Mags 16.09.2007 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 W projekcie był fundament pod ścianę nośną, ale, że ściana nośna zamieniona zostanie na zwykłą 12 -działówkę , zrezygnowaliśmy również z fundamentu pod tę ścianę. Brak stropu, a dach kratownicowy - przenoszą obciążenia na ściany zenętrzne. Wszystko poparte obliczeniami konstruktora, zatwierdzone przez architekta, mi pozostaje wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 17.09.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 To i ja się przywitam z sąsiadami... prawie . Mieszkamy w Kluczewie, a budujemy się w Witkowie. Warnice, to przyjazna miejscowość, zadbana, mamy znajomych, którzy niedawno wybudowali się na Waszym osiedlu. Kiedyś chcieliśmy nawet kupić tam działkę, ale już nie było, niestety. Szukaliśmy dalej i znaleźlismy swoje miejsce na ziemi. Widocznie tak miało być, tak jak i u Was. Na dzień dzisiejszy stoimy z budową z braku kaski, jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego. Nieśmiał przymierzamy się do okien. Miło się czyta, gdy widać taki postęp prac, super . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 18.09.2007 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam Ziomków Będziemy mieli w sumie blisko do siebie Tak, robota wre, zaraz wklejam kolejne zdjęcia Zapraszam do oglądania,chwalenia i krytykowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Do zmniejszenia formatu mozesz uzyc np programu Picassa http://picasa.google.com/download/. Za jego pomoca organizujesz sobie zdjecia, ktore posiadasz na komputerze. Minus to na poczatku przeszukuje caly komputer w poszukiwaniu zdjec. Mozna to wylaczyc ale trzeba poszukac. Interfejs rowniez w jezyku polskim. Zaleta tego programu jest takze ze mozna za jego pomoca dodawac zdjecia do galerii google w internecie. Mozesz rowniez skorzystac z programu http://www.irfanview.com/. Przegladarka do zdjec z mozliwoscia konwersji tych zdjec. Jak beda probelmy pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 20.09.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 no no.. zasuwacie z robota ostro do przodu... trzymam kciukasy zeby tempo nie spadłopozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 20.09.2007 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 właśnie, chyba za szybko, bo nie nadążam zarabiać Ciągle na coś wołają Już dach i okna chcą zamawiać Chyba trzeba mieszkanie sprzedać No ale jakoś to będzie, ważne, że do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 20.09.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Chyba zacznę Wam zazdrościć . Z tego co widzę to ekipa murarzy trafiła się Wam ,że hej (tfu tfu).Ja z moimi dzieciaczkami chodzę na plac zabaw, pobiegaja sobie po fundamentach w piachu pobawią i jest im fajnie. Mags jeszcze troszkę a o płytkach będziesz myśleć Ja już myślę ale mężowi nic nie mówię bo raz wspomniałam a ten ''matko ty o firankach a ja myślę z czego dom postawić'' bo jeszcze nie wiemy czy cegła czy porotherm .Pozdrawiam i pogody życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 01.10.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Widzę, że u Was również prace idą piorunem - pogratulowac takiej sumiennej ekipy, ja nie mam na szczęście wykonawców, ale z tego co czytam na forum to ludzie mają z niektórymi niezłą gehennę Budowanie to całkiem przyjemna rzecz, pod warunkiem, że pilnuje się wszystkiego - pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze postępy. Zdążycie przed zimą z dachem czy zostawiacie do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 01.10.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 01.10.2007 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Widzę, że u Was również prace idą piorunem - pogratulowac takiej sumiennej ekipy, ja nie mam na szczęście wykonawców, ale z tego co czytam na forum to ludzie mają z niektórymi niezłą gehennę Budowanie to całkiem przyjemna rzecz, pod warunkiem, że pilnuje się wszystkiego - pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze postępy. Zdążycie przed zimą z dachem czy zostawiacie do wiosny? Czy zdążymy? Mamy taką nadzieję. Zobaczymy jak to wyjdzie z pieniążkami. Na więźbę starczy, gorzej z pokryciem, ale i tu nie tracimy nadzieji. Jeśli dachem przykryjemy to reszta dopiero od wiosny, chyba, że jakaś wygrana w totka pozwoli nam na wstawienie okien Przestój zimowy pozwoli nam na dorobienie grosza, więc jest plan odczekać do wiosny. Narazie wszystko idzie zgodnie z planem i z wyliczeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 01.10.2007 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 hello hello wiatam serdecznie, mam pytanie dotyczące wody i kanalizy - kto wam wykonywał przyłącze?? i tak mało zapłaciliście za materiały?? nie macie studzienek? 1 studzienka to 1500 zł.. Witam rodaczkę Z tą kanalizą i wodą to jest tak, że ceny które podałam to koszt materiałów powiązanych ściśle z kosztami fundamentów, a więc rozprowadzenie tych rur pod budynkiem. Na chwilę obecną nie jesteśmy podłączeni do sieci wodociągowej, a kanalizacyjnej nie będzie, będziemy budować przydomową oczyszczalnię ścieków. Do wodociągów będziemy się podpinać jak już dom będzie miał instalacje, nie ma sensu wcześniej. A tak apropo to na jakim etapie jesteś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 01.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 01.10.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Kasia kupiliśmy działkę ze skrzynką na prąd, więc sprawa o tyle prosta, że mamy już warunki przyłączenia do sieci i możemy podpisać umowę kiedy tylko chcemy. Jednak, że podpisanie umowy wiąże się z zapłaceniem ok. 1900,- PLN za moc przyłączeniową, zostawiamy sobie ten wydatek na potem, kiedy już dom będzie miał dach i okna, a do domu zawita elektryk. Teraz mamy inne wydatki niecierpiące zwłoki - DACH spędza nam sen z powiek A ile czeka się na podłączenie od momentu podpisania umowy to nie mam zielonego pojęcia, no mam nadzieję, że się nie czeka wogóle Wiem, że szukasz ekipy do budowy. A nie myślałaś o systemie gospodarczym? Ja nie wyobrażam sobie płacić tyle za budowę pod klucz ile te firmy wołają. Jakby co to nasza ekipa jest godna polecenia i kończą u nas niebawem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 01.10.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A prad masz od sasaidow czy z agregatu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 02.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 02.10.2007 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 To chyba nie ma zanczenia jeśli przyłączysz się do sieci wcześniej czy później, my poprostu takiej potrzeby nie mamy, pisałam w dzienniku jak sobie z tym radzimy , a jak pisałam - inne wydatki są priorytetem. Kasia jeżeli na etapie fundamentów już chcesz się podłączać to też dobrze, przynajmniej potem nie będziesz rozgrzebywała budowy i kopała rowów pod rury, jak nam przyjdzie to czynić. Wysyłam Ci na priv numer telefonu do ekipy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 02.10.2007 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Kasia właśnie rozmawiałam z mężem na temat podłączenia do sieci na etapie fundamentów i on stwierdził, że lepiej potem. Wytłumaczenie - jak rozkopiesz sobie działkę, to trudniej będzie podjeżdżać wszelkim pojazdom, takim jak ciężarówki z piaskiem, betoniarki, nawet koparki. Coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 04.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 04.10.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 NO no , budowa jak sie patrzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.10.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 U nas na budowie tez cisza. Powoli staje się to męczące... Udanego urlopu życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts