walor 24.04.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 jestem na etapie kupowania cegły klinkierowej na kominy.mam dachowke Rupp Ceramika Sirius 13 braz.jak klinkier i jakiego koloru polecacie(szczegolnie chodzi mi z jakiej firm jest dobra a nie droga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 01.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Dołączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.B. 01.07.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Tak wygląda klinkier Jantar melanż z Bogdanki : http://images24.fotosik.pl/13/19d9cdd157927dcd.jpg jak widać jest w trakcie układania, nam się podoba ale: - jest nierówny i przez to jest dużo odpadów - cena poszła znacznie w górę od 1,8 do 2,7 za szt. Podobno sprowadzany klinkier z zagranicy (Słowacja lub Słowenia) jest lepszej jakości i po 2,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 01.07.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 No już coś wiemy dzięki Może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski1 01.07.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Carmel EKOKLINKIER z Bogdanki - piękna!Warto zglądnąc na ich stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 04.07.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 http://www.crh-klinkier.pl/cegly_jesien_etna.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 04.07.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Proszę jak się temat rozkręca. Dzięki wszystkim !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artek681 05.07.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Pozdrawiam serdecznie Jak dowiadywałem się Olsztynie (zamawiałem dachówkę Rupp Ceramika Sirius 13 kolor ceglany ) i dowiedziałem się, że cegła klinkierowa pełna kosztuje 4 złote.... koszmar. W związku z tym, że masz położoną dachówkę Rupp Ceramika powiedzi mi Walor, ile kosztowało położenie dachówki razerm z wykończeniem ? Mój fachowiec zażyczył sobie od metra 50 złotych a materiał razem z rynnami wyceniono mi na 27 tysięcy netto. Jak policzyłem, to się aż za głowę złapałem, przy 230 metrach kwadratowych dachu musiałbym zapłacić 11500 złotych za robociznę. Mam zamiar zamknąć dach na poziomie 50000 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 05.07.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Odradzam Jopka. Mam taki ale drugi raz nie kupiłabym tej cegły ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 03.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ja chyba wezmę Carmel-melanż z bogdanki do kasztanowej dachówki Braasa. A dajecie na kominy cegłę pełną czy dziurawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 03.08.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Wczoraj dowiedziałam się, że mój cieśla nie postawi komina z dziurawki i muszę kupić pełną, ale nie mogę jej nigdzie dostać,... a miałam zawiar tylko 3 ostatnie warstwy z pełnej, cóż...lepiej mieć gwarancję, że komin będzie się dobrze sprawował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 03.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A ja się zastanawiam nad Sahara z CRH ewentualnie Sahara cieniowana ale do niej nie ma płytek. Ma ktoś Sahara u siebie na elewacji. Jest jednolicie żółta czy ma różne odcienie, jak bardzo odcienie sie od siebie różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 12.08.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 ja chyba wezmę Carmel-melanż z bogdanki do kasztanowej dachówki Braasa. A dajecie na kominy cegłę pełną czy dziurawkę? Na obłożenie kominów systemowych zamówiłam już ryflowany carmel melanż ( zachorowałam na ten kolor - planuję zrobić też z niego ogrodzenie ) z ekoklinkieru - cegłę połówkową ( z dziurami, podobna do cegły kratówki). Dachówka - Bogener ciemny brąz angoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.09.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 http://www.crh-klinkier.pl/cegly_jesien_etna.php jest wspaniala ale jestem nieobiektywny, bo u mnie wlasnie taka bedzie elewacja (elementy). dachowka roben kasztanowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 10.09.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Myślę, że Terca Karpatia z brązową fugą będzie świetnie pasować. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 27.01.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Moi drodzy chętnię zobaczę wasze cegły na elewacjach, kominach, ogrodzeniach, możecie wkleić zdjęcia? I podzielić się opiniami o nich. Czym kierowaliście się przy zakupie cegły, (oprócz ceny)? Edytowane 27 Stycznia 2014 przez ewelyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts