gregh 23.04.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam, to mój pierwszy post na tym forum i na pewno nie ostatni. Rozpocząłem starania o uzyskania pozwolenia na budowę. Tak się złożyło, że kolega, który ma działkę obok będzie budował równolegle ze mną. Nasze projekty to "Dom w morelach" i "Dom w hortensjach" Archonu z niewielkimi zmianami (linki: http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m446ad0873f682 , http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m3f02afc1ce6ec ). Jakiego rzędu oszczędności można uzyskać jeżeli wykonawca będzie ten sam na obu budowach (robocizna, transport, wynajem sprzętu itp.)? Jakiej ceny oczekiwać za stan surowy? Na marginesie chcemy budować od sierpnia 2007 na peryferiach Opola - może ktoś ma namiar na rozsądną ekipę (czyt. dokładną, uczciwą i z ludzkimi cenami). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 23.04.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam Niewielkich oszczędności da się dopatrzeć: - przy wynajmie koparki - pompy do betonu (jeśli się uda zgrać betonowanie stropów) - stempli - może ekipa weźmie mniej za 2 razem niż osobno. Nie mają przestojów technoligicznych bo idą za płot. - może da się materiał nieco taniej kupić w większych ilościach. Lecz przy takich brakach to może się nie udać Myślę że materiał będzie wtedy trudno podzielny To jak naczynia połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 23.04.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Czego to ludzie nie wklejają na forum?! Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa:Wprowadzono adres zawierający nazwę użytkownika.Użytkownik: feniks Serwer: 62.129.248.143Czy na pewno przejść pod ten adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 23.04.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Czego to ludzie nie wklejają na forum?! Coś w tym dziwnego że emblemat jest na koncie ftp z loginem i hasłem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 23.04.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Hasło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts