rammzes1 24.04.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam!! Wczoraj odebrałem wyniki badań wody ze swojej studni i.... krótko mówiąc nie są najlepsze. Robiłem bakteriologię i w orzeczeniu mam napisane - woda niezdatna do spożycia ( Chciałbym aby w mojej ulicy pojawił się wodociąg ale z gminnych pieniędzy w tym roku nie ma szans, ponieważ: 1. gmina nie ma pieniędzy, 2. są w gminie miejsca bardziej potrzebujące Odległość jaka mnie dzieli do wodociągu to ok 150m. Wspólnie z grupką sąsiadów (oczywiście nie wszyscy w ulicy są chętni) chcielibyśmy ten wodociąg wybudować tylko nie bardzo wiemy jak się do tego zabrać. Może ktoś z was ma już doświadczenia na polu walki z wodociągiem i mógłby się nimi podzielić. Czekam na wszelkie wskazówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.04.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Masz 2 drogi do wyboru- Dofinansowanie z miasta - na ten roku juz pieniadze rozdane w Poznaniu- Wybudowanie wlasnym sumptem i zwrot kasy z Aquanetu w tym celu musisz sie udac do ww instytucji i zapytac jak oni widza ta sprawe (zwrot kasy nastapi pewnie nie wczesniej niz za 2-3 lata)potem jak juz dogadasz wstepnie szczegoly wystepujesz o warunki na budowe wodociagu do Aquanetu projektujesz i wystepujesz o pozwolenie na budowe i tyleJa wspolnie z sasiadami jestesmy w podobnej sytuacji z tym ze bedziemiy kozystac z dofinansowania miasta w wysokosci 75% kosztow ogolnych do tego trzeba zawiazac stowarzyszenie i w zeszlym roku zlozyc dokumenty o dofinansowanie z miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 24.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jest jeszcze jeden sposób robisz wszystko sam (lub z sąsiadami) na podstawie warunków przyłączenia wydanych przez wodociągi, i cała sieć pozostaje twoja/wasza, jeżeli ktoś chce się do niej dopiąć to płaci wam. Problem- wy na własny koszt dbacie o tę sieć. Wiem, że w niektórychj gminach można w ten sposób sprawę załatwić, a 150 m to nie jest aż tak wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 24.04.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Wszystko pięknie. Tylko jak chce się budować główną rurę a o taką tu chodzi to oprócz warunków, projektu trzeba jeszcze mieć warunki środowiskowe ( jawna głupota ale takie jest prawo), stosik papierów do pozwolenia na budowę i składasz. Cierpliwie czekasz. Później standart czekasz na uprawomocnienie, idziesz po dziennik i zgłaszasz do Nadzoru chęć zaczęcia prac .Ja osobiście czekam drugi miesiąc na wydanie warunków środowiskowych i krew mnie zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 25.04.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ja też mam do zrobienia 60m wodociągu ale o żadnym zwrocie kasy nie ma mowy. A po wybudowaniu muszę przekazać go na własność Wodociągom Gminnym. Na razie będę próbował ze studnią ale gwarancji na wodę nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 25.04.2007 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dzisiaj byłem na spotkaniu z panem, który wyraził chęć pomocy przy papierologii i budowie tego wodociągu. Cena metra to 130 zl + projekt. I mamy mały problem... ulica ma 300 m, my chcemy wodociąg do 150 metra. Czy możemy skończyć w połowie długości ulicy czy też trzeba ciągnąć do końca ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 25.04.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ja też nie będę robił do końca ulicy tylko do końca mojej działki. Kazali zakończyć hydrantem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts