Gość bombel 22.06.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Witam Poczytałem posty zaległe i nic tam takiego nie znalazlem, dlatego pytam was Szanowni Grupowicze Posiadam miezszkanie w bloku (okolo 30 lat), nie ma tam ogrzewania (kiedys byla wspólna kotłownia ale to długa historia). Wiec z sąsiadem z dołu ( ja drugie - ostatnie piętro, on pierwsze) wpadliśmy na pomysł ogrzewania kominkowego (każdy ma swój kominek) i rozprowadzamy ciepłe powietrze rurami po mieszkaniu. Jaki komin wybrac ?? Czy jest możliwe postawienie murowanego komina u niego na podłodze ??(budynek z wielkiej płyty) Co radziceie prosze o dyskusje Firmy gotowe podjęcia się budowy proszę o kontakt [email protected] / okolice Koszalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 22.06.2003 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2003 Sprawa nie jest taka prosta. Trudno ją ocenić bez znajomości konstrukcji budynku. Stropów prefabrykowanych raczej nie dociąża się dodatkowymi elementami (komin to znaczne obciążenie), ale wykluczyć się tego nie da.Można spróbować zastosować komin systemowy izolowany.Pozostaje jeszcze sprawa przejścia przez pokrycie dachowe (jakie ?).Poza tym jak wgladają sprawy własności tego budynku. Na taką przebudowę musi wyrazić zgodę właściciel (właściciele ?).W Koszalinie mogę polecić firmę, które podjęłaby się tego zadania (oczywiście po rozwianiu wcześniejszych wątpliwości). Ewentualny kontakt ne e-mail [email protected] lub priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts