Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOTŁY CO. DE DIETRICH GAZOWE SPRZEDAM,DORADZĘ,SERWIS

Recommended Posts

Chetnie pomogę w doborze kotła marki DE DIETRICH gazowego czy też olejowego,do domu i mieszkania, mam dobre ceny tych urzadzeń,znam i współpracuje z firmą DE DIETRICH od 10 lat znam ich produkt bardzo dobrze od strony teoretycznej-technicznej-praktycznej, serwisu technicznego którym się zajmuje i automatyki

Serdecznie zapraszam do skorzystania z mojej wiedzy i umiejętności jakie,posiadam co do marki DE DIETRICH jak również w branży techniki grzewczej

DORADZTWO-MONTAŻ-URUCHOMIENIA-SERWIS-SPRZEDAŻ

GRODZISK MAZ.-Nadarzyn-Piaseczno-Grójec-Żyrardów-Pruszków-WARSZAWA-mazowieckie

http://www.instaldomplus.pl

[email protected]

797191730

0 46 8553102

Edytowane przez InstalDomPlus

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

milo mi, ze jestem pierwszy :)

wlasnie zaczynam inwestycje pod wawa ... domek jednorodzinny 130 m uzytkowej. Przymierzam się do instalacji co/cwu.

O pomyslach na ogrzewanie:

cala instalacja skladac ma sie docelowo z grzania podlogowego (kuchnia, lazienki, przedsionek, pomieszczenie gosp), ze standardowych kaloryferow w pozostałych pomieszczeniach i z dwoch kaloryferow kanalowych (salon przy drzwiach tarasowych i w sypialni od strony ogrodu)

A teraz troche o samym domu

- rzut znajduje sie tu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79a74477ef0636b3.html

- domek bedzie grzany gazem ... poczatkowo plynnym, potem ma nadzieje ziemnym

- budowany z bloczka betonowego 24 cm + styro 15

- wszystko w parterze

- do zamieszkania przez młodych ludzi z dwojka dzieci

To co najważniejsze czyli pytania/prosby:

1. przede wszystkim na jaka firme/producenta grzejnikow się zdecydowac przy 3 rodzajach ‘grzania’?

2. jaki piec i zasobnik dobrac majac na uwadze ze chcialibysmy piec kondensacyjny? … czy do naszego wyboru sa rozsadne alternatywy?

3. no wlasnie decydując się na rekomendacje z punktu 1 i 2 ile może mnie to kosztowac?

bede wdziezcny jesli podasz mi rowniez swoje cenny ... takze do montazu na poziomie fundamentu.

pozdrawiam i dzieki za odp,

pawel

witam,projekt domu bardzo mi się podoba,i powiem więcej że propozycje rozwiązania ogrzewania w twoim domu uważam że są dobre ,jutro odpisze ci kilka słów na temat urządzeń jakie bym zastosował do ogrzewania i c.w.u jak również podam ceny za jakie mógłbyś zamówić je u mnie.

pozdrawiam...

Witam

Bardzo prosze o pomoc w doborze kotła.

Zalezaloby mi na kotle ktory bedzie ekonomiczny i najlepszy dla mnie.

Dom 158m uzytk. "bluszcz 2" z pracowni Archon http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m42e0dba9d7b79

- sciany ceramika Porotherm 30 + styropian 12cm

- podloga na gruncie: styropian 13cm

- ocieplone fundamenty: 10cm styropian

- ocieplenie poddasza: wełna mineral 15cm+10cm (dobrej izolacyjnosci) + folia paroizolacyjna z aluminium

- okna 5-komorowe

Ogólnie stwierdzam ze jest bardzo dobrze wyizolowany

Instalacja hydraul z alu-pex izolowana Tubolitem

Gaz ziemny

Grzejniki aluminiowe armatura Krakow

Podłogówka: parter: kuchnia, wiatrołap, korytarz, WC

Podlogowka pietro: łazienka

W sumie ogrzewania podłogowego około 12m2 (parter+ pietro)

Dla 4 osobowej rodziny

1) Bardziej jestem za kondensatem (domyślnie De Dietrich), z pełna automatyką. Piec ma grzac oddzielnie 2 strefy grzewcze: parter i pietro, lub opcjonalnie (jeszcze się nie zdecydowałem) parter – czujniki pokojowe natomiast pietro głowice termostatyczne przy grzejnikach. Które rozwiązanie wg Pana jest bardziej sensowne?.

2) Czy kociol zalezy od instalacji i wyprowadzen jakie zrobil hydraulik?

3) Czy to prawda ze kotły kondensacyjne wymagają „bardzo czystych pomieszczen” , są bardzo wrażliwe na kurz. W moim przypadku w kotłowni będzie tylko piec gazowy, a reszta kotłowni zaadaptowana będzie na pralnie. Musze się czegos obawiac?, wydaje mi się ze będzie to pomieszczenie gdzie kurz będzie taki sam jak w innych pomieszczeniach w domu.

4) Jaki kociołek, model (najlepiej wiszący) by mi Pan polecił odpowiedni dla mojego domu, wraz z zasobnikiem około 100-120L; po jakiej cenie?

Tylko interesuje mnie zakup kotła, instalacji dokona mój hydraulik – posiadający wszelkie uprawnienia.

5) Proszę również o wycene osprzętu do w/w pieca.

6) Jaka jest gwarancja na kotły i jak często należy dokonywac przeglądów aby nie utracic gwarancji.

7) Czy Pan dokonuje pierwszego odpalenia i jaki jest ewentualny koszt

Sprawa dla mnie jest pilna, czekam na szybka odpowiedz

Pozdrawiam DaroR

[email protected]

witam,jeśli informacje które wysłałem na [email protected] są nie wystarczające chciałbyś jeszcze coś wiedzieć to napisz ,co do gwarancji to 10 lat na wymiennik krzemowo - aluminiowy przy kondensatach,a przy żeliwie 5 lat na korpus.na automatykę we wszystkich kotłach 2 lata,na pozostałe części 6 miesięcy,przeglad należy robić raz w roku ,celem przedłużenia gwarancji daki jest wymóg producenta ,koszt przeglądu ok.150 zł plus dojazd

ceny urządzeń przesłałem wcześniej.

pozdrawiam i zapraszam.

p.Pawle myślę że przedstawione informacje jak również i koszty urządzeń grzewczych jakie panu przedstawiłem, wynagrodzą panu kilkudniowe oczekiwanie

pozdrawiam serdecznie,

pewnie ze wynagrodza :)

prosze mi tylko podpowiedziec gdzie Pan przeslal te info? nie mam nic na PW ani na mailu ... [email protected]

pozdr

pawel

• 2 months później...

Witam. Etap poszukiwania kotła z zasobnikiem, prośba o pomoc w wyborze oraz wycene, termin realziacji.

Dom http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41079c3dc1c3b - 201.9 p.u, kubatura 884, 3 osoby, póki co, podłogówka wiatrołap, klatka schodowa, łazienki, kuchnia.

Dziekuje z góry z apomoc oferte i pozdrawiam

Kowalik