Kulin 25.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam. Mam taki oto problem. Otóż działka na której stoi domek jest jakies 60-70 cm poniżej drogi. Z przodu planujemy z żonką ogordzenie z elementów kutych + czerwony klinkier. W zeszłym roku wylałem ławice pod przyszłe ogrodzenie, oraz zrobił fundamenty na słupki o wymiarach 36x36 cm i wysokie na średnio 65 cm (na tym dopiero planuję stawiać cegły). Ale mam teraz dylemat, co dalej, jakiej szerokości wylać fundamenty murki pod przyszłe ogrodzenie, czy na szerokośc około 1-2 cm węższą niż przyszły murek z klinkieru, czy tak samo wysoki jak fundamenty pod słupki ? Chodzi również o to ze od strony drogi w zasadzie te murki z betonu będą zasypane, tak aby było coś koło pozomu drogi, natomiast nie wiem również co z tym murkiem od strony ogrodu ? Może tynk mozaikowy ? A może ułożyć z cegły klinkierowej z jednej strony (od strony ogrodu) a od drugiej zaszałować i zalać betonem ? Pomóżcie... Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/77505-ogrodzenie-frontowe-pom%C3%B3%C5%BCcie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts