ewik75 24.04.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jak to właściwie jest z tymi aktualicjami mapek geodezyjnych:miałam mapkę do celów projektowych, na której były uzgadniane wszystkie przyłącza (woda, prąd itp) było tyo potrzebne do uzyskania pozwolenia na bydowe . Teraz przystępuję do realizacji projektów tych przyłączy i czy ja za każdym razem muszę iść do geodety aby mi nanosił to co w danej chwili zrobiłam ? np. 21 kwietnia zrobiłam przyłącze wody i teraz osoba, która mi to robiła chce odemnie mapkę, gdzie geodeta ma nanieść gdzie to przyłącze jest pociągnięte (gdzie idą rury) Czy tego nie robi się na końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 24.04.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jak to właściwie jest z tymi aktualicjami mapek geodezyjnych: miałam mapkę do celów projektowych, na której były uzgadniane wszystkie przyłącza (woda, prąd itp) było tyo potrzebne do uzyskania pozwolenia na bydowe . Teraz przystępuję do realizacji projektów tych przyłączy i czy ja za każdym razem muszę iść do geodety aby mi nanosił to co w danej chwili zrobiłam ? np. 21 kwietnia zrobiłam przyłącze wody i teraz osoba, która mi to robiła chce odemnie mapkę, gdzie geodeta ma nanieść gdzie to przyłącze jest pociągnięte (gdzie idą rury) Czy tego nie robi się na końcu? Po prostu wykonawca przyłącza chce aby geodeta wykonał inwentaryzację powykonawczą a dokumentacja powykonawcza jest mu potrzebna do złożenia kompletu dokumentów, żeby podłączyli Tobie wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kegg 24.04.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Czyli jednak trzeba nowa mapkę? Bez tego nie puszczą pewnie wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 25.04.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 21 kwietnia zrobiłam przyłącze wody i teraz osoba, która mi to robiła chce odemnie mapkę, gdzie geodeta ma nanieść gdzie to przyłącze jest pociągnięte (gdzie idą rury) Czy tego nie robi się na końcu? To najpierw ułożył rury a teraz dopierochce zobaczyć projekt z mapką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik75 25.04.2007 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 21 kwietnia zrobiłam przyłącze wody i teraz osoba, która mi to robiła chce odemnie mapkę, gdzie geodeta ma nanieść gdzie to przyłącze jest pociągnięte (gdzie idą rury) Czy tego nie robi się na końcu? To najpierw ułożył rury a teraz dopierochce zobaczyć projekt z mapką? oczywiście, że nie !!! miał projekt przyłącza i mapkę z wrysowanym przez projektanta projektem, gdzie będzie przebiegać rura z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 25.04.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Zapewne teraz na jego głowie jest zrobienie inwentaryzacji powykonawczej. Więc niech robi tobie nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 25.04.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Firma wykonująca przyłącz sama jest zobowiązana do wykonania inwentaryzacji geodezyjnej. Ty robisz na końcu zbiorczą inwentaryzację powykonawczą geodezyjną czyli budynek z przyłączami do odbioru w architekturze. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts