Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zaczynam pisanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 364
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Michał kończy kładzenie płytek w chacie, pewnie dziś/ jutro będą już fugę między płytki maziać :) :)

Do końca tygodnia mają skończyć garaż - nałożyć na podłogę masę żywiczną (czy jakąś inną) oraz pomalować docelowo ściany. I super, że podłoga będzie taka jak np. w Macro - łatwa w utrzymaniu czystości.

A meble i kartony ze Szczecina będziemy przywozić dopiero po świętach - wszystkie firmy przeprowadzkowe chcą mieć listę mebli - a ja już nie pamiętam dokładnie co mieliśmy .... :roll:

• 2 weeks później...

na budowie wszystko zwolniło ... podłoga w garażu wciąż nie zrobiona :(

Toczę wojnę na noże i straszę adwokatem firmę Harbart. Dobrze, że WodGaz Leśniak jakoś sobie wzięli do serca moją ciążę i postrają się zrobić przyłącze gazu jak najszybciej :roll:

Choć oczywiście - najbardziej potrzebna jest kanaliza (harbart).

Będę zmuszona po świętach pozbierać kilka opinii (łącznie z Aquanetem) dot. przyłączy i z tym wszystkim dalej toczyć wojnę...

Choć tak naprawdę nie mam siły kłócić się z tym idiotą i krew mnie zalewa, gdy słyszę, że oni uważają że wszystko zrobili zgodnie ze sztuką.

odebraliśmy (po roku) poprawny projekt przył. kanalizacji. Dziś byłam w Meliopozie, w next week będziemy się spotykać na działce, aby omówić szczegóły podłączania, koszty i terminy.

Postaram się, aby jak najwcześniej w maju podłączyli też gaz.

Czyli pozytywnie myśląc na koniec maja/ czerwiec powinniśmy grodzić posiadłość :)

• 2 weeks później...

no - jutro robią przekop i kładą rury do gazu, a 18go do kanalizacji :lol:

Po 18tym znów wołamy Pana łyżeczkę (katepilara), aby wyrównał,co zepsują oraz jeszcze "pozmieniał" działkę. A potem ostatni etap - ogrodzenie :)

Do końca maja fachowcy mają skończyć tyle ile trzeba w domu.

Powinniśmy się zacząć wprowadzać w czerwcu :lol:

rura do gazu poprowadzona do domu - teraz czekamy na gazownię, żeby puścili gaz. Termin zrobienia kanalizy się przesunął na koniec maja :-?

Wkurzają mnie nasi pracownicy od wykańczania wnętrza (i naszych portfeli) - mieli zacząć prace końcowe na początku maja, dziś już 11ty a ich nie ma.

Mój mąż kupił regały do garażu i w łikend ustawialiśmy już na nich różne sprzęty, opony i takie tam. Pewnie niedługo zaczniemy przewozić katrony z naszego mieszkania w Poznaniu.

Ale i tak mnie wkurza że w domu nic się nie dzieje :x

gaz podłączony, pewnie w czerwcu będziemy uruchamiać piec.

Wycena przyłączenia wewn. kanalizacji doprowadziła mnie do rozległego zawału :evil: :cry:

Muszę poszukać na forum, kto ma jakie przepompownie ścieków...

No i "wykańczacze" się pojawili - więc plan chyba się powiedzie.

Brakuje szmalu a lotto nie działa :roll:

tak się wszystko ślimaczy :cry:

jeszcze ten deszcz - kanalizacji nie mogą zrobić, bo leje. I ma lać do środy...

W domu powolutku idziemy do przodu - kupiliśmy kibelek do małej łazienki, płytki na ścianach (tam) są już położone. Czekamy na kratkę do odwodnienia pod prysznic - wtedy będzie robiona podłoga.

Próbujemy dobrać kolor na ściany - nie łatwa spawa. Pierwszy wyszedł koszmarnie żółty, nowy zobaczymy jutro.

Zmęczona jestem tym wszystkim :(

kolory na ściany wybieraliśmy przez tydzień - nijak się mają pomalowane "palety" w Castoramie i innych marketach do pomalowanych ścian w domu.

Kupowaliśmy lateksowe farby Bondex - dopiero za 3cim razem dobraliśmy odpowiedni kolor...

Faceci od kanalizy poprawiali część roboty, bo za płytko wkopali zbiornik na ścieki (przydomowe) i wystawał kawał zbiornika dużo ponad ziemię.

Pewnie do końca tygodnia cała chata będzie już wymalowana w środku :)

Tylko żeby pogoda się poprawiła :roll: