Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telewizor w Kuchni

kagan_sk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. A kto bedzie pichcil smakolyki w kuchni jak bedziesz siedziec i tv ogladac??:) Ja nie mam wogole tv i jestem szczesliwym czlowiekiem:)

Kobiety maja bardziej podzielną uwagę. Potrafią gotować, prać, oglądać TV i niańczyć dziecko w tym samym czasie, jednocześnie rozmawiając z przyjaciółką przez telefon. Jeśli z tego wszystkiego zostanie tylko gotowanie i TV, to jesteśmy w stanie wspiąć się na wyżyny sztuki kulinarnej ;)

Witam

Mam kuchnię otwartą częściowo na salon - w salonie nie będzie tv- bo goście przychodzą domnie by zemną rozmawiać- przebywać- a nie klan ogladać.

Dlatego ma odrębne pomieszczenie - telewizornia- a w kuchni mały tv by smutno nie było przy gotowaniu.

U dzieci w pokojach tez nie pociągłam kabla -bo muszą sie nauczyć iż telewizor nie jest nr.1 - no i te dzisiejsze baji dla dzieci szok- istne pranie mózgu... :wink:

Pozdrawiam

Witam. A kto bedzie pichcil smakolyki w kuchni jak bedziesz siedziec i tv ogladac??:) Ja nie mam wogole tv i jestem szczesliwym czlowiekiem:)

Kobiety maja bardziej podzielną uwagę. Potrafią gotować, prać, oglądać TV i niańczyć dziecko w tym samym czasie, jednocześnie rozmawiając z przyjaciółką przez telefon. Jeśli z tego wszystkiego zostanie tylko gotowanie i TV, to jesteśmy w stanie wspiąć się na wyżyny sztuki kulinarnej ;)

my mamy 17 cali LCD i sprawdza się rewelacyjnie.

To prawda, można jednocześnie gotować objad dla rodziny, karmić maleństwo, zabawiać je a przy okazji obejrzeć Fakty na TVN24 :lol: .

Nie ma jak być KOBIETĄ :lol:

• 9 months później...
Witam nosimy się z żoną z pomysłem zakupu tv do kuchni, jednak znajomi odradzają nam taki pomysł ze względu na to,że podobno sprzęt elektroniczny w takich warunkach jakie panują w kuchni (często duża wilgotność powietrza, oraz wysoka temperatura), ulegają częstym awariom. Z mojej strony jest więc prośba do wszystkich którzy maja taki sprzęt w kuchni, o podzielenie się swoimi doświadczeniami, z góry dzięki:)

To zależy, gdzie się go postawi. Ja mam od niedawna, ale znajoma ma od lat w niezbyt dużej kuchni w bloku i nic się nie dzieje. No ale nie stoi nad kuchenką ani nad zlewem :wink: Montowanie zamiast okapu rzeczywiście może sprzętowi zaszkodzić. I raczej nie jest to miejsce na spełnianie swoich ambicji w zakresie jakości obrazu i dźwięku. Kupić najtańszy - na parę lat starczy na pewno :wink:

Mam w tej chwili - w domu teściów - malutki tv na lodówce. Stoi tam od kilku lat, nic sie z nim nie dzieje.

Przydaje sie, gdy jestem zmuszona robic w kuchni cos czego niecierpię np. przy obieraniu ziemniaków nawet "Klan" wydaje sie atrakcyjny :D

Podpisuje sie pod propozycją, żeby kupic tani. W końcu to nie TV służące jako kino domowe, ale zwykły "zajmowacz czasu" z doskoku :wink:

wg. mnie calkiem dobry pomysl takze dla rodzicow mlodych telewidzow. pichcaca w kuchni mama/tata moze jednoczesnie spedzac czas z dziecmi ogladajacymi bajki, tudziez wiedziec co takiego ogladaja ;)

a poza tym dobry sposob zeby nie musiec przegapic odcinka ulubionego serialu ze wzgledu na koniecznosc prac kuchennych :p

to chyba zalezy od trybu i stylu zycia :D

mam znajomych, ktorzy maja tv jedynie w kuchni, tam spedzaja wiekszosc czasu, telewizja zapewnia im glownie dostep do informacji, rozrywke zalatwia komputer.

ze dwa lata temu za granica widzialem w sklepie lodowki z wbudowanym tv, tez side-by-side. widac jest rynek na to ;-)

osobiscie uwazam tv w kuchni za niepotrzebny zbytek ;-)