reformG 09.10.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 wiadomość dla Kubusieprzykro mi ale nie miałem do czynienia z produktem kotłów Remeha i nie pomogę w tej sprawie,proponuje zwrócić się do Wrocławia do serwisu DE Dietricha oni kogoś polecą .dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 09.10.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 wiadomość dla paul 997mogę tylko zaproponować MCR 24/28 MI ale nie znieszcze się w tym przedziale cenowymdziękuje i pozdrawiamprzepraszam za tak póżną odpowiedz ale przed sezonem grzewczym bardzo dużo pracy serwisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 09.10.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 wiadomość dla D-R z Odrano Woliproszę o kontakt telefoniczny ustalimy termin uruchomieniadziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdanek 23.10.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Potwierdzam to co pisał jarzda7094. Pan Gajda Robert=InstaldomPlus=reformG to cwaniak jakich mało. Nie dość że ceny pieców ma chorendalne to jeszcze robi sporo błędów w swoich instalacjach i nie dotrzymuje danego słowa. Na szczęście sprawdziłem innych usługodawców i instalację zrobił rzetelny fachowiec znacznie taniej. Instalator który odbierał mi piec powiedział że wszędzie musi poprawiać po Panu Gajdzie jego fuszerki. Nie dajcie się oszukać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalski123 23.12.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Kupię kocioł De Dietrichwszelkie atrakcyjne oferty proszę o przesłanie na e-maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 23.12.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 witam serdecznie zgodnie z prośbą ofertę prześlę na podanego mailadziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek835 19.02.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam serdecznie Mam piec De Dietrich Ecodens DTG 1300-24 Eco. Montował i ustawiał mi go miejscowy hydrauliku u którego kupiłem ten piec.Dom o powierzchni 200 m2 z tym, że garaż nie jest ogrzewany, więc pow. ogrzewanej jest około 160 m2.Dól podłogówka, a góra grzejniki.Piec został zamontowany i włączony w połowie listopada 2009r.Dom jest nie zamieszkany, więc ustawiłem temp. na 15 stopni.Jestem trochę zdziwiony bo piec pracuje non stop, co wydaje mi się trochę dziwne.Myślałem, że piec powinien dogrzewać do nastawionej temp., a potem się wyłączać.Co prawda piec nie przegrzewa nastawionej temp., ale pracuje cały czas.Pytałem się swojego hydraulika czy tak powinno być, a on stwierdził że tak.Powiedział, że piec pracuje małą mocą przez cały czas i po prostu dogrzewa.Stwierdził też, że może ustawić grzanie pulsacyjne, czyli jak on twierdzi będziesię włączał np. co godzinę i grzał, ale z większą mocą, czyli będzie zużywał więcej gazu.Ostatnio dostałem rachunek.Przez 3 miesiące zużył 1112 m3 gazu (trochę dużo), co prawda nie mam jeszcze drzwi w wiatrołapie i garażu (wejście garażowe zasłoniłem styropianem).Czy wszystko jest w porządku ? czy tłumaczenie mojego hydraulika jest prawidłowe? Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 23.02.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 witam serdecznie,zapoznałem się z tekstem wiadomości którą otrzymalem ,czy mogę poprosić o informację ,czy posiada pan czujnik zewnętrzny,i jaki ma pan regulator w pokoju i gdzie jest on zamontowany,na dole czy na górze,czy moc cieplna grzejników jest odpowiednio dobrana do powierzchni pomieszczeń, a ogrzewanie podłogowe jest odpowiednio zagęszczone rurami, dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek835 24.02.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 witam serdecznie, zapoznałem się z tekstem wiadomości którą otrzymalem , czy mogę poprosić o informację ,czy posiada pan czujnik zewnętrzny,i jaki ma pan regulator w pokoju i gdzie jest on zamontowany,na dole czy na górze, czy moc cieplna grzejników jest odpowiednio dobrana do powierzchni pomieszczeń, a ogrzewanie podłogowe jest odpowiednio zagęszczone rurami, dziękuje Witam serdecznie, Posiadam zewnętrzny czujnik pogodowy.Regulator easymatic umieszczony na dole. Moc grzejników wyliczał mi hydraulik, podobno jest ok.Ogrzewanie podłogowo jest odpowiednio zagęszczone.Akurat to mogłem sprawdzić ponieważ byłem obecny przy każdym etapie budowy, a zagęszczenie rur porównywałem ze zdjęciami innych instalacji na forum i z artykułem w Muratorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 26.02.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 witam ponownie,cena za gaz za te miesiące ,mnie tak bardzo nie przeraża,ponieważ odwiedzając klijentów robiąc przeglądy,wnioskuje że nie odbiega pan od pozostałych klijentów,natomiast,zastanawiam się jaki jest powód że ten piec się nie wyłącza ?wydaje mi się,że nie ma pan założonego sprzęgła hydraulicznego,tylko p.hydraulik zrobił kotłownie w tradycyjny sposób,oczywiście p.hydraulik wykonał to zgodnie ze sztuką, natomiast zakładając sprzęgło hydrauliczne i robiąc dwa objegi na zaworze mieszającym z siłownikiem elektrycznym,pewnie byśmy osiągneli to że kocioł by się wyłączał .natomiast nie możemy zapominać że regulator który pan posiada moża podporządkować tylko do jednego obiegu A lub B ,więc zastanówmy co dalej ,mam kilka pomysłów ale może p,hydraulik wie jak to rozwiązać i przy okazji zarobi pare groszy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 21.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 nagrzewnica do De Dietrich City 1 i 2 generacja do sprzedania Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalek7906 05.03.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam mam do ogrzania 100m z instalacja ze stalowych rur i do tego żeliwne grzejniki. Jestem zainteresowany kupnem Dietricha WHR 2.24 FF. Oczywiście woda także będzie ogrzewana tym kociołkiem . Co myślicie o tym kotle i czy ewentualnie polecilibyście coś innego. Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reformG 13.04.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 witam serdeczniekocioł WHR jest kotłem z najniższej seri kotłów DE DIETRICH co nie znaczy że jest awaryjny uruchomiłem dosyć sporo tych kotłów i z żadnym do tej pory nie ma problemów.wszystkie z nich pracują w układzie z nowoczesną instalacjąi w budynkach gdzie jast jedna łazienka i nie ma dużego zapotrzebowania na cwuco do pana warunków ,myślę że od strony działania instalacji nie bedzie problemu założyć trzeba odpowiednie filtry i po sprawienatomiast beda prawdobodobnie dosyc duże rachunki za gaz z powodu dużej ilości wody w układziea może przy okazji wymiany kotła pokusic sie na wymiane grzejników na 100 m to nie bedzie ich dużo.co do kotła to mam kilka propozycji Robert 797191730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 18.06.2011 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 witam,informuje tych którzy nosza sie z zamiarem kupna kotła De Dietrich że od 05-07-2001r drożeją minimalnie kociołki2% co prawda nie wszystkie typy ale warto o tym pomyślećpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 15.08.2011 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 witam,MCR jako kocioł jest dobry i w miarę bez awaryiny24/28 MI to dwufunkcyjny kocioł czyli do wytwarzania cwu ma 24 kwno cóż jeśli masz małe zapotrzebowanie na cwu czyli jedna łazienka w której będzie zamontowany kocioł , to powinno cię zadowolićjak bedzie cos więcej i jeszcze piętro , to może być problem, ba to napewno będzie problem z cwu.polecam MCR24 BS np.100Lco do komina jeśli nie przekroczysz długosci komina jaki zaleca producent i wykonasz dobrze komin będzie działec bez zarzutówpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 21.09.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 ma ktoś doświadczenia z kotłami de dietrich ecodens DTG 1300-24 ECO/V 130 . segment ma 100 m, prawie 50 m to podłogówka...czy piec kondensacyjny to dobry wybór.. czy przy tych kotłach nadal konieczne jest stosowanie większych grzejników? spotkałam się z opinią że większe grzejniki były montowane do kotłów kondensacyjnych starszej generacji, przy takich kotłach jak ecodens montuje się grzejniki jak do kotła standardowego. Będę wdzieczna za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 17.10.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 ten kocioł to dobry wybór ! ale czy na tak nieduży dom ja bym sie zastanawiał ?kocioł sam w sobie to dobry produkt wymiennik krzemowo- aluminiowy dobrze izolowany zasobnik,no i super automatyka wbudowana w kocioł jasna,czytelna dla użytkownika no i ładny wyglądto jednak chyba dobry wybór !pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 04.11.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 w sprzedaży- części zamienne do kotłów De Dietrich gazowych i olejowych 797191730http://www.instaldomplus.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 25.11.2011 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 witam, palnik gazowy do City 1.24 i nagrzewnica po regeneracji do City 1,24 pierwsza generacjia i wiele innych części do tego kotła zapraszam rama montażowa wraz z zaworami itp797191730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InstalDomPlus 12.02.2012 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 części zamienne do kotłów De Dietrich ! 797 191730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts