acca5 24.04.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Mam posadzone sadzonki grabu (do 30-40cm wysokości co 30cm na mijankę )i mniejsze, kiedy go przycinać, pod koniec lata? i na jaka wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 24.04.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Żeby się rozkrzewiał najlepiej przycinać wiosną, kiedy idą przyrosty, bo później już nie warto. Dodatkowo krzewienie wymusza się przez skracanie przewodnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.04.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Przyciąć teraz wszystko na 10-15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.04.2007 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dostałam dziś jeszcze 100 sadzonek ( fajnie mieć kolege leśnika) i niestety nie mogę ich teraz posadzić bo nie przygotowany grunt ani miejsce, zadołowałam je więc , czy te sadzonki też przyciąć jak te posadzone na stałe miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.04.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dostałam dziś jeszcze 100 sadzonek ( fajnie mieć kolege leśnika) i niestety nie mogę ich teraz posadzić bo nie przygotowany grunt ani miejsce, zadołowałam je więc , czy te sadzonki też przyciąć jak te posadzone na stałe miejsce? Grab już zielony, radziłbym sadzić natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.04.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Dobra jutro sadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prochon 26.04.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 WitamPo wysadzeniu grabu do ziemi wszystko opadło z lisci 1 Jaki błąd popełnilis~my2 Zła gleba czy nie przygotowalismy gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 26.04.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Może trochę za późno sadziliście... Bo jeśli już miały liście, to trzeba było mocno przyciąć zaraz po posadzeniu.Ale grab to dosyć wytrzymała roślina. Ja bym przycięła, podlewała i czekała. Powinno ruszyć. No w każdym razie trzymam kciuki. acca5 ja też nie zdążyłam posadzić całego żywopłotu od razu. Część zadołowałam w piachu zmieszanym z ziemią i nic z tym nie robiłam, oprócz podlewania aż do następnej wiosny (wczesnej), kiedy to dosadziłam resztę i wtedy mocno przycięłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 15.05.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 A jaki jesienny termin będzie dobry na sadzenie graba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentile 17.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 czy to aby nie opadły zeszłoroczne ,stare listki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts