Wojtek-c 24.04.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć - dlaczego mieszkanie czy mały domek jest tak absurdalnie drogi ?Przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby wybudować sobie domek płacąc za m2 od 400 do 1000 zł .Myślę tu o "domku pod klucz", wykończonym w tzw "standardzie" - czyli ze wszystkim co trzeba mieć aby w nim zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 24.04.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć - dlaczego mieszkanie czy mały domek jest tak absurdalnie drogi ? Przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby wybudować sobie domek płacąc za m2 od 400 do 1000 zł . Myślę tu o "domku pod klucz", wykończonym w tzw "standardzie" - czyli ze wszystkim co trzeba mieć aby w nim zamieszkać.są przeszkody, a ceny materałów, robocizny - to pare tyś rg. (roboczogodzin) za darmo nikt nie stawia robocizna to jakieś 40% kosztów budowy. powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 24.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 m2 za 400-1000 zl? to kpina jak zaczniesz budowac to wtedy pogadamy... stan surowy bylejakiego domku ok 100m2 to wolna raczka 100tys dodaj do tego drugie tyle(min) na wykonczenie... prosta matematyka a 400 zl za m z wykonczeniem... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian budowniczy 25.04.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Pracuje w hurtowni budowlanej z prawie całym zakresem budowlanki. Jestem doradca technicznym, czyli głównie robie kosztorysy budowlane. W cenie którą podajesz to możesz sobie co najwyżej fajny garaż postawić. Nie mówiąc już nawet o galopujących cenach materiałów budowlanych. Niektórzy ludzie którzy do mnie przychodza po wyliczenie a nie zaczeli budować też tak myślą jak ty ale na szczęści życie weryfikuje ich zamierzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts