Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budujemy sobie domek - komentarze

Mags

Recommended Posts

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Maksiu, wysłałam Ci wiadomość na priv, ale, że moje poczynania z forum są ciągle w fazie raczkowania, nie jestem pewna, czy moja wiadomość dotarła.

Jeszcze raz może - miejscowość o nazwie Warnice jest, małe nowe osiedle domków. Pozdrawiam

[/b]

wiadomość na priva niestety nie dotarła,

Warnice to fajna miejscowość

pozdrawiam

m.

• 2 weeks później...
Witaj :D.Jak przeczytałam ile architekt wziął za adaptacje waszego projektu to mnie ciarki po plecach przeszły,jednocześnie zaczełam się śmiać bo na naszą zaliczkę tzn zaliczkę na poczet zaliczki nawet by nie spojrzał(300zl).Toż to koszmar jakiś 6000zl? :o :o :o .To ja nie moge narzekać już na ''mojego'' za całość tj dom mieszkalny i bud gospodarczy (całkiem spory) powiedzial 3300zl. Troche z planem domu nie mógł sobie poradzić bo schody nie wyszły mu proste tylko kręcone?Już nie mogę sie doczekac jutra. A co do cen materiałow to nie wiem co myśleć,też słyszałam,że musza w końcu spaśc ale właścicielka cegielni( która jest ok 1 km ode mnie) ma podnieść cene cegły szczelinówki z 4 zl do 6 :evil: .I co tu robić? pozdrawiam

• 2 weeks później...

Za ta adaptacje to slono przeplaciliscie!!!Straszne pieniadze ten architekt z was zdarl!!!

A co do cen to nie ma co liczyc ze spadna, no chyba po 2012 roku jak to euro sie skonczy!!!Ja dzis domowilam jedna palete pustaka 24 bo zabraklo i zaplacilam 15,20 zl za szt to jakis koszmar!!!! Na dzien dzisiejszy stan surowy otwarty wyszedl nam za 140 tys a dom wcale nieduzy i pustaki kupowalam po 7 zl, reszta kupowana w tym szalenstwie cenowym.

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Za ta adaptacje to slono przeplaciliscie!!!Straszne pieniadze ten architekt z was zdarl!!!

No własnie, jak to jest, że daliście architektowi aż 6000!!!??? Ja zapłąciłem za adaptację chyba 600 ale miałem to robione po znajomości, normalna stawka to 1000-1500.

Żeby jednak mój pierwszy wpis w Waszym dzienniku nie był w złym tonie - dodam, że projekt macie bardzo ładny i trzymam kciuki za szybkie otrzymanie wszystkich dokumentów.

Pozdrawiam.

Niestety nasi zachodniopomorscy architekci tak się cenią. 6000 to była kwota najniższa, inni chcieli więcej :o

Na szczęście kwota ta pokryła projekty przyłączy oraz mapę do celów projektowych. Również w tej cenie architekt zdjął z nas ciężar kompletowania dokumentów i wystąpienia o PnB.

Niestety nie udało się z nikim negocjować. Konkurencja mała, a nawet żadna, więc się cenią :evil:

Fajnie, że się projekt podoba. My go trochę przerobiliśmy, więc z zewnątrz będzie wyglądał całkiem inaczej; myślę, że korzystniej.

• 2 weeks później...

przerazacie mnie:) Przegladalam forum i bylam pewna, ze adaptacja projektu to koszt do 2000 zl - alez tego co tutaj sie dowiaduje, zo Ci zachodniopomorscy architekci to sie licza :):)

A jednak na polnocy wszystko jest drozsze. Ja pochodze ze wschodniej czesci Polski i w moich rodzinnych stronach ziemia i uslugi sa tansze. Wybralismy na nasz domek polnocna czesc Polski - strony Artura. Ja sie ciesze bo min do morza bede miala tylko 40 km :D

Czy nadal jestescie w Ilandii?

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Hej Maksiu! :D

Upusty już wynegocjonowane 8)

Zastanawia mnie tylko czy to w porządku, że chcą od nas 20 tys zadatku na materiały i potem będziemy się rozliczać na podstawie faktur i ewentualnie dopłacać im za dodatkowo wzięte materiały. Co o tym myślisz? Czy to standardowa procedura?

Pozdrawiam.

P.S. Do dziennika Ci zaglądam :wink:

Hej Maksiu! :D

Upusty już wynegocjonowane 8)

Zastanawia mnie tylko czy to w porządku, że chcą od nas 20 tys zadatku na materiały i potem będziemy się rozliczać na podstawie faktur i ewentualnie dopłacać im za dodatkowo wzięte materiały. Co o tym myślisz? Czy to standardowa procedura?

Pozdrawiam.

P.S. Do dziennika Ci zaglądam :wink:

Ja się rozliczałem trochę inaczej, płaciłem gotówką od ręki za każdą rzecz którą kupowałem, więc żadnego zadatku nie płaciłem. U was pewnie będzie inaczej, bo wy daleko za morzem, a budowa musi się kręcić :D a w takim wypadku taki zadatek ma sens z punktu widzenia sprzedawcy

pozdrawiam

m.

ps. uzupełniam powoli dziennik, jeszcze jeszcze trochę zacofany, pewnie do czwartku dociągnę do stanu aktualnego