bar_kam 25.01.2008 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witaj Reda, Niestety nie pamietam ile było tej stali, ale w weekend przeglądnę faktury i postaram sie Ci napisać ile i czego.A trochę tej stali tam idzie, i pręty i gruba siatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 01.02.2008 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witaj Reda, Sprawdziłem faktury za stal, w przypadku prętów podam Ci ile było kg prętów, bo tak mam na fakturach, niestety nie pamietam ile było metrów.Pręt żebrowany fi12 - 422kgPret żebrowany fi10 - 416kgsiatka fi8 - 160m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 03.03.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Wiosna za pasem, u mnie humus zdjety, budynek wytyczony, wykonawca ma wejsc na budowe za 2 tygodnie no i sie zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 03.03.2008 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 No to Reda dużo wytrwałości życzę...) U mnie elektryk kończy w wtym tygodniu, hydraulika gotowa, za tydzień lub dwa wchodzą tynkarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 12.03.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Pisales ze hydraulikę masz juz za soba - hydraulika czyli cwu czyli woda ciepla, zimna i grzejniki i kanaliza - zgadza sie?Czyli masz juz rozprowadzone rurki po podlogach? Czyli masz juz folię i styropian na podlodze i na tym rurki do cwu - zgadza sie?A jesli sie zgadza - to tynkarze Ci tego nie rozwalili / nie rozwalą??? Inne pytanie: jakie tynki? cement-wapno czy gips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 12.03.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Hej Reda, nie, źle sie wyraziłem, chodziło mi tylko o cwu, mam rozprowadzoną wodę, zamontowane stelaże wc i bidet. Teraz wchodza tynkarze, a dopiero po nich CO będzie robione. Niestety w przeciwnym razie tynkarze poniszczyliby wszystko. Jesli chodzi o tynki to doszedłem do wniosku, ze jednak gipsowe. Chciałem cem-wap ale i tak na suficie moi tynkarze chciali gips kłaść więc zdecydowałem sie na gips:-łatwiej naprawić-będa szybciej połozone-gładkie od razu, bo robienie tradycyjnych a potem gładzi mija się z celem, a niestety nikt mi nie zagwarantuje że tradycyjne będa na tyle ładnie, z enie trzeba bedzie gładzi - a to drożej.-w łazienkach i tak tradycyjne ze względu na kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 03.04.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witam, u mnie dzis koncza fundamenty, czyli zalewanie podbetonu posadzki. Zauwazylem ze projektant ikara szykowal projekt na chyba jakis atak atomowy. Podbeton 15 cm z B20 to chyba lekka przesada Ja wylewam B15 i 10 cm. Zaczynam rozgladac sie intensywnie za wiezba. Czy przy kupowaniu wiezby korzystales z zestawienia ktore jest wraz z projektem? Czy wiesz moze o jakis bledach w tym zestawieniu? Reda ps. a od poniedzialku - suporex i w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 03.04.2008 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Witaj Reda, jesli dobrze pamiętam, to zestawienie nie jest najlepsze. Ja spisywałem przekroje belek a długość i ilości zliczyłem z rysunków. No to zaczynają rosnąć sciany. Pogoda jest ok, jesli masz sprawną ekipę, to poleci szybko, powodzenia. U mnie właśnie wchodza tynkarze (tynk gipsowy, maszynowy), powinni w trochę ponad tydzień skończyć, obsadzają też parapety wewnątrz, więc z dzień im to zajmie. Potem od razu wchodzi hydraulik i robi c.o. Myślę że na początku maja powinienem mieć też już wylane podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 25.04.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 No to - dzis zalewają strop nad czescia dzienną. Troche zabawy z szalowaniem tu bylo. Stali władowalismy tyle ze chyba moje praprawnuki będą po tym skakac - i dobrze.Poki co musze powiedziec ze budowa idzie sprawnie - oby tak dalej. Drewno w tartaku juz zamowione - robi się. A ja musze sie w koncu zdecydowac na dachowke - braas lub euronit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 25.04.2008 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 No to praca wre i dobrze. Lepiej może przezbroić niz coś ma pękać. Ja mam dachówke Roben - kolorek kasztan. Tynki wewnętrzne mam skończone, od poniedziałku wchodzi hydraulik i zaczyna c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 13.06.2008 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 No i jak idzie robota? Juz się wprowadziles:)? U mnie ciesla robi dach, wczoraj zamowilem okna i brame garazową no i rozpoczynam temat instalacji. Okno nad schodami robię - tyle ze robię tzw. wymian zamiast przestawiania krokwii a to z tego powodu ze u mnie krokwie bedą widoczne od zewnatrz i chcialem zeby byl mniej wiecej taki sam rozstaw. Robiles instalacje rozdzielaczową czy trojnikową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 13.06.2008 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witaj Reda, U mnie na razie spokój na budowie...tzn. dosychają posadzki, jutro mam mieć materiał na ocieplenie poddasza i zaczynam z tym zabawę. Elektryk montuje mi teraz gniazdka i rozdzielnię, wiec może za jakieś 2 tyg będe mieć prąd w domu. Pod koniec miesiąca przychodzi gość od kafli. Jeśli dobrze pójdzie do od września na swoim.....) Z tym oknem zobaczysz, nie będziesz żałował, bez okna miałbyś ciemną klitę zamiast klatki schodowej. Ja tez robiłem tez tzn wymian, bo całej krokwi nie przestawiałem. A ostatnim pytaniem mnie zastrzeliłeś, nie wiem, nie znam sie... ale jesli mam rodzielnie to ....rozdzielaczowy(?), no chyba że to o wode chodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 13.06.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Chodzi o ogrzewanie - w projekcie jest uklad rozdzielaczowy - podobno lepszy ale ciut drozszy - tj. wiecej rurek. Mozesz podzielic sie informacją ile zaplaciles za material na ocieplenie poddasza?A kiedy bedziesz ocieplal na zewnatrz? Ja chcialem w przyszlym roku - ale powoli przekonuję się zeby to zrobic jeszcze w tym np. we wrzesniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 13.06.2008 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Acha, teraz rozumiem, no to mam rozdzielaczowy, droższy ale lepszy, bo mam kilka obwodów podłogówki. Materiał na ocieplenie poddasza około 6,5 tys. Daje na skosy 18 cm pomiędzy krokwie i 5 cm pod stelaż, a na sufit 10+15 cm wełny. Na zewnątrz będe ocieplać na jesień lub koniec lata, nie czekam do przyszłego roku. Ale nie daje "baranka" bo chciałbym żeby ocieplenie z siatka i klejem postało rok czy dwa. Jesli popęka to baranek to pokryje, a jakby popękał baranek dany wcześniej to do du.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 30.06.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Zamowilem juz okna - bedą montowane za niecałe 2 tygodnie. Dzis pojawil sie jeden problem. Sprzedawca zamowil okno o 9 cm za niskie. Jesli zaakceptuję, zaoferowal mi silnik do rolety na drzwi tarasowe gratis.Kusząca propozycja (280zl). Okno o ktorym mowa jest jedyne - tj. tylko jedno takie w calym domu. Zastanawiam sie tylko czy pokoj nie wyjdzie za ciemny choc - przy tak duzym oknie polaciowym - moze niepotrzebnie sie martwie? Czasu na decyzje mam niewiele i prawdę mowiąc są dwie opcje: -albo oleję temat i zamowię okno o 9 cm wyzsze -albo bede mial silnik za free + dokupie jeszcze jeden i bede mial wszystkie 3 rolety od ogrodu na silnik (wiecej rolet nie mam ) Kieruje sie w tą drugą strone - a jak tam Twoje wrazenia odnosnie doswietlenia tego pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 01.07.2008 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Hej, no to widzę, że prace postępują wrzuć jakieś fotki domu, bo jeszcze nie widziałem innego Ikara niż mój... A które okno byłoby niższe? Musisz zwrócić uwagę żeby wszystkie okna na elewacji do siebie pasowały. Ja zrezygnowałem z jednych drzwi balkonowych, ale salon jest naprawdę jasny, u mnie boczne okna salonu, te pomiędzy kuchnia i częścia wypoczynkową są od południa. U mnie jedynie okno kuchenne jest w innym rozmiarze, bo zaczyna sie wyżej, niż pozostałe tak aby nie montować parapetu wewnętrznego, tylko blat kuchenny będzie jednocześnie parapetem. Rolety mamy wszędzie i na dole i na górze, tą największą boczną elewację z oknami salonu i oknami dwóch pokoi na górze jest od południa więc rolety wydawały mi sie niezbędne. Silniki mają tylko dwie rolety, podwójne drzwi na taras i to duże okno wychodzące na ogród, to 2,7m szerokości, bo rolety do nich byłyby zbyt ciężkie do sterowania ręcznego. W sumie w innym rozmiarze (niższe) jest to boczne okno w pokoju na górze na przeciwko łazienki, ale tam wysokość okna wymusza połać dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 01.07.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 I to wlasnie o to okno chodzi - w pokoju vis-a-vis łazienki. To nizsze ze wzgledu na polac dachową. Tam wg projektu wysokosc okna jest 115cm, okno (odejmujac parapet) - planowalem 110. Gosc sie pomylil i zamowil 101. To okno jest jedyne wiec nie musze sie przejmowac tym ze nie bedzie pasowac z innymi. No i w sumie wychodzi ze zrobię je jeszcze 9 cm nizej (albo 9 cm wyzej). I bądź tu madry Anyway: jakie masz wysokosci wylewek ? Na gotowo planuje na dole 18 cm i 11 cm na gorze. Oczywiscie jak wyjdzie to sie okaze niemniej taki mam plan. No i w sumie to te okna są dosc nisko nad posadzką. Link: prowadzę całą galerię. http://www.echostar.pl/~reda77/dziennik_budowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 01.07.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 O kurcze galeria extra . Widze, że zostawiłeś zamiast drzwi balkonowych okno, chyba, ze cos źle zobaczyłem. Ja na tej ścianie mam miejsce na tv. Z tym oknem to jest tak: mi się wydaje, ze w sumie nie ma dużego znaczenia jak je osadzisz bo na tej ścianie nie ma innego okna. ciemno nie powinno byc bo masz połaciówkę, ja mam 74x140 cm, wiec jest jasno, a to boczne okno jest od północy, czyli najciemniejsza strona - pokój wyszedł bardzo przytulny, mam mieć tu pokój do pracy, komp itp - boje sie, że przez ta przytulność zostanę pracoholikiem ) Na dole mam 8cm styropianu i chyba z 8-9 cm wylewki a na górze 5 cm styro i z 7cm wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reda 01.07.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Tak - zamiast tych jednych drzwi mam okno 150x150. Kacik TV mam po drugiej stronie (vis-a-vis Twojego:)) Generalnie wg mnie projekt przewiduje dosc nisko okna. Nie masz wrazenia ze jak sie troche wychylisz - mozesz wyleciec? W kazdym razie - decyduje sie na te 3 rolety i ciut mniejsze okno u gory No i od konca tego tygodnia zaczynam ukladac kable do elektryki - bo na 20 lipca mam wstepnie dogadanego tynkarza (!) A posadzki pewnie w drugiej polowie sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 01.07.2008 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Fakt, masz rację, parapety sa dość nisko, zwłaszcza na dole, bo w sumie nawet nie wiem, czy dół i góra sa na tym samym poziomie(!?)Do mnie jutro wchodzi kafelkarz, ale zacznie od przetarcia ścian, w sumie robi wszystko, obuduje mi też wc i bidet. Ja kończe własnie ocieplenie poddasza, jeszcze z 2-3 dni i bedzie wszędzie wełna a może za kolejny tydzień czy dwa płyty gk - robię popołudniami i w soboty, czasem do 22....;/ ale troche kasy sie zaoszczędzi - tak około 6-7 tys a to w sumie nie jest trudne - robie to pierwszy raz.Na sierpień mam umówionego gościa od ocieplenia na zewnątrzWe wrześniu mam zamiar sie wprowadzać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts