Bulba 24.04.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Jaki keramzyt jest lepszy do termoizoloacji podłoża 2-16 (ew. 8-16) czy tez 10-20 ? Podłoże mam suche (generalnie piachy wszedzie, wody gruntowe nisko). Czy w ogole jest duza roznica miedzy tymi keramzytami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 24.04.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Keramzyt nie jest od izolacji cieplnej, raczej od blokady podciągania wody. Do takiego celu najlepiej wybrać keramzyt o możliwiejednakowej granulacji, czyli np. 8-16, a nie 2-16. Mozna tezpobawić sie w przesiewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulba 26.04.2007 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Obawiam sie, ze jestes w bledzie. Keramzyt JEST do izolacji cieplnejze strony Optiroc " Możliwości i sposoby zastosowania keramzytu.Najczęściej keramzyt stosowany jest jako izolacja cieplna, w pewnym stopniu także przeciwwilgociowa i akustyczna. Można nim izolować częściej keramzyt "dachy zielone", sklepienia, ściany fundamentowe i piwniczne, podłogi układane na gruncie, kanał, sklepienia,Keramzytem można docieplać stropy żelbetowe monolityczne, stropy na belkach stalowych Kleina, stropy drewniane i inne. Jest bardzo odpowiednim materiałem do docieplania istniejących stropów i podłóg drewnianych, z jakimi często mamy do czynienia w obiektach zabytkowych. " Na szczescie udalo mi sie dopasc odpowiednia osobe i uzyskac informacje, ktore byly mi potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 26.04.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Na dobrą sprawę każdy materiał budowlany jest TAKZE izolacyjnymcieplnie. Keramzyt wlasciwości izolacyjne ma dwukrotnie gorsze odstyropianu. Kiedyś powszechnie stosowało się podobnie żużel (szlakę)do produkcji pustaków i też mówiło się ze to materiał izolacyjny.Użycie keramzytu musi być z góry określone- jeżeli ma służyć do izolacji cieplnej, trzeba użyć granulacji 2-16, przeciw podciąganiu wody 10-20.Jasne, że keramzyt ma wiele zalet i wszędzie tam, gdzie np. styropian jestniewskazany, warto go zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.04.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Zajrzyj na stronę Optiroc:http://www.optirocgniew.pl/produkt.htmlznajdziesz tam dane na temat frakcji keramzytu. My po konsultacji z przedstawicielem firmy Maxit, kupiliśmy keramzyt frakcji 10-20 do ocieplenia fundamentów oraz stworzenia ekranu radiestezyjnego. Za dwa tygodnie mniej więcej bedzie realizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 26.04.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Zastanawiałam się nad podsypką z keramzytu pod podłogę na gruncie, jako właśnie materiał mający dobre właściwości izolacyjne. Oświećcie mnie proszę, jakie są ceny keramzytu nadającego się na ten cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulba 26.04.2007 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 My wlasnie tez jestesmy po konsulatcji z doradca technicznym Maxita oraz wizycie u wskazanego przez niego dystrybutora - gzdie udzielono nam dodatkowych, szczegolowych informacji, dzieki czemu wiemy o co chodzi, wiemy kiedy trzeba dawac folie na spod,a kiedy nie.Cena za 1m3 keramzytu frakcji 10-20 luzem to PLN 180. Ale w innym miejscu, w ktorym pytalismy cena byla PLN 210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 27.04.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Sprawdźcie zatem tam gdzie my zamawiamy m3 za 143 netto:KIM PHUP Bartycka 14 Warszawa tel: 0695 430 373 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts