josephine 30.05.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Ależ pięknie rozkwitaja wasze ściany! Nasze prawodopodobie będą rosnąć od środy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 05.06.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ale u Was pieknie, az sie chce patrzec!!! Salon pierwsza klasa Jestem pod wrazeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 06.06.2008 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Ale u Was pieknie, az sie chce patrzec!!! Salon pierwsza klasa Jestem pod wrazeniem! Taa, zdjęcia i tak nie oddają tego co tam jest naprawdę Niech zrobią strop - wtedy dopiero będzie na co patrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.06.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Czekam na kolejne zdjecia! Albo lepiej - przyjezdzam na inspekcje To taki maly zarcik, bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 10.06.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Czekam na kolejne zdjecia! Albo lepiej - przyjezdzam na inspekcje To taki maly zarcik, bez obaw Ja tam się nie boję, już ostatnio niezapowiedziany nalot siły wyższej mieliśmy Jak postawią strop to bardziej będzie co oglądać i wtedy zaprosim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.06.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jak postawią strop to bardziej będzie co oglądać i wtedy zaprosim Mam na pismie! Trzymam za slowo Ostatnio wizytowalismy domek w stanie surowym - super przezycie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.06.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Ale bedziecie miec wieeelki balkon! Super! I schody fajne. Nie moge sie doczekac zdjec z wtorkowego zalewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 06.07.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Witam, Właśnie się zarejestrowałem na tutejszym forum , czytam uważnie wasz dziennik. Jestem na etapie kupowania działki pod wymarzony domek, zdecydowałem się już prawie na 100% na "Dom w Oleandrach 3 - lustrzane odbicie" z pracowni Archeton. Mam pytanie czy możecie mi napisać ile mniej więcej kosztował was wasz Oleander do dnia dzisiejszego ? i ile planujecie że może kosztować budowa całkowicie do stanu żeby móc mieszkać ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 07.07.2008 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witaj djwaca, na chwilę obecną kosztowało nas to ok 80 tysięcy (licząc od otrzymania pozwolenia na budowę, czyli jakieś 10 trzeba dodać na wcześniejsze formalności). Co do planowania - bardzo ciężko to ocenić. Wszystko zależy od tego jak się wykończy Chcielibyśmy sie zamknąć w 350 tys, ale czytając opowieści innych, to zapewne się nie uda... ale czas pokaże Natomiast "stan żeby móc zamieszkać" to oczywiście mniej, bo wiesz - nie trzeba mieć pomalowanych ścian, aby mieszkać, nie? Co do wersji z garażem to polecam dziennik April13, link jest w naszych komentarzach. Tylko nie wiem czy mają wersję "2" czy "3". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 15.08.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 17.08.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Budujemy prawie identyczny domek jak Wasz - "'Grześ z pracowni Archeton.Jesteśmy na etapie instalacji wewnętrznych. Napiszcie jakie macie plany na urządzenie pokoju na dole. Jego proporcje nie są najlepsze - u nas jest jeszcze węższy 3,5 m i dłuższy. Też planujecie kominek w tym pokoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 17.08.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Budujemy prawie identyczny domek jak Wasz - "'Grześ z pracowni Archeton. Jesteśmy na etapie instalacji wewnętrznych. Napiszcie jakie macie plany na urządzenie pokoju na dole. Jego proporcje nie są najlepsze - u nas jest jeszcze węższy 3,5 m i dłuższy. Też planujecie kominek w tym pokoju ? Jacku, pamiętam Was, wpisywaliście się w komentarzach Dlaczego uważasz że proporcje salonu nie są najlepsze? U nas będzie to ok 5.6x8m. Plan jest jeden - będzie to salon. A co więcej, to nie mamy pojęcia. I tak - będzie tam kominek, z lewej strony. Z prawej strony wyjście na ogród i połączenie z kuchnią (a więc pewnie będzie tu jakaś jadalnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 18.08.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Rzeczywiście wpisywaliśmy się. Jak wyszły te wymiary 5,6 x 8 m ? Liczycie z kuchnią ? Sam pokój dzienny u nas jest długi i wąski. Dlatego boimy się, czy będzie można siedzieć tak blisko przy kominku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 18.08.2008 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Tutaj to dobrze widać (kliknij, to się powiększy). Na dole obrazka jest kuchnia (jej długość to ok 4.5m), a na prawo od niej jest salon - i tu jest ok 5.6. Razem trochę ponad 10m. A szerokość salonu - ok 8m.http://lh3.ggpht.com/GosiaIAdam/R_eGGkEdyZI/AAAAAAAAAyo/Vhwk79jKqKU/s400/IMG_1360.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 18.08.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Wsztstko jasne. Mamy węższy salon od Waszego. Długa ściana naszego domku jest podzielona na trzy części. U Was jest na dwie. czyli na boku 10 m mamy małą łazienkę, klatkę schodową - u nas 3 m - zmianilismy schody i pokój dzienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilatos 20.08.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam!Gosiu i Adamie do jakich rozmiarów powiększyliście okna od strony frontowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 20.08.2008 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam! Gosiu i Adamie do jakich rozmiarów powiększyliście okna od strony frontowej? Hej - do ok. 110x130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilatos 22.08.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witajcie oleandrowicze!Czy macie już pomysł na urządzenie kuchni? - wydaje się niezbyt szeroka? My chcieliśmy ją poszerzyć kosztem wiatrołapu, ale koszty tej zmiany wydają się duże w porównaniu do do pozyskanych 40 cm.Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 22.08.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witajcie oleandrowicze! Czy macie już pomysł na urządzenie kuchni? - wydaje się niezbyt szeroka? My chcieliśmy ją poszerzyć kosztem wiatrołapu, ale koszty tej zmiany wydają się duże w porównaniu do do pozyskanych 40 cm. Pozdrawiam Iwona Hej! Jeszcze nie myśleliśmy o tym - ale kuchnię mamy otwartą na salon, więc zapewne tam będzie część jadalniana. Ja bym nie zmniejszał holu - i tak jest już wystarczająco mały... Też budujecie dom w oleandrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilatos 22.08.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam!Na razie nie budujemy, gdyż jesteśmy na etapie adaptacji projektu i głowimy się co tu jeszcze ulepszyć. Zakupiliśmy projekt oleandra, ale z garażem. Póki co podziwiamy Wasze cudeńkoPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts