Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecam też kozłka lekarskiego zwanego z łacińska walerianą. Jak posadzisz na działce i nie daj boże złamiesz gałązkę, to będziesz szybko miała koty z całej okolicy, nawet nie wiesz ile ich tu mieszka, a Ty wszystkie nawet 100 zobaczysz...

Zygmor, Ty się dołączasz do mojego pomysła, nie? Mam jeden kozłek na skalniaku - zawsze musi być obłożony kłującymi gałązkami... :lol: :lol: :lol:

Od paru lat kotka od sąsiadów "załatwia" się u mnie na trawie.Zawsze w tym samym miejscu.Stosowałem różne środki chemiczne-bezskutecznie.

Myślałem że w tym roku będzie już spokój,bo ma już siedemnaście lat/kotka,nie kto inny/ledwo człapie,ale nie ,od wiosny to samo.

Pozostaje pokochać i sprzątać!

W sklepach zoologicznych są dostępne odstraszacze, najlepsze w/g mnie sa te firmy Beaphar. Do ogrodu polecam albo grzybki do których wsypuje się specjalne granulki, albo odstraszacz w żelu.

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=2120&action=prod

Wczoraj rano usłyszałam pod oknem skowyt obcego psa. Dzieci przybiegły z sensacyjną wiadomością, że nasza kocica spoliczkowała dużego psa, który zapędził się na naszą częściowo tylko ogrodzoną działkę. I kto tu kogo odpędza?

Jeżeli nie masz własnych zwierząt, to może kup odstraszacz ultradźwiękowy. Działa na czujnik ruchu i wydaje dźwięk bardzo nieprzyjemny dla zwierząt a niesłyszalny dla człowieka. Koty powinny szybko nauczyć się unikać terenu, który tak nieprzyjemnie wyje :wink: . Jedyna wada takiego odstraszacza to cena - zaczynają się na allegro od 149 zł.

... to może kup odstraszacz ultradźwiękowy. Działa na czujnik ruchu i wydaje dźwięk bardzo nieprzyjemny dla zwierząt a niesłyszalny dla człowieka.

Ale odstrasza także ptaki.

Znajomy mój, któremu obce koty obsikiwały drzwi i ściany na tarasie, kupił pistolet-wiatrówkę i strzelał t.zw. bezpiecznym (tępym-płaskim) śrutem.

Skóra kota jest grubsza i mocniejsza niż człowieka, a przy tym porośnięta futrem.

Boli, ale nie rani. Gorzej z okiem.

Aktywność kotów znacznie zmalała.

Ale nic nie odstraszy kota w przypadku rui.

A u nas ostatnio koty zrobiły sobie dom schadzek i w samo południe , bez żenady uprawiały seks na ścieżce przy tarasie :o 8) :lol:

A żebyście widzieli jak pani kotka wabiła pana kota :o :lol:

Jak się wdzięczyła :lol:

Teraz już wiem skąd kobitki odpapugowały te kocie ruchy , zwolniony chód i kręcenie pupcią :lol: :wink: