tomekz1 25.04.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam, chce kupić działke leśna na która sprzedający juz ma warunki zabudowy (domek letniskowy całoroczny z balii) lecz w Urzedzie Miasta mnie straszą ze jak to wybuduje to nie dostane tam meldunku! bo to działka leśna i wogóle oni nie mają 'instrumentów' (ogólnie byli na 'nie' do całego pomysłu budowy na tej działce mimo ze w okolicy sa same domki jednorodzinne) Czy ktos zna podstawy prawne ktore mają tu zastosowanie? albo ma jakies swoje doswiadczenia? Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 25.04.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 A po jakiego grzyba ci zameldowanie na tej dzialce? Ja mieszkam juz bez meldunku w UK od 7 lat i jakos nie placze z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekz1 26.04.2007 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 no dobra moze zameldowanie nie jest tak wazne, ale czy do takiego domku (letniskowy na działce leśnej) jest przypisywany numer adresowy (tnz. numer domu - do korepondencji pocztowej itp) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.04.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wyjasnienie co to jest - zgodnie z przepisami :"... budynku rekreacji indywidualnej - należy przez to rozumieć budynek przeznaczony do okresowego wypoczynku."Ustawodawca nie okreslił ani długości "okresu", ani pory roku. Natomiast tzw. numer adresowy powinieneś dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 26.04.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 A po jakiego grzyba ci zameldowanie na tej dzialce?Brak meldunku stanowi wykroczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekz1 26.04.2007 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 no wlasnie, no wiec da sie czy sie nie da? czy jest tu na forum ktos kto sie tak zameldowal? Mam tez pytanie do 'sliwaprz' - nie masz meldunku wlasnie dlatego ze nie chcieli cie zameldowac w domku letniskowym czy tez z innego powodu (niewazne jakiego;-)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 11.05.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Słyszałem o przypadku że człowiek zameldował sie na działce leśnej. Jako alternatywę w urzedach podał bezdomność. A następnie dostał pozwolenie na budowę bo przeciez buduje dom w miejscu swojego zameldowania i zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts