Mags 23.04.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mój dziennik - niedziennik rozpoczęty. Póki co papiery "się drukują" więc narazie budujemy teoretycznie, praktyka latem.Miło mi będzie jeśli czasem tu zaglądniecie i coś od siebie dodaciePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 24.04.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam gdzie sie będziecie budować?pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 26.04.2007 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Maksiu, wysłałam Ci wiadomość na priv, ale, że moje poczynania z forum są ciągle w fazie raczkowania, nie jestem pewna, czy moja wiadomość dotarła.Jeszcze raz może - miejscowość o nazwie Warnice jest, małe nowe osiedle domków. Pozdrawiam [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.04.2007 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Maksiu, wysłałam Ci wiadomość na priv, ale, że moje poczynania z forum są ciągle w fazie raczkowania, nie jestem pewna, czy moja wiadomość dotarła. Jeszcze raz może - miejscowość o nazwie Warnice jest, małe nowe osiedle domków. Pozdrawiam [/b] wiadomość na priva niestety nie dotarła, Warnice to fajna miejscowość pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.05.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Przepraszam ale chyba przez pomyłkę komentarz dalam do dziennika .Mam nadzieję,że to się już nie powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.05.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Przepraszam ale chyba przez pomyłkę komentarz dalam do dziennika .Mam nadzieję,że to się już nie powtórzy. więc usuń tamten post i wpisz jego treść w tym wątku pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.05.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witaj .Jak przeczytałam ile architekt wziął za adaptacje waszego projektu to mnie ciarki po plecach przeszły,jednocześnie zaczełam się śmiać bo na naszą zaliczkę tzn zaliczkę na poczet zaliczki nawet by nie spojrzał(300zl).Toż to koszmar jakiś 6000zl? .To ja nie moge narzekać już na ''mojego'' za całość tj dom mieszkalny i bud gospodarczy (całkiem spory) powiedzial 3300zl. Troche z planem domu nie mógł sobie poradzić bo schody nie wyszły mu proste tylko kręcone?Już nie mogę sie doczekac jutra. A co do cen materiałow to nie wiem co myśleć,też słyszałam,że musza w końcu spaśc ale właścicielka cegielni( która jest ok 1 km ode mnie) ma podnieść cene cegły szczelinówki z 4 zl do 6 .I co tu robić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 08.05.2007 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Widzę, że Moderator czuwa. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 17.05.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Za ta adaptacje to slono przeplaciliscie!!!Straszne pieniadze ten architekt z was zdarl!!! A co do cen to nie ma co liczyc ze spadna, no chyba po 2012 roku jak to euro sie skonczy!!!Ja dzis domowilam jedna palete pustaka 24 bo zabraklo i zaplacilam 15,20 zl za szt to jakis koszmar!!!! Na dzien dzisiejszy stan surowy otwarty wyszedl nam za 140 tys a dom wcale nieduzy i pustaki kupowalam po 7 zl, reszta kupowana w tym szalenstwie cenowym.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 26.06.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Magda..po wydaniu pozwolenia czekasz min. 14dni, potem jeszcze 7dni po złożeniu zawiadomienia o rozpoczęciu prac......my też niestety w tym dołu 3tygodni siedzimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 17.07.2007 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Za ta adaptacje to slono przeplaciliscie!!!Straszne pieniadze ten architekt z was zdarl!!! No własnie, jak to jest, że daliście architektowi aż 6000!!!??? Ja zapłąciłem za adaptację chyba 600 ale miałem to robione po znajomości, normalna stawka to 1000-1500. Żeby jednak mój pierwszy wpis w Waszym dzienniku nie był w złym tonie - dodam, że projekt macie bardzo ładny i trzymam kciuki za szybkie otrzymanie wszystkich dokumentów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 17.07.2007 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Niestety nasi zachodniopomorscy architekci tak się cenią. 6000 to była kwota najniższa, inni chcieli więcej Na szczęście kwota ta pokryła projekty przyłączy oraz mapę do celów projektowych. Również w tej cenie architekt zdjął z nas ciężar kompletowania dokumentów i wystąpienia o PnB. Niestety nie udało się z nikim negocjować. Konkurencja mała, a nawet żadna, więc się cenią Fajnie, że się projekt podoba. My go trochę przerobiliśmy, więc z zewnątrz będzie wyglądał całkiem inaczej; myślę, że korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 18.07.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Pozostaje więc czekać na zdjęcia z budowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 30.07.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 przerazacie mnie:) Przegladalam forum i bylam pewna, ze adaptacja projektu to koszt do 2000 zl - alez tego co tutaj sie dowiaduje, zo Ci zachodniopomorscy architekci to sie licza :) A jednak na polnocy wszystko jest drozsze. Ja pochodze ze wschodniej czesci Polski i w moich rodzinnych stronach ziemia i uslugi sa tansze. Wybralismy na nasz domek polnocna czesc Polski - strony Artura. Ja sie ciesze bo min do morza bede miala tylko 40 km Czy nadal jestescie w Ilandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 31.07.2007 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Oj nadal. W niedzielę na urlop na 10 dniPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siobhan1 16.08.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 16.08.2007 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 A tam rewelacyjna, to raczej tragikomedia lub farsa jakaś. Nie tak miało być, nie tak.Pozdrawiam i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.09.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Jeśli to PSB ze Stargardu z ul. Ceglanej, to najlepiej rozmawiać z p. Iwoną albo z jej mężem p. Radkiem, młode chłopaki którzy tam często siedzą nie bardzo sa chętni do dawania rabatów pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 04.09.2007 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Hej Maksiu! Upusty już wynegocjonowane Zastanawia mnie tylko czy to w porządku, że chcą od nas 20 tys zadatku na materiały i potem będziemy się rozliczać na podstawie faktur i ewentualnie dopłacać im za dodatkowo wzięte materiały. Co o tym myślisz? Czy to standardowa procedura? Pozdrawiam. P.S. Do dziennika Ci zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 04.09.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Hej Maksiu! Upusty już wynegocjonowane Zastanawia mnie tylko czy to w porządku, że chcą od nas 20 tys zadatku na materiały i potem będziemy się rozliczać na podstawie faktur i ewentualnie dopłacać im za dodatkowo wzięte materiały. Co o tym myślisz? Czy to standardowa procedura? Pozdrawiam. P.S. Do dziennika Ci zaglądam Ja się rozliczałem trochę inaczej, płaciłem gotówką od ręki za każdą rzecz którą kupowałem, więc żadnego zadatku nie płaciłem. U was pewnie będzie inaczej, bo wy daleko za morzem, a budowa musi się kręcić a w takim wypadku taki zadatek ma sens z punktu widzenia sprzedawcy pozdrawiam m. ps. uzupełniam powoli dziennik, jeszcze jeszcze trochę zacofany, pewnie do czwartku dociągnę do stanu aktualnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts