kisor 24.04.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 wiem że w firmach liczą powierzchnię dachu i robią kosztorys, ale chcę zrobić symulację kilku dachówek z różnych firm i zobaczyć co się opłaca, więc może ktoś wie skąd wytrzasnąć program komputerowy co wyliczy potrzebne wartości, dach na dom nie jest skomplikowany - kopertowy z lukarnami w każdej połaci i niewielkie daszki nad wejściami, na garażu też kopertowy z dodatkową małą kopertą od kańciapy ogrodowej, wiem że to podstawy trygonometrii ale brak mi czasu.........nie tylko na liczenie dachówek serdeczne dzięki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 25.04.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Na stronie euronit jest coś takiego jak kalkulator dachowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kisor 25.04.2007 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 dzieki za odpowiedz a moze cos jeszcze , bo ten program jest demonstracyjny i nie moge kreowac wlasnego dachu moze chce za duzo.........ale moze.........a noz widelec.......ktos jeszcze cos znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon301 26.04.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Idż do "Brassa" z projektem. Powiedz niech zrobią Ci wycene. I masz gotową ilościówkę. Ilości "brassa", "euronitu", czy "ibf" troszkę się zmieniają w wyliczeniach u hurtowników, ale nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kisor 26.04.2007 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 bizon masz rację, wyliczyłam w programie euronitu pi razy oko dach garażu, nie ma sensu bo nie mogę stworzyć dachu jaki mam i wyliczenia są daleki e od rzeczywistości, ilości podane, ale nie wszystkie firmy maja dany asortyment albo różni się n wymiarami więc jutro mąz zawiezie do psb projekt niech wyceni na brassa - celtycka ciemnoczerwona i esówka brązowa, euronit - profil s ciemnoczerwony, rupp - rubin kasztan, roben - kasztanowa typ s, zobaczymy na co nas stać, będziemy twardo negocjowac, ja skłaniam się do brassa tylko szkoda że trzeba czekać 3 miesiące i są problemy z ewentualnymi reklamacjami pozdr kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 26.04.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 A Cosmo Jungmeier bierzesz pod uwagę ? cena jak za Braasa dachówka z niemiec prawie od ręki , zero reklamacji, ceramika angobowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 27.04.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Onduline ma taki kalkulatorhttp://www.onduline.com.pl/?id=6000lub bezpośrednio plikhttp://www.onduline.com.pl/download/setup.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts