Przepiura 24.04.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam Mam na elewacjii tynk mineralny kornik ,ale nie wiem jaka teraz farbą pomalować ten tynk .W hurtowni farb gośc polecał mi Dekorala farbę emulsyjną akrylową na zewnątrz i wymieszany barwnik w maszynie .Czy to jest dobry pomysł ?Czy ona sie nadaje ?Pozdrawiam przepiura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przepiura 25.04.2007 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam Nikt takiego czegoś nie zakładał i nie malował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 27.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam Mam na elewacjii tynk mineralny kornik ,ale nie wiem jaka teraz farbą pomalować ten tynk . W hurtowni farb gośc polecał mi Dekorala farbę emulsyjną akrylową na zewnątrz i wymieszany barwnik w maszynie . Czy to jest dobry pomysł ? Czy ona sie nadaje ? Pozdrawiam przepiura TO zdecydowanie zły pomysł, zależy jednak od parametrów tynku. Optymalna farba to farba silikonowa dla takiego układu[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przepiura 30.04.2007 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Mam tynk mineralny Kreisel-a .Mół bys napisac dokladnie jak ta farba się nazywa Poszukał bym w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 01.05.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 http://www.basf-cc.pl/NR/rdonlyres/AE39CF86-30D3-4EC1-B17D-AAD0414AF297/72233/SilcosanFassadenfarbe_pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 01.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam, nie stosuj farby akrylowej, masz już położony tynk mineralny to pomaluj go farbą silikonową - żadnego akrylu, nadawać sie nadaje, ale uwierz mi nie sprawdza się za dobrze. Jeżeli już myślisz o Dekoralu to Akrylit 3000 Siloxan chociaż ja osobiście polecam Sigmę - Sigma Siloxan - bardzo dobra farba, nie należy do najtańszych, ale warto zainwestować w przypadku elewacji w bardzo dobrą farbę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 01.05.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Relius dobry ale nie mają jeszcze rowiniętej sieci sprzedaży B2C - jak na razie interesują sie rynkiem komercyjnympomijam ceny po zwalają z nóg choc trzba im przyznać ze chemia budowlana do ścisła czołówka wydaje mi się ze wystarczy farba silkikonowa CT 48 Ceresit - Henkel, Caparol lub STO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiusz 01.05.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Bylem ostatnio w hurtowni aby wybrac tynk i kolor. Z tego co ja zrozumialem to tynk jest juz w kolorze, ktory wybralem. Natomiast z tego co Wy piszecie wynika za najpierw kladzie tynk a potem go maluje. To jak w koncu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przepiura 01.05.2007 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam Dziękuję za odpowiedzi juz wiem coś więcej .Możecie mi tylko podac przybliżone ceny tych farb żebym wiedział jak rozmawiać w hurtownii ?Teraz jak wejdę do hutrowni po ferbę będę wiedział czego szukac .@Arkadiusz chodzi o to że jak kupisz tynk w kolorze juz gotowy to on będzie kolorowy ale strasznie mdły na pewno nie będzie ci sie podobał ,a jak sie pomaluje biały tynk 2-3 razy to kolor otrzymasz taki jaki chcesz .Ja chcę ostry pomarańcz więc musze pomalować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 02.05.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 eeee, chyba przesadzasz, że nie otrzyma się takiego koloru jakiego się chce tynkiem? Większość moich znajomych ma taki kolor jaki chciała. Z farbą również bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przepiura 02.05.2007 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam Chodziło mi o to że nie ma szans wydobyć ostrych kolorów tylko te ze wzorników .Moja żona zażyczyła sobie ostry pomarańcz i takiego tynku w kolorze się nie dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpkg 03.05.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Przepiura zależy o jak mocny kolor się rozbija, niektóre firmy mają w swojej gamie naprawdę mocne kolory gotowych tynków, ale faktem jest, ze np. barwiąc farbę na podstawie powiedzmy NCS-u masz napewno większe pole manewru(chociaz tutaj jest też wiele kolorów nie zalecanych na zewnątrz). Jeżeli chodzi o ceny to Akrylit 3000 Siloxan kosztuje coś koło 180zł/10l, a Sigma Siloxan koło 280zł/10l. Dokładnych cen nie pamiętam, jeżeli chcesz to sprawdzę ceny i podam w piątek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts