gregh 23.04.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam, proszę o informacje czy w przypadku sprzedaży mieszkania, którego właścicielem jestem krócej niż 5 lat, przychód z tego tytułu zostanie opodatkowany, jeżeli w całości uzyskane środki przeznaczę na spłatę kredytu zaciągniętego rok wcześniej na budowę domu? Dokładnie to kredyt wezmę teraz (2007) a mieszkanie sprzedam za rok (2008). Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 23.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Wiem, że jak na kupno lub budowę domu, to niby się nie płaci, ale trzeba to zgłosić w terminie 14 dni od sprzedaży w US i udokumentować. Ale nie wiem jak ze spłatą kredytu na cel mieszkaniowy. Najlepiej zapytać w US, będą wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 24.04.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 a w którym roku stałeś się właścicielem tego mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregh 24.04.2007 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 mieszkanie kupiłem w lipcu 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 24.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam, proszę o informacje czy w przypadku sprzedaży mieszkania, którego właścicielem jestem krócej niż 5 lat, przychód z tego tytułu zostanie opodatkowany, jeżeli w całości uzyskane środki przeznaczę na spłatę kredytu zaciągniętego rok wcześniej na budowę domu? Dokładnie to kredyt wezmę teraz (2007) a mieszkanie sprzedam za rok (2008). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam zgadza się, ale do 14 dni piszesz oświadcenie is kładasz podajże PIT 23 (nie pamiętam numerka) i... licz się z kontrolą... a kredyt musisz spłacić w 2 lata po sprzedaży mieszkania, nie później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregh 24.04.2007 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam, proszę o informacje czy w przypadku sprzedaży mieszkania, którego właścicielem jestem krócej niż 5 lat, przychód z tego tytułu zostanie opodatkowany, jeżeli w całości uzyskane środki przeznaczę na spłatę kredytu zaciągniętego rok wcześniej na budowę domu? Dokładnie to kredyt wezmę teraz (2007) a mieszkanie sprzedam za rok (2008). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam zgadza się, ale do 14 dni piszesz oświadcenie is kładasz podajże PIT 23 (nie pamiętam numerka) i... licz się z kontrolą... a kredyt musisz spłacić w 2 lata po sprzedaży mieszkania, nie później... Czy kredyt musze spłacic w dwa lata, czy w dwa lata całą kwotę uzyskaną ze sprzedaży mieszkania muszę przeznaczyć na spłatę części wcześniej zaciągniętego kredytu? Chyba to drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
u2collector 24.04.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 To drugie. Całąk wotę uzyskaną ze sprzedaży mieszkania musisz "spożytkować". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 24.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Pamietaj jeszcze, że masz wziąć kredyt mieszkaniowy (budowa domu, remont itp.) a nie np. pożyczkę hipoteczną z której tak samo możesz budować dom. Spłata pożyczki hipotecznej nie pozwoli ci uniknąć podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.04.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja wlasnie w tym celu wzialem kolejny kredyt hipoteczny (o wartosci mieszkania). Mieszkanie, ktore bede sprzedawal mam od niecalych 3 lat, a budowa dobiega konca. Nie wydalbym juz tych pieniedzy na cele mieszkaniowe, a tak to mam podatek z glowy. Za kredyt hipoteczny kupilem zonie samochod, a budowe prowadze z bierzacych dochodow.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.04.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja wlasnie w tym celu wzialem kolejny kredyt hipoteczny (o wartosci mieszkania). Mieszkanie, ktore bede sprzedawal mam od niecalych 3 lat, a budowa dobiega konca. Nie wydalbym juz tych pieniedzy na cele mieszkaniowe, a tak to mam podatek z glowy. Za kredyt hipoteczny kupilem zonie samochod, a budowe prowadze z bierzacych dochodow. pozdrawiam Konrad no patrz.. tak mi się właśnie wydawało, że widziałem szanowną małżonkę, nie tak dawno pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.04.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Wczoraj odebrala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts