Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Napisałam do Pana na pw w sprawie kotła gazowego. Nie dodałam,że w domu będą mieszkały 3 osoby więc jakiej mocy powinien być kocioł? :-?
  • Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Skoro współpracujesz z De dietrich to napisz mi prosze ile mnie bedzie kosztowało kupno:

MCR 24 jednofunkcyjny wiszacy

Zasobnik CWU jakiś na 4 osoby (nie mam pojęcia jakiej pojemności)

Pogodówka

Sterowanie pokojowe

Nie wiem co mi jeszcze bedzie potrzebne.

Pozdrawiam

Puszka

Witam

Ja również przyłączam się do prośby o wycenę De Dietricha:

Kocioł wiszący jednofunkcyjny kondensacyjny

Zbiornik z dodatkową wężownica do podłączenia w przyszłości solarów

Ew cena zestawu z solarami.

powierzchnia grzewcza 160m2, 4 osoby, tylko ogrzewanie podłogowe, kominek z płaszczem wodnym podłączony pod instalację poprzez wymiennik płytowy

• 2 months później...

wycenę kotła MCR wysłałem na podany adres w razie pytań proszę dzwonić podaję tel,602703584.

osoby które prosiły o pomoc w wycenie jak również w sprawach technicznych proszę o chwilę cierpliwości ,zaraz będę odpowiadał na państwa zapytania i oferty wycen

pozdrawiam serdecznie

Witam

Proszę o wycenę De Dietricha:

Kocioł dwufunkcyjny kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania, zbiornik 130l.

Powierzchnia grzewcza 150m2, 4 osoby, 40m2 ogrzewanie podłogowe, kominek bez płaszcza, bez rozprowadzenia ciepła. Rekuperator.

Pozdrawiam

No to ja też się poradzę, skoro budowę mam w okolicy Grodziska :D

Parter: kuchnia łazienka, salon, hol - podłogówka ok. 60m2

Piętro: grzejniki w pokojach i holuok , podłogówka w łazience 10m2

Ogrzewazie: gaz ziemny.

Zapotrzebowanie na moc cieplną: Qco=11kW, Qcw=10kW ~ przyjęto kocioł 24 kW - teraz pytanie - jaki Pan poleca? jednofunkcyjny z zasobnikiem.

Pozdrawiam, [email protected]

• 3 months później...
  • 1 month później...

a jak cena MCR 24

w zestawieniu z róznymi zasobnikami na cwu

np taką ok 100 130 l

acha

a czy można zrobić tak ze przez rok kondensta na propan zze zbiornika a za rok jak będzie gaz norlalnie gazu ziemnego ?

Witam , zastanawiam sie na d kotłem jednofunkcyjnym MCR 24 + zasobnik 300l w przyszłości zintegrowany ze solarami. Dom jest dość duży parter 150m2 do ogrzania (podłogówka 14 obiegów) +35m2 garaż (grzejnik drabinka) i w 2 łazienkach 2 grzejniki drabinki. Poddasze to 100 m2 i cztery obiegi.

czy ten piec sobie poradzi czy może szukać czegoś innego.

co należy dokupić do pieca by działał prawidłowo z podłogówka (regulatory , programatory?)

pozdrawiam lukasz

ps. podobno w sprzedaży pokazał sie już nowy kocioł mcr de dietrich ? czy sa jakies róznice (cena i parametry)

• 1 month później...

kocioł Mcr drugiej generacji ma taka samą budowe jak poprzedni rózni się tylko konsolą sterowniczą w której wyswietlacz jest bardzo mały .

mysle ze w pana przypadku,zastanowił bym się czy nie wybrać lepiej innego kotła np.MC 25 LP.

DZIEKUJE

• 4 weeks później...

Ja też poproszę o propozycję kotła dla mojego domu i wycenę.Powierzchnia zabudoway 210mkw

Myślałem o kotle gazowym De-Dietricha 35KWh z buforem 500l, pełną automatyką + solary i kominek z płaszczem wodnym. Podłogówki w salonie, holu, kuchni i łazienkach w sumie około 100mkw., w łazienkach i kuchni sterowanie temperatury.Dodatkowo wszędzie kaloryfery.

Mój dom wygląda tak http://benedykt3.mojabudowa.pl

Mój email: [email protected]

• 1 month później...
Chetnie pomogę w doborze kotła marki DE DIETRICH gazowego czy też olejowego,do domu i mieszkania, mam dobre ceny tych urzadzeń,znam i współpracuje z firmą DE DIETRICH od 10 lat znam ich produkt bardzo dobrze od strony teoretycznej-technicznej-praktycznej, serwisu technicznego którym się zajmuje i automatyki

Serdecznie zapraszam do skorzystania z mojej wiedzy i umiejętności jakie,posiadam co do marki DE DIETRICH jak również w branży techniki grzewczej

DORADZTWO-MONTAŻ-URUCHOMIENIA-SERWIS-SPRZEDAŻ

GRODZISK MAZ.-WARSZAWA I OKOLICE

http://www.instaldomplus.pl

[email protected]

602703584

Witam

Od siedmiu lat posiadam kocioł CITI 1.24 i ostatnio pojawił się problem. Piec zapala się "detonacyjnie". Jaka może być tego przyczyna? Proszę o odpowiedź.

witam pana serdecznie,

chciałbym sie zapytać jak dawno był robiony przegląd-czyszczenie tego kotła,i czy w tym kotle były wymieniane jakieś cześci,jesli tak to proszę napisać jakie,

jak często zdarza sie to wybuchowe zapalanie,

dziękuje

• 3 weeks później...

Mam wykonawcę, który proponuje mi kocioł jednofunkcyjny kondensacyjny z zasobnikiem 230 l. firmy De Dietrich. Mój projekt to dom w Lukrecji G z Archonu. Czy będzię to działało dobrze - najbardziej interesuje mnie jak podgrzewa wodę czy trzeba długo czekać na jej nagrzanie?

łw

witam,serdecznie

zasobnik 150l kocioł grzeje ok.10min,to jest sprawdzone przez klijentów którzy użytkują takie zestawy,natomiast 230l będzie grzał nieco dłużej ale nie znacznie,myślę że jest to ok.15 max do 20 min.

mam jeszcze pytanie czy ten zasobnik musi być taki duży ?

dziękuje

• 3 weeks później...