Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOTŁY CO. DE DIETRICH GAZOWE SPRZEDAM,DORADZĘ,SERWIS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Potwierdzam to co pisał jarzda7094.

Pan Gajda Robert=InstaldomPlus=reformG to cwaniak jakich mało. Nie dość że ceny pieców ma chorendalne to jeszcze robi sporo błędów w swoich instalacjach i nie dotrzymuje danego słowa. Na szczęście sprawdziłem innych usługodawców i instalację zrobił rzetelny fachowiec znacznie taniej. Instalator który odbierał mi piec powiedział że wszędzie musi poprawiać po Panu Gajdzie jego fuszerki.

Nie dajcie się oszukać !!!

• 2 months później...
  • 1 month później...

Witam serdecznie

Mam piec De Dietrich Ecodens DTG 1300-24 Eco. Montował i ustawiał mi go miejscowy hydrauliku u którego kupiłem ten piec.

Dom o powierzchni 200 m2 z tym, że garaż nie jest ogrzewany, więc pow. ogrzewanej jest około 160 m2.

Dól podłogówka, a góra grzejniki.

Piec został zamontowany i włączony w połowie listopada 2009r.

Dom jest nie zamieszkany, więc ustawiłem temp. na 15 stopni.

Jestem trochę zdziwiony bo piec pracuje non stop, co wydaje mi się trochę dziwne.

Myślałem, że piec powinien dogrzewać do nastawionej temp., a potem się wyłączać.

Co prawda piec nie przegrzewa nastawionej temp., ale pracuje cały czas.

Pytałem się swojego hydraulika czy tak powinno być, a on stwierdził że tak.

Powiedział, że piec pracuje małą mocą przez cały czas i po prostu dogrzewa.

Stwierdził też, że może ustawić grzanie pulsacyjne, czyli jak on twierdzi będzie

się włączał np. co godzinę i grzał, ale z większą mocą, czyli będzie zużywał więcej gazu.

Ostatnio dostałem rachunek.Przez 3 miesiące zużył 1112 m3 gazu (trochę dużo), co prawda nie mam jeszcze drzwi w wiatrołapie i garażu (wejście garażowe zasłoniłem styropianem).

Czy wszystko jest w porządku ? czy tłumaczenie mojego hydraulika jest prawidłowe?

Proszę o odpowiedz.

Pozdrawiam

witam serdecznie,

zapoznałem się z tekstem wiadomości którą otrzymalem ,

czy mogę poprosić o informację ,czy posiada pan czujnik zewnętrzny,i jaki ma pan regulator w pokoju i gdzie jest on zamontowany,na dole czy na górze,

czy moc cieplna grzejników jest odpowiednio dobrana do powierzchni pomieszczeń, a ogrzewanie podłogowe jest odpowiednio zagęszczone rurami,

dziękuje

witam serdecznie,

zapoznałem się z tekstem wiadomości którą otrzymalem ,

czy mogę poprosić o informację ,czy posiada pan czujnik zewnętrzny,i jaki ma pan regulator w pokoju i gdzie jest on zamontowany,na dole czy na górze,

czy moc cieplna grzejników jest odpowiednio dobrana do powierzchni pomieszczeń, a ogrzewanie podłogowe jest odpowiednio zagęszczone rurami,

dziękuje

Witam serdecznie,

Posiadam zewnętrzny czujnik pogodowy.Regulator easymatic umieszczony na dole.

Moc grzejników wyliczał mi hydraulik, podobno jest ok.Ogrzewanie podłogowo jest odpowiednio zagęszczone.Akurat to mogłem sprawdzić ponieważ byłem obecny przy każdym etapie budowy, a zagęszczenie rur porównywałem ze zdjęciami innych instalacji na forum i z artykułem w Muratorze.

witam ponownie,

cena za gaz za te miesiące ,mnie tak bardzo nie przeraża,ponieważ odwiedzając klijentów robiąc przeglądy,wnioskuje że nie odbiega pan od pozostałych klijentów,

natomiast,zastanawiam się jaki jest powód że ten piec się nie wyłącza ?

wydaje mi się,że nie ma pan założonego sprzęgła hydraulicznego,tylko p.hydraulik zrobił kotłownie w tradycyjny sposób,oczywiście p.hydraulik wykonał to zgodnie ze sztuką, natomiast zakładając sprzęgło hydrauliczne i robiąc dwa objegi na zaworze mieszającym z siłownikiem elektrycznym,pewnie byśmy osiągneli to że kocioł by się wyłączał .

natomiast nie możemy zapominać że regulator który pan posiada moża podporządkować tylko do jednego obiegu A lub B ,

więc zastanówmy co dalej ,mam kilka pomysłów ale może p,hydraulik wie jak to rozwiązać i przy okazji zarobi pare groszy.

pozdrawiam

• 11 months później...
  • 2 weeks później...
Witam mam do ogrzania 100m z instalacja ze stalowych rur i do tego żeliwne grzejniki. Jestem zainteresowany kupnem Dietricha WHR 2.24 FF. Oczywiście woda także będzie ogrzewana tym kociołkiem . Co myślicie o tym kotle i czy ewentualnie polecilibyście coś innego. Z góry dziękuje za odp.

• 1 month później...

witam serdecznie

kocioł WHR jest kotłem z najniższej seri kotłów DE DIETRICH co nie znaczy że jest awaryjny

uruchomiłem dosyć sporo tych kotłów i z żadnym do tej pory nie ma problemów.wszystkie z nich pracują w układzie z nowoczesną instalacją

i w budynkach gdzie jast jedna łazienka i nie ma dużego zapotrzebowania na cwu

co do pana warunków ,myślę że od strony działania instalacji nie bedzie problemu założyć trzeba odpowiednie filtry i po sprawie

natomiast beda prawdobodobnie dosyc duże rachunki za gaz z powodu dużej ilości wody w układzie

a może przy okazji wymiany kotła pokusic sie na wymiane grzejników na 100 m to nie bedzie ich dużo.

co do kotła to mam kilka propozycji

Robert 797191730

• 2 months później...
  • 1 month później...

witam,

MCR jako kocioł jest dobry i w miarę bez awaryiny

24/28 MI to dwufunkcyjny kocioł czyli do wytwarzania cwu ma 24 kw

no cóż jeśli masz małe zapotrzebowanie na cwu czyli jedna łazienka w której będzie zamontowany kocioł , to powinno cię zadowolić

jak bedzie cos więcej i jeszcze piętro , to może być problem, ba to napewno będzie problem z cwu.

polecam MCR24 BS np.100L

co do komina jeśli nie przekroczysz długosci komina jaki zaleca producent i wykonasz dobrze komin będzie działec bez zarzutów

pozdrawiam

• 1 month później...
ma ktoś doświadczenia z kotłami de dietrich ecodens DTG 1300-24 ECO/V 130 . segment ma 100 m, prawie 50 m to podłogówka...czy piec kondensacyjny to dobry wybór.. czy przy tych kotłach nadal konieczne jest stosowanie większych grzejników? spotkałam się z opinią że większe grzejniki były montowane do kotłów kondensacyjnych starszej generacji, przy takich kotłach jak ecodens montuje się grzejniki jak do kotła standardowego. Będę wdzieczna za opinie.

• 4 weeks później...

ten kocioł to dobry wybór ! ale czy na tak nieduży dom ja bym sie zastanawiał ?

kocioł sam w sobie to dobry produkt wymiennik krzemowo- aluminiowy dobrze izolowany zasobnik,

no i super automatyka wbudowana w kocioł jasna,czytelna dla użytkownika no i ładny wygląd

to jednak chyba dobry wybór !

pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...