smoked 20.03.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam, Od dluzszego czasu borykam sie z pewnym problemem. Teraz wystepuje on duzo czesciej (codziennie rano mam zimno w domu ) dlatego uprzejmie prosze o pomoc - ewentualnie wskazanie jakiegos dobrego serwisu, ktory nie wezmie za sam przyjazd do diagnozy miliona zlotych Generalnie posiadam nascienny kociol gazowy De Dietrich CITY 1.24 z zamknieta komora spalania (zaplon elektroniczny) wraz z zasobnikiem (tez die dietrich, ale nie pamietam jaki -jak trzeba to sprawdze) + sterownik nascienny - urzadzenia wyprodukowane i instalowane w 2005r w domku jednorodzinnym. Rozprowadzenie wody jest oddzielne na kazdy z kaloryferów. Raz na jakis czas (a ostatnio co rano) piec sygnalizuje alarm AL: PA = brak wody, cisnienie wskazuje na czerwono 0,5 Bar (normalne cisnienie to 1,5 Bar) i piec nie pracuje - ani nie podgrzewa wody w zasobniku, ani do kaloryferow. Po odkreceniu zaworu, dolaniu przez 3 sek wody, poziom cisnienia sie podnosi, piec sam sie uruchamia na sygnal ze sterownika pokojowego (ktory ciagle wskazuje koniecznosc wlaczenia/pracy pieca) ii pracuje poprawnie = grzeje. Ok, powiecie "nieszczelnosc ukladu" - generalnie rury sa ukryte w scianach i pod podlogami - sprawdzilem wszystko co wystaje na zewnatrz-skrzynke rozdzielcza, podlaczenia kaloryferow, wszystkie nakretki, szukalem wilgoci - i nic. Wszystko wydaje sie w porzadku Powiecie "zapowietrzony uklad" - odpowietrzylem kazdy kaloryfer z osobna, nie uszlo ani grama powietrza, od razu z odpowietrznikow po odkreceniu leciala woda. Odkrecilem takze zaworek w piecu (na gorze) i zgodnie z instrukcja wymusilem na piecu prace w obu trybach, jeden po drugim. Inne objawy: - woda ucieka w duzych ilosciach (w skali tygodnia) rurą z tyłu pieca (taka biala skierowana w dol) - lalo mi na podloge, wiec podczepilem baniaczek - jest juz 5l od poczatku tygodnia. - jeden z odpowietrznikow w skrzynce rozdzielczej zawsze koroduje i sie szybko niszczy, zawsze sie z niego lala woda - byl wymieniany kilka razy, w koncu zostal zakrecony. Inne odpowietrzniki w skrzynce (w sumie sa 4) dzialaja bez problemu. - piec w trybie grzania wody wskazuje wyzsze cisnienie (o 0,5-1 Bar) niz w trybie ogrzewania domu. Nie wiem juz za bardzo na czym skupic swe poszukiwania. Moze, drodzy Forumowicze, cos podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 21.03.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 witam serdecznie,jesli dobrze zrozumiałem z pana opisu,ma pan problem z naczyniem przeponowym które znajduje się w kotle,-trzeba dopompować powietrza do naczynia,jesli to nie pomoze to trzeba wymienić naczynie i przy okazji zawór bezpieczenstwaw celu usuniecia usterki prosze o kontakt tel.602703584dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 27.03.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 witam ponowniemogę przyjechać jutro tj.w sobotę przed południem,dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoked 27.03.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 witam ponownie mogę przyjechać jutro tj.w sobotę przed południem, dziękuje Wciaz czekamy na PW wysle Panu moj numer - prosze dac znac jakies pol godziny wczesniej. Dodam jeszcze jeden objaw: piec w trybie pracy c.w.u wydaje co 5 sekund dziwne odglosy, sterownik pokazuje na przemian 0% (podczas tego szumu) i ~100% (przez pozostale 5sek) mocy kotla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 24.04.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 kocioł zostanie dostarczony w środę lub w czwartekdziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoked 24.04.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 witam ponownie mogę przyjechać jutro tj.w sobotę przed południem, dziękuje Dzien dobry Po naprawie, przez kilka dni bylo ok (zakres 1-2 bar), nastepnie wskaznik cisnienia zaczal wskazywac (podczas pracy) bezustannie 2,5 bara (najwyzsze wskazanie). Po kilku dniach upuscilem troche wody z ukladu (sama zreszta tez sie upuscila zaworem z tylu pieca), znow waha sie w zakresie 1-2 bar. Plusem jest to, ze po naprawie nigdy cisnienie nie spadlo ponizej 1 bara Czy powyzsze wskazuje na koniecznosc wymiany naczynia? Dla mnie takie upuszczanie czasem wody nie jest problemem, pytanie tylko czy dla urzadzenia tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 28.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 witam, tak jak rozmawialiśmy wcześniej jeśli czynności które zostały wykonane celem przywrócenia dobrego działania naczynia wzbiorczego nie dały odpowiedniego rezultatu,więc nie pozostaje nic innego tylko go wymienić ponieważ napewno nie będzie lepiej działać tylko gorzej,a już napewno trzeba to zrobić przed zimądziękuje602703584 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 29.05.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 p.Zygmuncie Ostrów Mazowiecka jest na pograniczu wojewódzctwa mazowieckiego i podlaskiego więc jesli chodzi o obsługę serwisową pana kotła to z Warszawy albo Białystok lub Łomżaja z miłą chęcią się do pana wybiorędziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 17.06.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 mam do sprzedania samą ramę montażową do City 1,24-2,24może gdzieś jest potrzebnadziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 17.06.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam serdecznie,Mam pytanko do Pana reform GIle kosztuje u Pana przegląd gwarancyjny kotła MC 25 LP w Wołominie.PozdrawiamDaroRWiadomość proszę przesłać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 22.06.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 witam serdeczniekoszty przeglądu kotła MC-25 podałem na prywatną pocztę zgodnie z pana prośbądziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 17.07.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 wiadomość dla pani ze śląska jeżeli po burzy są takie objawy to prawdopodobnie spaliła się płyta zabezpieczeń w zależności od typu kotła ale prawdopodobnie bedzie to trochę kosztować proszę wezwać serwisw razie problemów proszę dzwonić602703584 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 03.08.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 witam serdeczniechałas jaki wchodzi z kotła podczas jego pracy według przesłanego filmu jast skutkiem zakamienionego wymiennika kotła.kocioł ma 1,5 roku wiec podlega gwarancji cała procedura jest taka że trzeba go zdemontować i wysłać do fabrykiproducenta i dopiero oni rozpatrzą całą sprawę czy uznają gwarancję czy niedziękuje i pozdrawiam602703584 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 20.08.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 wiadomość dla pana z Góry Kalwarii dla kotła DTG111powodem wyłączania się palnika prawdopodobnie jest zanieczyszczenie się elementów zapłonowych lub ich zużycieproszę o umówienie się telefoniczne na przegląd i czyszczenie kotła602703584dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 29.08.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 posiadam używaną nagrzewnice do kotła gazowego DE DIETRICH CITY będzie pasować do każdego modela City 1,24-2,24-3,24 nagrzewnica ma 2 lata cena do uzgodnieniaRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 17.09.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 zima za pasem !!!przypominam o przeglądach gwarancyjnych i przed sezonem grzewczym kotłów gazowych i olejowychdziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 19.09.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 witamposiadam kocioł mcr 24 z zasobnikiem 130 i potrzebuje do niego założyć sterowanie ,mam dwa obiegi grzejne jeden to grzejniki a drugi podłogówka bez zaworu trójdrożnego tyllko zawór termostatyczny z kapilarą co by pan polecił i oczywiście zamontował żeby to działało /regulator bezprzewodowy/i czujnik zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 24.09.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Poproszę o podpowiedź i wycenę kotła 2-funkcyjnego, ew. kotła 1-funkcyjnego z niedrogim zasobnikiem. Ważną sprawą jest również możliwość dołożenia do kotła niedrogiego regulatora pokojowego (okolice 500 zł), najlepiej bezprzewodowego. Gaz będzie płynny.Dom 80m2, pustak 24 + styropian 12 cm, zapotrzebowanie maksymalne na CO oceniam na 10-12 kW, od im niższej mocy kociołek by startował, tym lepiej. Jeżeli chodzi o CWU to jest nas 3 osoby, w praktyce (w obecnym mieszkaniu) bardzo rzadko zdarza się równoczesne korzystanie z łazienki i z kuchni. Generalnie - jeden punkt poboru uruchomiony jednocześnie, największym pochłaniaczem będzie wanna, prysznic tylko w wannie, rzadko używany. Odległość pomiędzy kotłem a kuchnią to 4m, od kotła do baterii łazienkowych 6-7 m. I na koniec cena - 2-f lub 1-f z zasobnikiem, do tego regulator powinna zmieścić się w okolicach 3000 - 3500. Da się złożyć taki zestaw, który nie będzie uciążliwy w użytkowaniu i w miarę ekonomiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubusie24 05.10.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 WitamMam spory problem z piecem badz jak kto woli podgrzewaczem.Na wstepie dodam ze jestem zwykla prosta kobieta i nie mam zielonego pojecia o takich rzeczachMieszkam w domu od 2 lat i jak dotad nie bylo problemow z ogrzewaniem. Piec marki Remeha. Problem polega na tym ze po wlaczeniu ogrzewania na panelu sterowania nic sie nie dzieje tzn wczesniej gdy wszystko sprawnie dzialalo po nacisnieciu odp. opcji na malym monitorku pojawiala sie ikonka jakby laczenia mniej wiecej taka --> ' : ))))'teraz mrugnie tylko sekunde i zaraz gasnie a ogrzewanie nie dziala.jedynym sposobem jest wlaczenie malego przycisku na innym pudelku, panelu ktore znajduje sie zaraz obok pieca. migaja na nim diody. z tego co pamietam to wczesniej mrugala tylko jedna-zielona a teraz jest i czerwona.moze mialby ktos doswiadczenie z podobna sytuacja. bardzo prosze o porade. dziekuje_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzda7094 08.10.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Chetnie pomogę w doborze kotła marki DE DIETRICH gazowego czy też olejowego,do domu i mieszkania, mam dobre ceny tych urzadzeń,znam i współpracuje z firmą DE DIETRICH od 10 lat znam ich produkt bardzo dobrze od strony teoretycznej-technicznej-praktycznej, serwisu technicznego którym się zajmuje i automatyki Serdecznie zapraszam do skorzystania z mojej wiedzy i umiejętności jakie,posiadam co do marki DE DIETRICH jak również w branży techniki grzewczej DORADZTWO-MONTAŻ-URUCHOMIENIA-SERWIS-SPRZEDAŻ GRODZISK MAZ.-WARSZAWA I OKOLICE http://www.instaldomplus.pl [email protected] 602703584 UWAGA OSZUST Nie kupujcie od tego oszusta żadnego pieca. Od ponad tygodnia byłem oszukiwany i zwodzony przez tego gościa żeby łaskawie przyjechał i uruchomił mi piec w/w firmy. Pan serwisant w d.....pe uprzejmy zwodził mnie że ma szkolenia ze nie ma czasu. Po tygodniu nacisków stwierdził że skoro nie kupiłem u niego pieca to żebym szukał sobie innego Serwisanta. Za piec chciał grubo ponad 1000zł więcej niż konkurencja. Za usługę uruchomienia wielki serwisant liczy sobie 200 zł inni serwisanci liczą 100zł. Jeszcze raz przestrzegam przed firmą "INSTAL DOM PLUS" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts