darekkazia1719499210 22.06.2003 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Razem z żoną w Rudzie Ślaskiej zamierzemy wybudować dom, jest działka projekt, decycja. Wykonawca, który prowadzi legalną firmę, żąda 54.400,00 zł netto za robociznę następująch etapów :-fundament ( 3 kat. szkód górniczych, przyłączenie wody i kanalizacji, wyburzenie garażu - etap 20.000,- zł ),- strop ( terivva 9.200,00 -ten etap ), - ściany ( 7.000,- ), - dach ( 16.200,00 zł ), - kominy ( 2.000,00 ) Dane domu ( dom 200 m - 130 m parter, 70 m poddasze ), technologia YTONG, dach 300 m kryty gontem 4 spadowy bez fanaberii ).Z tego co czytam na stronach muratora -forum to chyba za dużo ???Pozdrawiam Darek i Kazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.06.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 szukaj innego wykonawcy!!! ja jak robiłam rozeznanie rozrzut cenowy był od 20 - 60 tys miałam firme za 15 tys ( z dachem) ale bez rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.06.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 a..150 m2 parterówka, dach czterospadowy dachowka...pow dachu 276 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.06.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Połowa podanej przez Was kwoty, ale brutto to będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Jadwiga 26.06.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Oj..... cena za robocizne jest z kosmosu !!!!Ja robiłam to w zeszłym roku za 29 tys za dom o podobnej wielkości i jestem zadowolona i z jakości i z kwoty. Mysle ze kwota 30-35 w zależności od detali twoje projekt bedzie OK. PozdrawiamJadwiga (Świętochłowice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagoniona 30.06.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Dużo, niedużo - to zależy na czym Ci najbardziej zależy- czy sam wszystko dopilnowujesz, czy ekipa jest tak solidna, że tylko płacisz.Ja znalazłam ekipę "górali" za 34 tys. netto. Dom: piwnice, parter, pięrto i poddasze+ dach. Co prawda u nas nie ma szkód górniczych, ale reszta podobnie.Robornicy są OK, jakość też, jedyne co mamy im do zarzucenia to terminowość rozpoczynania, czasem się opóźnia a mąż chciałby wiąść na ten czasu urlop. Materiały kupujemy sami, ale oni zawsze coś polecają, a my decydujemy skąd i za ile.Rozważ dobrze czy masz na tyle czasu, by pilnować murarzy, czy wolisz zarabiać pieniądze na następne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chaplin50 02.07.2003 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Ale dużo, naprawdę szukaj kogoś innego. Moj dom ma 220 m kw i dopiero rozpoczynam budowę a znalazłem ekipę za 35 tyś ale miałem i za 55tyś .Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioCH 07.07.2003 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Mam pytanie do was, jak sądzicie DUŻO to czy MAŁO, a może TYLE co TRZEBA: Rozpoczynam budowę domu wg lekko przerobionego projektu MURATORA D09 "Dom na 102". Zmiany polegają głównie na tym, że powiększono o 5% wymiary poziome (długość i szerokość), dobudowano garaż z małą graciarnią, dodano właz na poddasze (w stropie garażowym), zmiana (w zasadzie niewielka) rozmieszczenia ścianek działowych, wykonanie ścianek działowych z bloczków BK zamiast płyt GK na szkielecie metalowym, a sam dom wykonany będzie jako lustrzane odbicie oryginału. Wstępny kosztorys doprowadzenia domu do stanu jak poniżej opiewa na 70 tyś. W tej cenie wykonane jest: - roboty ziemne (zdjęcie humusu, wykopy), - fundament, - rozłożenie instalacji kanalizacyjnej, - wylwki podłogowe z chudego betonu, - ściany zewnętrzne (YTONG 36,5 cm), - ściany działowe (YTONG 11,5 cm), - komin (cegła + rura z kwasówki), - więźba dachowa (wiązary stanowiące z belkami stropowymi), - pokrycie dachu dachówką cementową BRASS, - rynny i inne pierdołki na dachu, Nie wspomniałem, że w cenie zawarte są materiały i robocizna, oraz, że na GRUBE materiały (dachówka, bloczki BK, cegła) będą faktury. Dom budowany będzie w odległości około 30 km od centrum Warszawy. Ekipa sama przywozi swój kontener mieszkalny. Jeżeli chcecie zobaczyć jak wygląde rzut poziomy parteru po dokonanych zmianach możecie sobie luknąć "TUTAJ" Napiszcie co sądzicie o tej cenie (widziałem efekty pracy tej ekipy i są one raczej (a nawet więcej niż tylko raczej) dobre (ocena około 4+) BARDZO MI ZALEŻY NA WASZEJ OPINII!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 12.08.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Mam pytanie do was, jak sądzicie DUŻO to czy MAŁO, a może TYLE co TRZEBA: Rozpoczynam budowę domu wg lekko przerobionego projektu MURATORA D09 "Dom na 102". Zmiany polegają głównie na tym, że powiększono o 5% wymiary poziome (długość i szerokość), dobudowano garaż z małą graciarnią, dodano właz na poddasze (w stropie garażowym), zmiana (w zasadzie niewielka) rozmieszczenia ścianek działowych, wykonanie ścianek działowych z bloczków BK zamiast płyt GK na szkielecie metalowym, a sam dom wykonany będzie jako lustrzane odbicie oryginału. Wstępny kosztorys doprowadzenia domu do stanu jak poniżej opiewa na 70 tyś. W tej cenie wykonane jest: - roboty ziemne (zdjęcie humusu, wykopy), - fundament, - rozłożenie instalacji kanalizacyjnej, - wylwki podłogowe z chudego betonu, - ściany zewnętrzne (YTONG 36,5 cm), - ściany działowe (YTONG 11,5 cm), - komin (cegła + rura z kwasówki), - więźba dachowa (wiązary stanowiące z belkami stropowymi), - pokrycie dachu dachówką cementową BRASS, - rynny i inne pierdołki na dachu, Nie wspomniałem, że w cenie zawarte są materiały i robocizna, oraz, że na GRUBE materiały (dachówka, bloczki BK, cegła) będą faktury. Dom budowany będzie w odległości około 30 km od centrum Warszawy. Ekipa sama przywozi swój kontener mieszkalny. Jeżeli chcecie zobaczyć jak wygląde rzut poziomy parteru po dokonanych zmianach możecie sobie luknąć "TUTAJ" Napiszcie co sądzicie o tej cenie (widziałem efekty pracy tej ekipy i są one raczej (a nawet więcej niż tylko raczej) dobre (ocena około 4+) BARDZO MI ZALEŻY NA WASZEJ OPINII!!!! Super cena!!! I to w okolicach Warszawy! Czy to jest juz z kosztami sprzętu (koparki, betoniarki itd?). Kto kupuje materiały? Ja mam podobny dom, a wg. wykonawcy nad którym się zastanwiam stan surowy będzie kosztował 108 tys. myślę, że to właśnie o ok. 35 -40 tyś za duzo! Czy możesz dać namiary na tą fimę? Czy buduja tylko w okolicach Warszawy? Ja buduje dom w okolicach Łodzi, konkretnie między Łodzią a Strykowem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ceza 19.08.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 witammyślę, że to dobra cena.kiedy ta ekipa u Ciebie kończy?zaczynam budowę bliźniaka na wiosnę (kilkanaście km od W-wy),może chcieliby jeszcze trochę pobudować?juz zaczynam szukać odpowiednich i tanich fachowców.cezar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 20.08.2003 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 No zobaczymy jak im pojdzie Zycze powodzenia. Lekko powiekszonony D102 daje jakies 108 m2 + garaz okolo 20 m2, to daje prawie 130. To stanowi chyba wmiare normalna cene przy budowaniu systemem gosp. Mnie D24 wyjdzie na tym etapie jakies 95 tys. +/- 5%. Tyle, ze tu bedzie 180 m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noel 21.08.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 No zobaczymy jak im pojdzie Zycze powodzenia. Lekko powiekszonony D102 daje jakies 108 m2 + garaz okolo 20 m2, to daje prawie 130. To stanowi chyba wmiare normalna cene przy budowaniu systemem gosp. Mnie D24 wyjdzie na tym etapie jakies 95 tys. +/- 5%. Tyle, ze tu bedzie 180 m2. Pozdrawiam Jle za samą robociznę za 180 metrów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 21.08.2003 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Nie nie. To sa koszta calkowite. Mam nadzieje, ze kolega piszac o tych 70 tys, tez mial na mysli calkowite koszty brutto. Co do robocizny tu u mnie wychodzi na razie (zakontraktowane) jakies 27 tysiecy brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryczy 06.07.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Mam pytanie do was, jak sądzicie DUŻO to czy MAŁO, a może TYLE co TRZEBA: Rozpoczynam budowę domu wg lekko przerobionego projektu MURATORA D09 "Dom na 102". Zmiany polegają głównie na tym, że powiększono o 5% wymiary poziome (długość i szerokość), dobudowano garaż z małą graciarnią, dodano właz na poddasze (w stropie garażowym), zmiana (w zasadzie niewielka) rozmieszczenia ścianek działowych, wykonanie ścianek działowych z bloczków BK zamiast płyt GK na szkielecie metalowym, a sam dom wykonany będzie jako lustrzane odbicie oryginału. Wstępny kosztorys doprowadzenia domu do stanu jak poniżej opiewa na 70 tyś. W tej cenie wykonane jest: - roboty ziemne (zdjęcie humusu, wykopy), - fundament, - rozłożenie instalacji kanalizacyjnej, - wylwki podłogowe z chudego betonu, - ściany zewnętrzne (YTONG 36,5 cm), - ściany działowe (YTONG 11,5 cm), - komin (cegła + rura z kwasówki), - więźba dachowa (wiązary stanowiące z belkami stropowymi), - pokrycie dachu dachówką cementową BRASS, - rynny i inne pierdołki na dachu, Nie wspomniałem, że w cenie zawarte są materiały i robocizna, oraz, że na GRUBE materiały (dachówka, bloczki BK, cegła) będą faktury. Dom budowany będzie w odległości około 30 km od centrum Warszawy. Ekipa sama przywozi swój kontener mieszkalny. Jeżeli chcecie zobaczyć jak wygląde rzut poziomy parteru po dokonanych zmianach możecie sobie luknąć "TUTAJ" Napiszcie co sądzicie o tej cenie (widziałem efekty pracy tej ekipy i są one raczej (a nawet więcej niż tylko raczej) dobre (ocena około 4+) BARDZO MI ZALEŻY NA WASZEJ OPINII!!!! Witaj Ja buduje wersję b (wariant III) tzn porterówka z garażem. Murarzowi zapłaciłem 8000 (z fakturą) za wszystkie roboty murarskie (ściany zewnętrzne - siporeks, wewnętrzne z bloczków szerokości 12 cm, chudy beton, taras, komin, schody itp. Cieśla i dekarz w jednej osobie - 10000 pln (zaczyna 12.07). Etap "murarski" kosztował ok. 35 kpln. Myślę że po dodaniu nieprzewidzianych wydatków stan surowy otwarty wyjdzie też za 70 kpln pozdr Gryczy ps. buduję pod Poznaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPawelkotoniak 06.07.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Witam u mnie taki dom 200 m2 jak opisujesz kosztowałby ok36000 mam własny sprzęt i wybudowałem nie jeden budynek .Posiadam również liczne referencje. 0604192084 12 3732283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.07.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 170 m z garażem (d08)sso, z ociepleniem, drenażem i otynkowaniem, dach bez więźby 27 tys do neg. W tym ścianki działowe i rozprowadzenie kanalizy, rur etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 07.07.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 15 tys. zł za parter, strop, poddasze i dach bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 07.07.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 22 500 za stan surowy, domek 140m2 pow. całkowitej, bez piwnic; działka ze spadem. Cena obejmuje wszytstko od wykopania fundamentu po całkowite przykrycie dachu.Częściowo z fakturą, ćżęściowo bez. Rejon: Śląsk Cieszyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SLAWEK_L 16.07.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Jestem początkującym . Doradźcie gdzie znaleźć solidną ekipe która wybuduje mój domek ( robocizna + materiały ). W gazecie , na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts