Edybre 24.04.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Zakres prac:dom z poddaszem, parter 77, poddasze 78 mkw, 30 m kw podłogówki, 11 grzejników, 2 piony kanalizacyjne, 11 punktów hydraulicznych (woda i odpływ), 3 stelaże, instalacja gazowa o długości rurociągu 7 mb, instalacja pieca z zamkniętą komorą i wkładu do komina.Materiały i robocizna (bez grzejników, pieca i wkładu - tylko montaż tych elementów uwzglęniony w wycenie)) 10 400.Jak oceniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 25.04.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Uważam, że za dużo. Tym bardziej, że grzejniki nie wiliczone. Kominek i piec kosztują trochę, więc logiczne, że nie zawierają się w cenie. Myślę, że cena powinna być o ok. 2tys niższa. Zastanawiają mnie tylko te stelaże. Sprawdź jakiej firmy będą Ci montować, bo jak te z Geberita to one są drogie. Aha, do kompletnej instalacji brakuje Ci tych głównych składników, a więc cena będzie ok. 2 razy wyższa. Ale pewnie już to wiesz. Powodzenia w negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuna3 25.04.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 25.04.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Spośród kilku wycen ta jest najkorzystniejsza,więc troche mnie zasmuciliście.Podkreślę jeszcze raz, że wliczony jest materiał (oprócz pieca, kaloryferów i wkładu). Wliczone wszystkie rury, złączki, 2 szafki rozdzielcze i wszystkie podejścia hydrauliczne. Moja budowa jest ok 100 km od Wrocławia w kierunku na Poznań (w pobliżu Leszna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuna3 26.04.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 to troche za daleko ,ale dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 29.04.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Może ktoś jeszcze się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 05.05.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Może ktoś jeszcze się wypowie? Ta podłogówka to cena za całość, łącznie ze styropianem i wylewką? Ile kosztuja piec, wkład i grzejniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.05.2007 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Kolezanka rozliczala sie teraz z hydraulikiem i wyszlo jej 18500. W tym bylo 11 grzejnikow, piec za 3200, 40 m podlogowki, dwie lazienki. Wszystko robila w plastiku. Uwazam, ze Tobie wychodzi podobnie. Acha jej grzejniki wyszly chyba jesli dobrze pamietam 4000. U mnie bedzie drozej ale ja bede miec piec za okolo 6000 i wiecej podlogowki.Pow. uzytkowa jej domu to okolo 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 06.05.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Może ktoś jeszcze się wypowie? Ta podłogówka to cena za całość, łącznie ze styropianem i wylewką? Ile kosztuja piec, wkład i grzejniki? Ta cena obejmuje wszystkie rurki, które idą pod wylewką, wszystkie podejścia wodno-kanalizacyjne i całą robocizną. Nie obejmuje styropianu, grzejników i pieca (ale ich montaż jest wliczony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 06.05.2007 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Kolezanka rozliczala sie teraz z hydraulikiem i wyszlo jej 18500. W tym bylo 11 grzejnikow, piec za 3200, 40 m podlogowki, dwie lazienki. Wszystko robila w plastiku. Uwazam, ze Tobie wychodzi podobnie. Acha jej grzejniki wyszly chyba jesli dobrze pamietam 4000. U mnie bedzie drozej ale ja bede miec piec za okolo 6000 i wiecej podlogowki. Pow. uzytkowa jej domu to okolo 150m. To rzeczywiście podobnie jak u mnie chociaż nie wiem jeszcze jak wyjdą grzejniki i piec. A możesz mi napisać, jaki piec i grzejniki ma koleżanka a jakie będziesz miała u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 06.05.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Może ktoś jeszcze się wypowie? Ta podłogówka to cena za całość, łącznie ze styropianem i wylewką? Ile kosztuja piec, wkład i grzejniki? Ta cena obejmuje wszystkie rurki, które idą pod wylewką, wszystkie podejścia wodno-kanalizacyjne i całą robocizną. Nie obejmuje styropianu, grzejników i pieca (ale ich montaż jest wliczony) A te piony kanalizacyjne to tylko podejścia czy całość z wyprowadzeniem przykanalika z domu, rewizjami i odpowietrzeniami? Taką cenę całościową za elementy kilku instalacji trochę trudno ocenić, a podstawowe pytanie ile w niej stanowi cena materiałów i czy jest adekwatna do ich jakości a ile sama robocizna. Tak na "nosa" cena wydaje się być do zaakceptowania jeżeli zrobią to dobrze w odróżnieniu od tzw "tanich fachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.05.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Kolezanka rozliczala sie teraz z hydraulikiem i wyszlo jej 18500. W tym bylo 11 grzejnikow, piec za 3200, 40 m podlogowki, dwie lazienki. Wszystko robila w plastiku. Uwazam, ze Tobie wychodzi podobnie. Acha jej grzejniki wyszly chyba jesli dobrze pamietam 4000. U mnie bedzie drozej ale ja bede miec piec za okolo 6000 i wiecej podlogowki. Pow. uzytkowa jej domu to okolo 150m. To rzeczywiście podobnie jak u mnie chociaż nie wiem jeszcze jak wyjdą grzejniki i piec. A możesz mi napisać, jaki piec i grzejniki ma koleżanka a jakie będziesz miała u siebie? Co do pieca kolezanki to ma taki, w ktorym codziennie musi rozpalac (mialem), a co do grzejnikow to nie powiem. My bedziemy miec piec na ekogroszek z podajnikiem, jakiej firmy jeszcze nie wiem. Grzejniki bedziemy miec takie jakie mamy obecnie, wygladaja jak purmo ale sa innego producenta (nie wiem jakiego, bo nie ma na nich znaczka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 07.05.2007 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Może ktoś jeszcze się wypowie? Ta podłogówka to cena za całość, łącznie ze styropianem i wylewką? Ile kosztuja piec, wkład i grzejniki? Ta cena obejmuje wszystkie rurki, które idą pod wylewką, wszystkie podejścia wodno-kanalizacyjne i całą robocizną. Nie obejmuje styropianu, grzejników i pieca (ale ich montaż jest wliczony) A te piony kanalizacyjne to tylko podejścia czy całość z wyprowadzeniem przykanalika z domu, rewizjami i odpowietrzeniami? Taką cenę całościową za elementy kilku instalacji trochę trudno ocenić, a podstawowe pytanie ile w niej stanowi cena materiałów i czy jest adekwatna do ich jakości a ile sama robocizna. Tak na "nosa" cena wydaje się być do zaakceptowania jeżeli zrobią to dobrze w odróżnieniu od tzw "tanich fachowców" Rury pcv firmy wavin, całość na gotowo z odpowietrzaniem i wyprowadzeniem na zewnątrz (studzienka już jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 07.05.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 to ja sie podwieszę powierzchnia uzytkowa domu 150 m2dom z uzytkowym poddaszem 2 łazienki jedna nad drugą kanalizacja koszt robocizny 700 zł , lub 2 tys z materiałem , 1m2 ogrzewania podłogowego z materiałem 800 zł , koszt robocizny bez materiału c.o- 2.600 ,wod-2.100 czy to drogo ? nie mam juz nerwów na hydraulików to juz 3 poprzedni nas wystwili do wiatru jutro bede miec oferte cenową czwartego ale co sadzicie o tych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 08.05.2007 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Podłogówka 800 zł za mkw? Ja mam 30 m do zrobienia i wyszłoby 24 000? To niemożliwe, może 10 mkw za 800 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komar 08.05.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Tak mam na faksie zadzwonie i sie upewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts