Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cegła klinkierowa

Recommended Posts

• 2 months później...

Tak wygląda klinkier Jantar melanż z Bogdanki :

http://images24.fotosik.pl/13/19d9cdd157927dcd.jpg

jak widać jest w trakcie układania, nam się podoba ale:

- jest nierówny i przez to jest dużo odpadów :-?

- cena poszła znacznie w górę od 1,8 do 2,7 za szt.

Podobno sprowadzany klinkier z zagranicy (Słowacja lub Słowenia) jest lepszej jakości i po 2,1

Pozdrawiam serdecznie

Jak dowiadywałem się Olsztynie (zamawiałem dachówkę Rupp Ceramika Sirius 13 kolor ceglany ) i dowiedziałem się, że cegła klinkierowa pełna kosztuje 4 złote.... koszmar. W związku z tym, że masz położoną dachówkę Rupp Ceramika powiedzi mi Walor, ile kosztowało położenie dachówki razerm z wykończeniem ? Mój fachowiec zażyczył sobie od metra 50 złotych a materiał razem z rynnami wyceniono mi na 27 tysięcy netto. Jak policzyłem, to się aż za głowę złapałem, przy 230 metrach kwadratowych dachu musiałbym zapłacić 11500 złotych za robociznę. Mam zamiar zamknąć dach na poziomie 50000 złotych.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
ja chyba wezmę Carmel-melanż z bogdanki do kasztanowej dachówki Braasa. A dajecie na kominy cegłę pełną czy dziurawkę?

Na obłożenie kominów systemowych zamówiłam już ryflowany carmel melanż ( zachorowałam na ten kolor :oops: - planuję zrobić też z niego ogrodzenie :roll: ) z ekoklinkieru - cegłę połówkową ( z dziurami, podobna do cegły kratówki).

Dachówka - Bogener ciemny brąz angoba.

• 4 weeks później...
  • 6 years później...