MałgośkaW 04.02.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam. Napisałam do Pana na pw w sprawie kotła gazowego. Nie dodałam,że w domu będą mieszkały 3 osoby więc jakiej mocy powinien być kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 11.02.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Skoro współpracujesz z De dietrich to napisz mi prosze ile mnie bedzie kosztowało kupno: MCR 24 jednofunkcyjny wiszacyZasobnik CWU jakiś na 4 osoby (nie mam pojęcia jakiej pojemności)PogodówkaSterowanie pokojowe Nie wiem co mi jeszcze bedzie potrzebne. Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarekT 11.02.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 WitamJa również przyłączam się do prośby o wycenę De Dietricha:Kocioł wiszący jednofunkcyjny kondensacyjnyZbiornik z dodatkową wężownica do podłączenia w przyszłości solarówEw cena zestawu z solarami. powierzchnia grzewcza 160m2, 4 osoby, tylko ogrzewanie podłogowe, kominek z płaszczem wodnym podłączony pod instalację poprzez wymiennik płytowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 17.04.2008 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 wycenę kotła MCR wysłałem na podany adres w razie pytań proszę dzwonić podaję tel,602703584.osoby które prosiły o pomoc w wycenie jak również w sprawach technicznych proszę o chwilę cierpliwości ,zaraz będę odpowiadał na państwa zapytania i oferty wycenpozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptaku 20.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 WitamProszę o wycenę De Dietricha:Kocioł dwufunkcyjny kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania, zbiornik 130l.Powierzchnia grzewcza 150m2, 4 osoby, 40m2 ogrzewanie podłogowe, kominek bez płaszcza, bez rozprowadzenia ciepła. Rekuperator.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paqlka 20.04.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 No to ja też się poradzę, skoro budowę mam w okolicy Grodziska Parter: kuchnia łazienka, salon, hol - podłogówka ok. 60m2 Piętro: grzejniki w pokojach i holuok , podłogówka w łazience 10m2 Ogrzewazie: gaz ziemny. Zapotrzebowanie na moc cieplną: Qco=11kW, Qcw=10kW ~ przyjęto kocioł 24 kW - teraz pytanie - jaki Pan poleca? jednofunkcyjny z zasobnikiem. Pozdrawiam, [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 08.08.2008 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 czy ten kocioł ma być stojący czy może być wiszący,jak z pomieszczeniem przeznaczonym na kotłowniedziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 02.10.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 a jak cena MCR 24w zestawieniu z róznymi zasobnikami na cwu np taką ok 100 130 l acha a czy można zrobić tak ze przez rok kondensta na propan zze zbiornika a za rok jak będzie gaz norlalnie gazu ziemnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 03.10.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam , zastanawiam sie na d kotłem jednofunkcyjnym MCR 24 + zasobnik 300l w przyszłości zintegrowany ze solarami. Dom jest dość duży parter 150m2 do ogrzania (podłogówka 14 obiegów) +35m2 garaż (grzejnik drabinka) i w 2 łazienkach 2 grzejniki drabinki. Poddasze to 100 m2 i cztery obiegi. czy ten piec sobie poradzi czy może szukać czegoś innego.co należy dokupić do pieca by działał prawidłowo z podłogówka (regulatory , programatory?) pozdrawiam lukasz ps. podobno w sprzedaży pokazał sie już nowy kocioł mcr de dietrich ? czy sa jakies róznice (cena i parametry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 10.11.2008 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 kocioł Mcr drugiej generacji ma taka samą budowe jak poprzedni rózni się tylko konsolą sterowniczą w której wyswietlacz jest bardzo mały .mysle ze w pana przypadku,zastanowił bym się czy nie wybrać lepiej innego kotła np.MC 25 LP. DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjasko 08.12.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Ja też poproszę o propozycję kotła dla mojego domu i wycenę.Powierzchnia zabudoway 210mkw Myślałem o kotle gazowym De-Dietricha 35KWh z buforem 500l, pełną automatyką + solary i kominek z płaszczem wodnym. Podłogówki w salonie, holu, kuchni i łazienkach w sumie około 100mkw., w łazienkach i kuchni sterowanie temperatury.Dodatkowo wszędzie kaloryfery.Mój dom wygląda tak http://benedykt3.mojabudowa.plMój email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parys66 19.01.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Chetnie pomogę w doborze kotła marki DE DIETRICH gazowego czy też olejowego,do domu i mieszkania, mam dobre ceny tych urzadzeń,znam i współpracuje z firmą DE DIETRICH od 10 lat znam ich produkt bardzo dobrze od strony teoretycznej-technicznej-praktycznej, serwisu technicznego którym się zajmuje i automatyki Serdecznie zapraszam do skorzystania z mojej wiedzy i umiejętności jakie,posiadam co do marki DE DIETRICH jak również w branży techniki grzewczej DORADZTWO-MONTAŻ-URUCHOMIENIA-SERWIS-SPRZEDAŻ GRODZISK MAZ.-WARSZAWA I OKOLICE http://www.instaldomplus.pl [email protected] 602703584 Witam Od siedmiu lat posiadam kocioł CITI 1.24 i ostatnio pojawił się problem. Piec zapala się "detonacyjnie". Jaka może być tego przyczyna? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 20.01.2009 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 witam pana serdecznie,chciałbym sie zapytać jak dawno był robiony przegląd-czyszczenie tego kotła,i czy w tym kotle były wymieniane jakieś cześci,jesli tak to proszę napisać jakie,jak często zdarza sie to wybuchowe zapalanie,dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 21.01.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 na czym w praktyce polega sterowanie pogodowe ?mam mcr 24podłogłowkę podobno wtedy to opłacalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek-blonie 27.01.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 buduję dom w okolicach Blonia - czy te okolicę również Pan obsługuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woznicz 14.02.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Mam wykonawcę, który proponuje mi kocioł jednofunkcyjny kondensacyjny z zasobnikiem 230 l. firmy De Dietrich. Mój projekt to dom w Lukrecji G z Archonu. Czy będzię to działało dobrze - najbardziej interesuje mnie jak podgrzewa wodę czy trzeba długo czekać na jej nagrzanie?łw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 17.02.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 witam,serdeczniezasobnik 150l kocioł grzeje ok.10min,to jest sprawdzone przez klijentów którzy użytkują takie zestawy,natomiast 230l będzie grzał nieco dłużej ale nie znacznie,myślę że jest to ok.15 max do 20 min.mam jeszcze pytanie czy ten zasobnik musi być taki duży ?dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woznicz 19.02.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Jest to podyktowane ewentualnym zamontowaniem solarów w przyszłościPozdrawiamłw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 22.02.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 w takim razie w porządkudziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 10.03.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 w takim razie w porządkudziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts