Wojtek R 24.04.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jak w temacie oczywiście wiem , że : Art. 30. 1. Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga ... 3) budowa ogrodzeń od strony dróg, ulic, placów, torów kolejowych i innych miejsc publicznych oraz ogrodzeń o wysokości powyżej 2,20 m i wykonywanie robót budowlanych polegających .... ale co w przypadku gdy dojazd do posesji jest przez prywatną działkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 24.04.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Dółączam się do pytania.W moim przypadku ogrodzenie będzie rozgraniczać działki budowlane i działkę specjalnie wydzieloną z tych działek na drogę której jesteśmy współwłaścicielami. Dopiero z tej drogi jest wykonany przejazd przez rów melioracyjny do drogi gminnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 24.04.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jest wymagane.Szczególnie, że jeżeli są współwłaściciele to mogą oprotestować takie zgłoszenie (dostaną info z powiatu jak zgłosicie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 24.04.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jest wymagane. Szczególnie, że jeżeli są współwłaściciele to mogą oprotestować takie zgłoszenie (dostaną info z powiatu jak zgłosicie)... wymagane ale niby dlaczego ? Logicznie patrząc jeśli dojazd jest przez prywatną działkę , gmina nie chce tego przejąć bo wiążą się z tym oczywiste obowiązki to czemu ma to podlegać zgłoszeniu jeśli dopiero za tą działką jest droga publiczna a mam zgodznie ze służebnością postawić nawet bramę na wjeździe na tą działkę ( niepubliczny dojazd przez teren sąsiada ) to trochę bez sensu jest wymaganie zgłoszenia ... dodam , że przed chwilą rozmawiałem z nadzorem budowalnym i ma na to podobny podgląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts