I.W. 24.04.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Czym grozi wymurowanie ściany z betonu komórkowego który ma 3 dni (data produkcji na metce to 21 04) Pytanie właściwie retoryczne bo ściana się buduje ale jestem ciekaw czy są jakieś przeciwwskazania. A jak go zamawiałem w grudniu to mówili że będzie czekał... Myślałem -fajnie będzie wysezonowany a jak dziś przyjechał to jeszcze para z niego leciała. BTW - w grudniu magazyn był cały zawalony a teraz jakieś pojedyncze palety Chyba prawda, że nie nadążają z produkcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 24.04.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Skurcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.04.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 kłasc w pozycji tak jak był wyprodukowany nie przekrecac bloczków na bok - murując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 24.04.2007 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Skurcz. No właśnie -0,37 mm/m -tak podają. Czy spoiny pionowe póją w buroki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 24.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Skurcz. No właśnie -0,37 mm/m -tak podają. Czy spoiny pionowe póją w buroki ??? Wszystko zalezy od temperatur i przebiegu skurczu, cięzko stwierdzić. Majstry muszą dużo chlapać wody na ścianę . Częściowo (misjcowo) mogą się odspoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 24.04.2007 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Wszystko zalezy od temperatur i przebiegu skurczu, cięzko stwierdzić. Majstry muszą dużo chlapać wody na ścianę . Częściowo (misjcowo) mogą się odspoić. Ale on właściwie jest mokry-palety były w folii ito co parowało skropliło się pod nią tak że wyraźnie czuć wilgoć. Chyba że chlapać go po wymurowaniu (właściwie wyklejeniu bo jest na klej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.04.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ja też dostałam jeszcze ciepły gazobeton. No ale lezy sobie już z miesiąc i jeszcze kilka tygodni poleży. Siostrze przywieźli mokre bloczki fundamentowe prosto z produkcji. Wiele z nich popękało przy rozładunku. Czytałam o sezonowaniu styropianu. Kurcze chyba go muszę juz kupić bo pewnei znów z taśmy produkcyjnej będzie. A tak do jesieni trochę się pokurczy Obłęd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 24.04.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 a ile musi trwać "sezonowanie" gazobetonu, by nie było takich komplikacji? ps. mi też przywieźli jeszcze ciepły towar. parował 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 24.04.2007 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 a ile musi trwać "sezonowanie" gazobetonu, by nie było takich komplikacji? ps. mi też przywieźli jeszcze ciepły towar. parował 2 dni Nie wiem może tyle co dojrzewanie betonu -28 dni ??? Wytrzymałość pewnie jest wystarczająca do postawienia ścian (zanim będzie strop i dach to "dojdzie")i tu się nie martwię, ale chodzi o ten skurcz. Pewnie przesadzam i jak zwykle to nie ma większego znaczenia Ten mój nie był ciepły miał temperaturę nie wyczuwalną ręką (i twarzą) a mimo to parował. Za godzinę po ściągnięciu folii z palet parowanie ustało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 24.04.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Stabilizuje się po około roku ale największy skurcz to przez kilkanaście dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.04.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts