygotowywane dokładnie tak samo jak pod kostkę,podsypka cementowo-piaskowa itp .

Hej! :)

Ja też myślę o takiej dziurawce, ale raczej wzdłuż domu obok garażu. Jednak na daki podjazd raczej się nie zdecyduję. Słyszałam, że właśnie po koszeniu samochód ,,wnosi" trawko-sianę do garażu- może domownicy do domu też?

A widelcem wydłubywać też bym nie chciała ;)

Fotki chętnie obejrzę :)

mam taki zjazd do garażu od 20 lat.Spisuje się doskonale, zarówno w lecie jak i w zimie.

Podczas siania trawy.należy nasiona umieszczać na samym dnie otworów i nie wypełniać je ziemią.Wtedy koła samochodu nie zniszczą trawy.

W pełnym sezonie wegetacyjnym płyty prawie są niewidoczne.

W zimie- po odgarnięciu śniegu -wyjazd z garażu jest bezproblemowy,a nawet znacznie ułatwiony.

Nie zamieniłbym ażuru na inne podłoże.

Mam płytami ażurowymi wyłożony przejazd wzdłuż domu,jest ok.

Odśnieża się normalnie.Właśnie wzeszła trawka na płycie ,myślę ,że nie powinno być problemu z koszeniem bo koła kosiarki są dosyć duże.

Oczywiście podłoże pod te płyty było przygotowywane dokładnie tak samo jak pod kostkę,podsypka cementowo-piaskowa itp .

http://img338.imageshack.us/img338/6277/aury002xi8.th.jpghttp://img264.imageshack.us/img264/8941/aury001tz9.th.jpg

Tak to wygląda u mnie ,czekam aż trawa zarośnie płyty.