bar_kam 15.05.2007 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Hej Megara, które wymiary Cię interesują?Wprawdzie projekt mam u architekta ale mam ksero podstawowych wymiarów budynku, może Ci przesłać na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 15.05.2007 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Megara, przeglądałem właśnie Dom w Dmuchawcach z Archonu i tak na pierwszy rzut oka: - DwD nie ma zadaszonego tarasu...jak dla mnie duuży minus, bo wyobraź sobie że chcesz posiedzieć na tarasie od południowej strony a słoneczko daje w dekielek....masakra... - DwD ma mikroskopijne pomieszczenie gospodarcze - w DwD nie ma możliwości poszerzenia garażu - ja w Ikarze poszerzam garaż o 2,7m żeby weszły dwa samochody... Ale decyzja należy naturalnie do Was, ja jestem mało obiektywny bo po oglądnięciu chyba przeszło tysiąca projektów wybrałem Ikara pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megara 16.05.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 HeJ Bar_kam powiem tak - było by bosko gdybys wysłał mi na maila wymiary a interesują mnie generalnie wszystkie a na poważnie to długości ścian w salonie, szerokośc jadalni i kuchni. Pokoje na górze jakie mają długie ściany no łazienka. Jeśli chodzi o wybór ostatecznego projektu, to nadal szukamy żeby nie było Niestety jesteśmy ograniczeni szerokością działki. Pozdr megara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 16.05.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Megara, Moge Ci wieczorem wyslac zrzuty (skany z projektu) jakie dostalem z biura przed zakupem projektu. Tylko musialabys/lbys mi wyslac namiary na prywatnego maila (przez ten forumowy chyba nie mozna umieszczac zalacznikow).Alternatywnie mozesz uderzyc bezposrednio do biura - nie ma z tym najmniejszego problemu pozdrReda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 16.05.2007 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Megara, mam pewnie dokładnie te same rzuty które ma Reda, moge Ci wysłać "od ręki" ale przydałby sie mail na który miałbyt to wrzucić. Jeśli nie chcesz podesłac maila to tak jak napisał Rena w Domusie bez problemu prześla Ci te skany. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megara 16.05.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Bar_kam wylalam ci namair na priva. Do Reda tez wyslalam... tyle ze wczesniej, a ze kapana jkestem w goracj wodzie to wszystko che miec jak najszybcie I tym samym zamieszania narobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 16.05.2007 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Megara, powinnaś mieć skany na skrzynce Sa stosunkowo czytelne, takie przysłano mi z Domusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 24.05.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 W sumie czekam/lem na 4 wyceny od roznych wykonawcow.Wczoraj dostalem pierwszą.Stan developerski, czyli pod klucz (w cenie rowniez piec i drzwi zewn. i brama garazowa i grzejniki). Do zrobienia zostalyby pokrycie podlog: kafle,parkiety,panele itd, lazienka, kuchnia, malowanie i mozna sie wprowadzac. NO I CENA = 360tys netto O rany, mam nadzieje ze nastepne bedą troszkę rozsądniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 24.05.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Uffffff, dla mnie to za dużo... Ja chcę wprowadzić się za 350 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 24.05.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja mam ekopę, ale materiał kupuje sam, tak chyba lepiej, bo wykonawca kupi materiał gdziekolwiek, i nie będzie mu zależało na dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 24.05.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Na najwazniejszą wycenę jeszcze czekam, tj. ta którą dostałem to firma z netu, taki zwykly developer. Natomiast czekam na ofertę od innej firmy, ktorą mam z polecenia i ktora podobno nie jest za droga a jest dobra jakościowo. Ale co to dzis znaczy za droga... Ja tez bym chcial wprowadzic sie za 350 - ale nie mam jeszcze zadnych materialow pokupowanych wiec czy to sie uda - zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 24.05.2007 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Ja mam ściany i dachówke (tylko na tym zaoszczędziłem z 10 tys. w stosunku do obecnych cen), teraz rozgladam sie za bloczkami na fundament (1200 szt.). Ostatnio gość zdjął mi humus, teraz czekam na pozwolenie na budowę, mam nadzieje że do 2 tyg dostanę. Nie wiem jak wygląda sytuacja ze stropem, jeszcze nie zamawiałem, i przeraża mnie trochę to co dzieje się z cementem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 04.06.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 No to mam nastepna wycene: tym razem sama robocizna Stan zerowy: 13500Parter: 10700Poddasze: 9000Dach: 16500 Razem stan surowy zamkniety (bez montazu okien i drzwi): 49700 + VAT Chyba musze zrobic liste potrzebnych materialow i podrzucic do hurtowni materialow bud. z prosba o wycene na dzis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 11.06.2007 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 No wreszcie mam pozwolenie na budowę Zaczynam budowe Ikara ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 14.06.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 No to gratulacje. Ja chcialbym w czerwcu zlozyc wniosek o pozwolenie. Mam za to wycene od innego murarza - tym razem 55 tysiecy - stan surowy. Pojezdzilem tez troche po hurtowniach, zastanawiam sie nad budową z bloczkow keramzytowych. Opinie sa pozytywne a cena naprawde konkurencyjna (1 m2 sciany szer.24 -ok 72 zl) Tak sobie przeliczam czego i ile potrzebuje. Bar_kam - napisales ze potrzebujesz 1200 szt bloczkow fundamentowych, hmm - w wykazie materialowym jest ich ponad 2400. Pytanie - wykaz jest do bani? czy tez juz jakies bloczki masz a teraz dokupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 14.06.2007 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ty ch bloczków wyszło 1350. Liczyłem sam, liczył też mój budowlaniec i wyszło nam mnie więcej tyle samo.Wychodzi około 70 mb fundamentu, licząc że bloczek ma 38 cm, to na obwodzie będzie 184 sztuki. I teraz jakieś 30 cm w ziemi (głębiej jest ława lana) + z 50 cm ponad poziom gruntu, czyli 80 cm. Biorąc pod uwagę że bloczek ma 12 cm grubości daje to 7 warstw, czyli w sumie 1288 sztuk. A do tego w części garażowej będzie sporo niżej. Tez myślałem o keramzycie, ale trafił mi sie porotherm i jestem zadowolony, mam sentyment do ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 22.06.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Reda koryguje ilość bloczków, dokupuje jeszcze 300 szt, bo liczonych wcześniej siedem warstw, to jednak mało... Mam juz wykopany fundament, jest właśnie robione zbrojenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubalina 08.07.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Witajcie, w końcu znalazłem kogoś kto buduje dom IKAR. Ja narazie zastanawiam się nad wyborem projektu, ale IKAR spełnia wszystkie nasze oczekiwania i chyba postawię na niego. Podzielam wasze zdanie co do poszerzenia garażu - wydaje mi się że wszystkie projekty z garazem jednostanowiskowym mają one garaż za wąski. Czytałem wasze wpisy i mam prośbę możecie mi przesłać na mojego maila [email protected], zwymiarowany projekt który otrzymaliście od DOMUS-a. Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 10.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Wyslalem, 3 skany w jpgach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 03.10.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 bar_kam i inni ktorzy juz zapewne sie pobudowali, czekam na wiesci jak przebiega budowa, jak wyglada wybudowany ikar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts